'Afrika'yı Afrika'dan çıkarmaya çalışıyoruz'

TAKİP ET

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, Akçakale'nin 2 sene önce Afrika gibi olduğunu ve yaptıkları yatırımlarla ilçeyi Afrika'dan çıkarmaya çalıştıklarını söyledi.

2 sene gibi kısa bir sürede Akçakale ilçesinin birçok sorununa neşter vurduklarını söyleyen Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, “Akçakale’nin gelecek yüzyılı tamam, doğalgazı, içme suyu, ana yolları, çevre yolları, spor alanları, millet bahçeleri, kadınlara yönelik 500 dönümde domates ve biber üretimi, 2 fabrikanın temel atma töreni tüm bunları görmek için arkadaşları sahaya bekliyoruz” dedi.

Akçakale ile beraber Şanlıurfa’yı dünyada marka yapmak istediklerini belirten Başkan Yalçınkaya, “Urfa zaten marka ama tanıtım noktasında istediğimiz yerde değiliz. Göbeklitepe’si, Halil-i Rahman’ı, Eyyüp Peygamberi, Harran’ı, Halfeti’si ile dünyanın önüne koymak gerekiyor. Bunları başarırsak Şanlıurfa bir dünya şehri olacaktır.” İfadelerini kullandı.

URFA-AKÇAKALE YOLU İÇİN 360 TRİLYON GEREKİYOR
Her yıl ölümlü kazaların meydana geldiği yol için 360 trilyon bir yatırım gerektiğini söyleyen Başkak Yalçınkaya, Urfa-Akçakale yolu için Bakanla görüşmeler yaptım. 360 trilyon bir yatırım gerekiyor. Kaynak noktasında ciddi sıkıntılar var.  Biz 13 km ilçenin girişinde yaptık. Diğer kısımlarda önümüzdeki dönemlerde bakanlığın imkanları ölçüsünde adım atılacaktır. 2 sene önce Akçakale Afrika gibiydi, şimdi Afrika’yı Afrika’dan çıkarmaya çalışıyoruz. Şu an ilçede 13 km olan prestij yol devam ediyor. 4 gidiş 4 geliş olacak şekilde yapılıyor. Oranın ağaçlandırmasını yaptık. Aydınlatmasını yapıyoruz. Viranşehir ilçe olarak Akçakale ile mukayese edilemez. İlçemizde 50 dönümlük mesire alanı yaptık. Mesire alanında düğün salonu yaptık. İki kütüphane faaliyete soktuk. Spor alanları ve 400 tane tribün yaptık.

SINIR KAPISINI BİZ AÇTIK
Sınır kapısına 40 yılımı harcadım. 7 yıldır kapalı olan ve üzerinde PYD terör örgütünün bayrağı vardı ve ben oraya geldim her şeyi düzelttim ve kapıyı açtık. 1 milyon ton arpa buğday ithalatı buraya yapıldı. Kapı şu anda açık ve çalışıyor. Kapıdan sonra 50 km ötesine geçemiyorsunuz. PYD’nin hakimiyeti var. Yani Ortadoğu’ya açılma şansınız yok. Suriye ile hemen barış yapılması lazım ve bütün kapıların açılması lazım. Bu kapıyı besleyecek 4 bin dönüm üzerine kurulu organize sanayi var. Suruç’a, Akçakale’ye, Eyyübiye’ye ve Urfa’ya 15 dakika uzaklıkta ve ortasında 4 bin dönüm ve bin fabrikanın temel atma törenini atmaya çalışıyoruz. Her şey bitti, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ihaleye çıkması lazım, bu benim işim olmamasına rağmen bölgenin geleceği için bu gayretin içerisindeyim. 1 milyon ton buğday ve arpanın Suriye’den ithal edilmesi kolay bir şey değil, 100 aracının orada çalışması kolay değil, en azından terör bölgesinin dışına çıkarılması ve barış ve huzurun sağlanması önemlidir. 50 bin asker ve 7 tugay hizmet etmeye çalışıyorum.

ŞU ANDA İKİ TANE BALIKLIGÖL VAR
Canım alınmadan ben mücadelemi bırakmam, şu anda iki tane Balıklıgöl var. Birisi 1 milyar dolar yatırım, yurt dışında hepsinin çalışmasını yaptık. İşin temel atma törenine geldi. Pandemi çıktı yurt dışından ne yatırımcı kaldı ne de bizim iş yapma şansımız kalmadı. İkinci bir çalışmamız daha var, o devam ediyor. Şimdi Akçakale’de içecek su yok,  ben kafamı yıkıyorum şişe suyuyla, bedenimi Akçakale suyuyla yıkıyorum. İçme suyunun olmadığı yerde, yolun olmadığı yerde balıklıgölü önceliğimiz yaparsak adam diyecek içecek suyu yok kalkmış balıklıgöl yapıyor der. Anayolumuzu, doğalgamızı, çevre yolumuzu şu anda müteahhitte yapılıyor. Büyükşehir gayretiyle 50 km’den suyu getiriyoruz.”

Mehmet Halhalli / Urfa Değişim

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya Şanlıurfa