4 yıldır tadilatta, halen su basıyor!

TAKİP ET

Balıklıgöl Platosunda bulunan tarihi Döşeme Camisinde 4 yıldır tadilat çalışması yapılmasına rağmen tarihi yapıyı halen su basıyor.

Şanlıurfa'da birçok proje, belirlenen zamanda bitirilemiyor. Özellikle ulaşım ve turizm alanlarında yapılan projelerin zaman aşımına uğraması çok ciddi sorunların oluşmasına neden oluyor. Balıklıgöl Platosunda bulunan Döşeme Caminin restorasyon çalışmaları da yılan hikayesine dönen çalışmalar arasında yer alıyor.



Çalışmanın uzaması, turizmde de dezavantaja neden oluyor

Balıklıgöl Platosunda bulunan ve tarihi yapısıyla da turizme önemli katkı sunan Döşeme Cami, 2015 yılında temelinin kaydığı belirtilerek ibadete kapatılarak tadilata alındı. Balıklıgöl yürüyüş yoluna yakın bulunan Caminin çevresi kapatıldı ve çevresi de kazıldı. Ancak Tarihi Caminin tadilat çalışmalarına başlanmasının üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen halen bitirilemedi. Bu durum ise turizm konusunda da dezavantaja neden oluyor.



Cami halen su basıyor

İnanç turizminin kalbinde yer alan Balıklıgöl Platosunda bulunan tarihi Döşeme Camisi, temelinin kaydığı gerekçesiyle 2015 yılında tadilata alındı. Ancak yavaş bir şekilde yapılan çalışmalar, 4 yıl geçmesine rağmen halen bitirilemedi. Öyle ki 4 yıldır tadilatta olan ve çalışmaların artık bitirilmesi beklenirken, caminin içine halen su sızıyor. Temeli su sızdığından dolayı yağış etkili olduğunda tarihi Döşeme Cami su baskınına maruz kalıyor.

Yıllardır bitirilemeyen ancak yetkililer tarafından Mayıs ayında çalışmaların bitirileceği söylense de caminin su baskınına maruz kalması, en önemli sorunun halen çözülemediğini gösteriyor. Caminin halen aynı sorunla karşı karşıya olması turizme de katkı sunulmasını engelliyor.  



Çalışmaların bir an önce bitirilmesi gerektiğini söyleyen vatandaşlar, "Döşeme Cami ibadete açılmasının yanında turizme de önemli katkılar sunuyor. Ancak bu cami 4 yıl önce temelin su sızmasından dolayı tadilata alındı ama bu çalışmalar bir türlü bitirilemedi. Tadilat yerine yeni cami yapılsaydı daha az sürerdi. Ancak o kadar çalışmanın yapılmasına rağmen caminin durumu halen değişmedi. Halen su baskını sorunu da çözülmemiş durumda. Her yağışta cami su baskınına maruz kalıyor. Birçok çalışma bu şekilde yürütülüyor. Çalışma yapılmasına rağmen birçok sorun çözülemiyor." ifadelerini kullandılar.



Haber: Murat Doğan / Urfa Değişim

4 yıldır tadilatta halen su basıyor! balıklıgöl platosunda bulunan tarihi döşeme camisinde cami halen su basıyor Şanlıurfada birçok proje belirlenen zamanda bitirilemiyor Özellikle ulaşım ve turizm alanlarında yapılan projelerin zaman aşımına uğraması