'Çiftçi, tefeciye mecbur kalmamalı'
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, koronavirüsle mücadele süreci devam ederken; öte yandan üretimi sürdürmeye çalışan çiftçilerin, tohum ve gübre almakta zorlandığını belirtti. Gürer, “Gübre ve tohum alacak durumda olmayan çiftçi, bu zor günlerde tefeciye mecbur kalmamalıdır” dedi.


Türkiye’nin pek çok bölgesinde başlayan ekim sezonunun devam ettiğini belirten CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, salgının baş gösterdiği ekonomik sorunların zaten zor durumda olan çiftçileri çaresizlikle mücadele yaşadığını ifade etti.
Pek çok çiftçinin tarlasını ekebilmek için tohum, gübre ve ilaç almakta zorlandığına vurgu yapan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Çiftçilerimiz Anadolu’nun neredeyse her bölgesinden bize ulaşarak, tohum, ilaç ve gübre almakta zorlandıklarını belirtiyorlar. Bazı çiftçiler yüksek faiz oranlarıyla gübre ve tohum almak zorunda kaldıklarını söylüyorlar. Yağlı tohumlar pamuk, soya ve ayçiçeği için 2019 yılı desteklerini daha alamadıklarını ifade ediyorlar ” dedi.
‘İlave destek şart’
Çiftçilerin bu konuyla ilgili talebine de değinen Gürer, “Çiftçilerimiz 2020 yılı için tarım kredi kooperatiflerinden ve Ziraat Bankası’ndan çektikleri kredilere ilave kredi desteği bekliyor. Şayet çiftçilerimizin bu talebi yerine getirilirse, çiftçilerimiz tefeciye mahkum kalmaz” diye konuştu.
‘Besicilerin derdi yem’
Gürer, hayvancılık yapanlarında artan yem fiyatları mağdur olduğunu belirterek bu arada hayvan küpeleme işini tarım müdürlüğü elemanları yapıyor bir küpeyi 15 TL ye takıyorlar, özel olarak bu işi yapanlar bu kadar paraya yapmıyordu. Kamu bu kadar yüksek fiyat almasın en azından Bu gibi ücretler bu dönem besicilerden alınmasın” diye konuştu. CHP milletvekili Ömer Fethi Gürer hayvan sevkiyatında oluşan sorunların bazı bölgelerde hayvan temininde sorunlar yaratmaya başladığına da dikkat çekti.
Haber Merkezi
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: