13 milyon liralık enkaz!

TAKİP ET

2015 yılında açılışı yapılan Şanlıurfa'nın kesimhane merkezi, faaliyete girdikten birkaç gün sonra kapandı. 4 yıldır kapalı halde tutulan kesimhane, 13 milyon liralık enkaz haline geldi.

Yapılan birçok plansız çalışma, Şanlıurfa'nın birçok alanında gerilemesine neden oldu. Tarım ve hayvancılık alanında Türkiye'de söz sahibi olan Şanlıurfa'da yapılan hatalar, tarım ve hayvancılığı da kentte bitirme noktasına getirdi.







Büyükşehir Belediyesi tarafından hayvancılık alanında büyük bir adım atılarak, Hayvan Pazarının yakınında kesimhane merkezi yapıldı ve 2015 yılında açılışı gerçekleştirildi. Kesimhane merkezi Şanlıurfalıları sevindirirken, besicilerin ise hayvanlarını kesmek için başka illere götürmekten kurtarmıştı. Ancak açılışı yapıldıktan birkaç gün sonra 13 milyon liraya yapılan kesimhane, düzenli yapılmadığı gerekçesiyle hizmete kapandı.







O zaman da seçim yatırımı olarak mı yapılmıştı?

2010 yılında temeli atılan kesimhanenin 2015 yılında açılışı yapıldı. Ancak amacına hizmet etmeden kapanan kesimhane, vatandaşlar tarafından sadece seçim yatırımı olarak değerlendirilirken, kesimhanenin atıl duruma gelmesi birçok kesim tarafından da tepkilere neden oldu. 

Tarımın ve hayvancılığın bitme noktasına geldiği Şanlıurfa'da besiciler, şu anda hayvanlarını Diyarbakır ya da Gaziantep'e götürerek kesimini gerçekleştiriyor. 4 yıldan beri atıl durumda olan kesimhanenin ihtiyaç duyulduğu halde değerlendirilmemesi milyonların çöpe atıldığı olarak değerlendirilirken, bu durumdan dolayı vatandaşlar da buna sebep olanların hesap vermesi gerektiğini istedi.  







'Vatandaşların parası çöpe atıldı'

Kesimhanenin bütün tesisatının hırsızlar tarafından çalındığını belirten vatandaşlar, "Kesimhane açılırken biz de sevindik. Çünkü memlekete faydalı olacağını sandık. Burada milyonlarca malzeme kullanıldı. Açılışı yapılan kesimhane 2-3 gün hizmete açıldıktan sonra tekrar kapatıldı. Şu anda içeride ne trafosu ne elektriği ne dinamosu hiçbir şey kalmadı, hepsi çalındı. Kesimhanenin şu anda içinde bulunduğu durum sanki savaştan çıkmış bir yapıyı andırıyor. Yapılan o kadar yatırım hepsi boşa gitti. Vatandaşın parası bu şekilde çöpe atıldı." şeklinde konuştular.







'Gelen çaldı, giden çaldı; Kimse de ses çıkarmadı'

Söz konusu duruma tepki gösteren bir vatandaş da "Burada kesimhaneye ihtiyaç vardır. Çünkü hayvan pazarında vatandaşlar hayvan alırken, burada kesecek. Buranın yapıldıktan sonra neden kaderine terk edildiğini de bilmiyoruz. Bahaneleri ise bazı malzemelerin düzenli kullanılmadığı oldu. Bu kesimhanede gelen çaldı giden çaldı kimse de ses çıkarmadı. Şanlıurfa'nın hayvan ticaretine büyük katkı sunacağını söylemiştik. Ancak dediğimiz gibi olmadı. Milyonlarca liranın gömüldüğü enkaz yığınına döndü. Madem ihtiyaç yoktu, neden buraya o kadar para yatırıldı? Madem ihtiyaç vardı neden biz burayı faaliyete koymadık? Devletimizi zarara uğratan bu sorumlulardan kim hesap soracak? Burası faaliyete girerse en az 50 kişi buradan istihdam edilecek. Vatandaşlar hayvanlarını daha sağlıklı bir ortamda kesebilecek. Hayvanlarımız burada kesilerek başka illere satışı yapılacak." ifadelerini kullandı.

 





Mehmet Halhalli / Urfa Değişim

13 milyon liralık enkaz! Şanlıurfa ın kesimhane merkezi tarım ve hayvancılık kesimhanenin atıl duruma gelmesi birçok kesim tarafından da tepkilere neden oldu