Şiddete dur demek lazım
Şanlıurfa’da bu yıl kaç kadına şiddet uygulandı, kaç kadın öldürüldüğü rakamları önemli değil. Ben bu yazı yazmadan önce bir haber okudum ve bu nedenle yine gündemime kadına şiddeti getirmek istedim. Siverek ilçesinde Polisler yolda uygulama yaparken bir otomobili durdurmak istediler.
Uygulamadan kaçan araç durduruldu. Araçta yapılan aramada bir kadının başından vurulmuş cansız bedenine rastlandı. Polisin dikkati sonucu bir kadın cesedi ortaya çıkmış oldu. Haber bu şekilde servis edildi. Ancak kadını kim öldürdü, intihar mı? Sorusuna cevap bulamadım. İnşallah aydınlatılır.
Kadına olan her türlü şiddetin önlenmesi gerektiğini herkes ifade ediyor. Ancak kadına olan sevgi ve saygı maalesef her geçen gün azalıyor. “İslam’da haksız yere can almak haramdır. İnsan öldürenlerin ahirette çok ağır cezalar verileceği Kuranı Kerim'de de yazıyor. Günümüzde en çok gündemde olan şey ise kadına şiddet ve kadın cinayetleridir.
Kadına uygulanan şiddetin; kadınların onuruna, bedensel ve ruhsal bütünlüğüne, ailelere, toplumlara ve gelecek nesillere ciddi şekilde zarar veriyor. Yasal düzenlemeler derhal hayata geçirilmelidir.
Türkiye yapılan hukuki bu düzenlemelerle dünyada kadına şiddetle mücadele eden etkili mevzuata sahip ülkeler arasında yer almaktadır
Türkiye Millet Meclisi Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Raporu’na göre Türkiye’de yaşamlarının herhangi bir döneminde fiziksel şiddete uğrayan kadın oranının yüzde 35 olduğu ifade ediliyor“Biz İslam ülkesiyiz. Müslümanız. Bizim dinimizde kadına verilen değer büyük. Bu yüzden yüzde 35’lik oranı sıfıra indirmeliyiz. Kadın ve erkek yasalarımızda eşittir. Ama kadının yapısından dolayı korunmaya ihtiyacı vardır. Psikolojisi bozuk insanlar ise kendinden güçsüzlere şiddet uygulamaktadır. Bu yüzden kanunumuzda kadına pozitif ayrımcılık yapılmıştır. 6284’üncü kanunumuz, ‘kadına hiçbir şiddet uygulamamalısınız, ben onun yanındayım’ demek istiyor. Bu yüzden şiddete maruz kalan kadınlar gidip şikâyette bulunabilir, kanunumuzdan yararlanabilir. Bu kanunun en önemli özelliği ise delil istememesidir. Bu anlamda çok önemlidir.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: