Zorluklara rağmen başarıya imza attılar

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinin Ayran Mahallesinde spor salonu olmadan okulun bahçesinde antrenman yapan kız öğrencilerin spor başarısı dikkat çekti. Kızların spor sevgisi ve azimleri engel tanımadı, zorluklara rağmen canı gönülden çalışıp Türkiye grup müsabakalarına katılıp dereceye girdiler.

Spor salonu ve antrenman alanı olmayan Ayran Çok Programlı Anadolu Lisesi Kız Voleybol Takımı beden eğitim öğretmeni, aileler ve okul idaresinin destekleri ile adından söz ettirmeyi başardı. Ayran Çok Programlı Anadolu Lisesi Kız Voleybol Takımı Şanlıurfa il 2.liğinden sonra Türkiye genelinde 108 takımın katıldığı grup müsabakalarında bölge ikincisi oldu.

 

Türkiye finallerinde oynamayı hedefliyorlar

11-17 Şubat 2020 tarihleri arasında Karaman ilinde 9 bölgeden 108 kız voleybol takımının katılımı ile düzenlenen Türkiye grup müsabakalarına Şanlıurfa’dan katılan Ayran Çok Programlı Anadolu Lisesi Kız Voleybol Takımı 2. olmayı başardı. Spor liseleri ve deneyimli takımların arasında sıyrılmayı başarıp 32 takım arasında giren Ayran Çok Programlı Anadolu Lisesi Kız Voleybol Takımının hedefi Türkiye finallerinde oynamak.

 

Voleybol takımında oynayan kız öğrencilerinde tamamı Ayran’da yaşıyor. Okul bahçesinde beton zemin üzerinde bazen yağmur altında, bazen soğuk havada bazen de rüzgârlı havada yaptıkları antrenmanlarla turnuvalara hazırlanan kızlar hedefinde başarıdan başarıya koşmak var.

 

Can: Merdivenin beşinci basamağında kalıyoruz

Hedeflerinin okudukları okulu daha güzel yerlere getirmeleri olduğunu söyleyen Voleybolcu Caney Can, “Voleybolla 4. sınıfta tanıştım, heves ettim. Sporu seviyorum. Okulumuzun takım başarısına gelirsek, çıktığımız başarı merdivenin onuncu basamağından Türkiye’nin son 32 takımının arasına girmek varken, bizim spor salonumuz olmadığı için zor şartlarda yağmurdur, güneştir derken merdivenin beşinci basamağında kalıyoruz. Hedefimizde son 32 arasında girmek Şanlıurfa’nın başarısını okulumuzun daha güzel yerlere taşımak var” dedi.

 

Okatan: Spor salonumuz olsaydı daha iyi yerlere gelirdik

Voleybolcu Zine Okatan, “4. sınıfta voleybola başladık, öğretmenimizin desteği ile iyi eğitildik. Yani yağmurda, güneş altında zor şartlarda çalışıyoruz ama spor salonumuz olsa daha iyi yerlere gelirdik. Bu şekilde de daha iyi yerlere gelmeyi hedefliyoruz. Gururlular bizim adımıza daha iyi yerlere gelmemiz için arkamızdalar destek veriyorlar. Okulumuz adına herkesin hedefinde bu başarı, daha iyi bir noktaya gelmek var.” şeklinde konuştu.

 

 

Boztaş: önümüzdeki yıl hedefimiz finallerde oynamak

Ayran Çok Programlı Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Ali Kemal Boztaş, “Spor kültürü olan bir köye geldiğim için mutlu oldum. Gençlerin gözünde o arzuyu, isteği gördüm. İdarecilerimiz de destek oldu. Sadece spor salonu olmadığı için zorluklar yaşadık fakat öğrencilerin arzusuyla çalışma azmimiz daha da arttı. Bu yıl kızlarımız Birecik’te birinci oldu. Şanlıurfa’da müsabakalarda finallere kaldık, 2. Olduk. Köy okulu olarak kupamızı aldık, sonra gruplara katıldık. Karaman ilinde Türkiye grup müsabakaları oynandı. Son 108 takım arasında kaldık. Her biri 12 takımdan oluşan 9 bölgeye ayrıldı. Müsabakalarda kendi grubumuzda ikinci olduk. Gruptan çıkmayı başarsaydık son 32 takım arasına girecektik. Bu sene olmadı ama seneye hedefimiz finallerde oynamak var.” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Kızlara umut olduk

Voleybolcu Saliha Kaynak ise “Takım olarak daha üst derecelere finallere katılmak isteriz. Takımımız ve kendimi ilerletmek isterim. Büyük bir başarı Birecik için biz yaptık. Artık kızlar da bu başarıda yer almak istiyor. Onlara bir umut olduk, onlar da gelip oynasınlar. Derece almak imkansız değil. Bir ilk oldu. Bundan sonra da devam edecektir.” şeklinde ifade etti.



Abdulkadir Çelikcan / Urfa Değişim



ayran Çok programlı anadolu lisesi ayran mahallesi birecik ilçesi türkiye grup müsabakaları Şanlıurfa haberler