Acı'dan tatlı haber!

TAKİP ET

Uzun süreden beri fiyatlarının düşmesi beklenen yeşil biberde son zamanlarda yaşanan fiyat düşüşü Şanlıurfalı vatandaşların yüzünü güldürdü.

Geçtiğimiz aylarda tezgâhlardaki 15 ila 20 TL arasındaki fiyatıyla adeta yanına yaklaşılmayan yeşil biler, son günlerde vatandaşların cebini rahatlattı. 

Biber fiyatlarının düşmesinin ardından birçok sebze fiyatında da yavaş yavaş gerileme olduğunu belirten Pazarcı esnafı Mehmet Tekin, ilerleyen zamanlarda biberin yanı sıra daha ucuz patlıcan ve domates gibi sebzeleri de satışa sunulacağını söyledi.



Ramazan ayında fiyatların yükselmesinin beklendiğini, fakat beklenenin aksine düşüşler gerçekleştiğini belirten Mehmet Tekin, “Hal pazarına Ramazan öncesi ürün alımı için gittiğimiz zaman korkularla giderdik. Sebzeleri alabilmek için cebimizde bulunan paramız yetmezdi. Fakat Ramazan ayında korkulan olmadı ve birçok üründe fiyatlar sabit kalırken, bazı üründe ise düşüş yaşandı. Yeşil biberin kilogram fiyatını 5 TL’ye satıyoruz. Düşüşler devam ettikçe tezgahımızda diğer sebzelere de ağırlık vereceğiz. İnşallah vatandaşlarımız ucuz sebze tüketmeye başlayacak.” şeklinde konuştu.

 

Şanlıurfalı haberler son dakika acı biber fiyatları