3 mahallenin sağlık yükünü Haliliye Belediyesi hafifletti

TAKİP ET

Haliliye Belediyesi tarafından Sağlık Bakanlığına devredilen 9 katlı bina restore edildikten sonra Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ile Çocuk Acil Polikliniği olarak vatandaşların hizmetine sunuldu. Bölge halkı belediye tarafından kazandırılan hizmet için Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat'a teşekkür etti. Vatandaşlar, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ine gitmekten kurtulduklarını söyledi.

Haliliye Belediyesine ait 9 katlı bina, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ile Çocuk Acil Poliklinik olarak hizmet vermesi için Sağlık Bakanlığına devredildi. Şanlıurfa Valiliği, Haliliye Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü arasında imzalanan protokolün ardından Devteyşti Çocuk Acil Polikliniği hizmete sunuldu.

Şanlıurfa’nın hastanelerine uzakta kaldığını söyleyen Devteyşti vatandaşları, hizmete giren Haliliye Çocuk Acil Polikliniği için Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a teşekkür ederek, böyle projelerin diğer ilçelerde de yapılması gerektiğini vurguladı.

Urfa Değişim Mikrofonlarına konuşan Devteyşti sakinleri mahallerinde açılan Haliliye Çocuk Acil Polikliniği’nin mahalleye büyük bir kazanç olduğunu daha önce hastaları uzak hastanelere götürdüklerini büyük eziyet çektiklerini Haliliye Belediyesi’nin kendilerini bu eziyetten kurtardıklarını söyledi.

Devteyşti Mahallesi’ndeki 15 bin metrekarelik kapalı alana sahip binanın, hastaneye dönüştürülmesine ilişkin projelendirme çalışmalarının ardından iç tefrişatı hızla tamamlandı.

Geçtiğimiz ay çalışmaların tamamlandığı Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Haliliye Semt Polikliniği, 7 gün 24 saat Çocuk Acil Bölümü ile hizmete sunuldu.

Hem mahallenin hem de bölgenin sağlık noktasında yaşadığı soruna çözüm olan Haliliye Semt Polikliniği, vatandaşlara büyük kolaylık sağladı. Çocuk Acil Polikliniğinden hizmet alan vatandaşlar, nüfus yoğunluğun olduğu mahallenin sağlık sorunun çözüldüğünü ifade ederek, Haliliye Belediyesine ve emeği gecen diğer kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Haliliye Çocuk Acil Polikliniği hakkında konuşan vatandaşlardan Osman Üktürk, daha önce en ufak bir rahatsızlıktan dolayı uzak hastanelere gittiklerini ve zorlandıklarını yapılan bu projenin Haliliye ilçesinin sağlık sorununa nefes olabileceğini dile getirdi.

“BİZİ BÜYÜK BİR YÜKTEN KURTARDI”

Osman Üktürk, “Çok güzel oldu. Eskiden çok uzak hastanelere hastalarımızı götürürdük. Bir iğne vurdurmak için bile otobüse biner Eyyübiye veya diğer hastanelere giderek iğne yaptırıp gelirdik. Ama sağ olsun Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat buradaki eksikliği fark edip gerekeni yaparak bize bu binayı hastaneye çevirdi.” şeklinde konuştu.

“HER YERE BÖYLE PROJE VE BÖYLE BAŞKAN LAZIM”

Şanlıurfa’nın en başarılı belediye başkanının Mehmet Canpolat olduğunu söyleyen Aziz Mernes, yapılan bu projenin her ilçeye lazım olduğunu diğer ilçelerinde Haliliye Belediyesi gibi güzel projeler üretmesi gerektiğini vurguladı.

Aziz Mernes sözlerini şöyle sürdürdü,”Allah razı olsun hem yapandan hem yaptırandan gerçekten eskiden buradan Eyyübiye kadar giderdik, hasta olduğumuz zamanlarda ama sağ olsun Canpolat derdimizi görüp bize burayı hastane yaptı. Allah razı olsun ondan Allah Yolunu açık etsin.“

“İHTİYAÇTI BU PROJE HAYIRLI OLSUN”

Devteyşti gibi büyük bir mahallede, böyle bir projenin yapılmasının farz olduğunu söyleyen Ahmet Çoban, yapılan Haliliye Çocuk Acil Polikliniği için Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a teşekkür etti.

Ahmet Çoban, “Kalabalık bir mahallede böyle bir yerin yapılması ihtiyaçtı gerçekten daha önce yapılması lazımdı. Ama geç olsun güç olmasın Allah yapanlardan razı olsun gerçekten güzel bir çalışma.” İfadelerini kullandı.

“BÜYÜK BİR PROJE HELAL OLSUN”

Haliliye Çocuk Acil Polikliniği’nin Devteyşti mahallesi için büyük bir proje olduğunu kaydeden Fatih Akbulut, “Bu bölgeye yakın hastanelerin olmayışı bölge halkını gerçekten zor durumda bırakıyordu. Yapılan bu çalışma gerçekten bir ihtiyaç ondan dolayı yapanlardan ve yaptıranlardan Allah razı olsun.” dedi

GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL!

Daha önce de birkaç defa Haliliye Çocuk Acil Polikliniği’nin yapılması için uğraş verdiklerini fakat sonuca ulaşamadıklarını söyleyen Fatma Yavuz, böyle bir projeyi hem ilçeye hem de mahalleye kazandıran Başkan Canpolat’a teşekkür etti.

Fatma Yavuz, “Eskiden hastaları Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi götürürdük bizden uzak olurdu. Oraya gidene kadar sıra oluşurdu. Aksaklıklar yaşanırdı. Şimdi ise çok  şükür burası yapıldı artık çocuklarımızı buraya getiririz.” sözlerini kullandı.

DAHA ÖNCE GÜNÜMÜZ KUYRUKTA GEÇİYORDU!

Devteyşti mahallesinde yapılan Haliliye Çocuk Acil Polikliniği’nin büyük kazanç olduğunu aktaran Mustafa Akbulut, “Daha önce uzak bölgelerdeki hastanelere hastalarımızı götürürdük ama bu hastane buraya yapıldığı günden beri rahat ettik. Hastalarımızı buraya getiriyoruz reçetemizi yazdırıp ilaçlarımızı alıyoruz. Yapılan bu güzel proje için emeği geçen herkese teşekkür ederiz.” dedi.

“ÇOCUKLUĞUM HASTANE YOLUNDA GEÇTİ”

Çocukluktan beri evinden uzak hastanelere gittiğini ve hastane sırasında perişan olduğunu söyleyen Nurettin Aslan ise yapılan Haliliye Çocuk Acil Polikliniği’nin sayesinde artık, hiç zorluk çekmeyeceğini söyleyerek Haliliye Belediyesine teşekkür etti. Nurettin Aslan, “Ben küçükken hastalandığımız zaman babam beni Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürürdü. Otobüsle gittiğimiz için gerçekten çok fazla yorulurduk fakat Haliliye Belediyesi tarafından yapılan bu çalışma bizi rahatlattı. Şimdi istediğimiz zaman geliyoruz.” dedi.

Haber: Mehmet Kırvar - Mehmet Halhalli

Haliliye Belediyesi Sağlık Bakanlığı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Çocuk Acil Polikliniği