ZMO Başkanı: Kadına şiddet son bulmalı

TAKİP ET

Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO), 8 Mart dünya kadınlar günü münasebetiyle, bir program düzenledi. Çalışan kadın ziraat mühendisleri ve kadın gazetecilere özel düzenlenen programda kadınların gücüne vurgu yapıldı.

Ziraat Mühendisleri Odası Şanlıurfa Şube Başkanı Abdullah Melik, kadınların hayatın her alanında olduğunu belirterek, kadın gücüne dikkat çekti.
Kadınların sadece bir değil, sürekli hatırlanması gerektiğini belirten Melik, “8 Mart dünya kadınlar günü nedeniyle çalışan emekçi kadınlarımıza bir kahvaltı programıyla kutlamak istedik. Sadece 8 Mart değil bütün günleri bu şekilde bilerek kadınlarımıza gereken önemi göstermek gerekir" dedi.
"KADINA ŞİDDET SON BULMALI"
Kadınların, fiziksel şiddetin yanı sıra psikolojik ve sözlü şiddete de maruz kaldığını belirten Melik, kadına yönelik şiddetin son bulması gerektiğini söyledi. Benzer olayların tekrarlanmaması temennisinde bulunan Melik, "Maalesef kadınlara şiddet, cinayet, hor görme, gibi durumlar yaşanmakta. Bizler bu durumu kınıyoruz ve umarız bu tatsız olaylar biran önce son bulur. kadına yönelik her türlü şiddete hayır diyoruz. Kadınlar her daim çalışan istidam sağlayan üreten yeri geldiğinde anne, yeri geldiğinde eş, yeri geldiğinde bacımız ve yârimizdir. Kadınlarımızı baş üstünde tutmalıyız. Geleceğimizi üreten tüm dünya kadınlar günü kutluyorum" ifadelerini kullandı.