Aileler parkları kullanmaktan çekiniyor

TAKİP ET

Devteşti Mahallesi'ndeki vatandaşlar, parklarda güvenlik sorununun olması gerekçesiyle parklarda rahat bir şekilde oturamadıklarını belirttiler.

Şanlıurfa'da yeşil alanların oldukça az olmasından dolayı sıcaktan bunalan aileler, rahat bir nefes almak için parklara akın ediyor. Ancak parkların gençlerin sürekli parklarda bulunması ve gece aydınlatmaların yetersiz olmasından dolayı aileler, parklarda da rahat bir şekilde zaman geçiremiyor.

 

Mahalleliler endişeli

Haliliye ilçesine bağlı Devteşti Mahallesi'nde oturan aileler de parkta zaman geçirmekten endişeli. Sürekli yaşları 16-18 arasında bulunan gençlerin parktaki alanları işgal ettiklerini belirten mahalleliler, çocuklarını bile oyun alanlarında rahat bir şekilde serbest bırakmadıklarını ifade ettiler. Madde bağımlılarının da akşam saatlerinde parkları adeta mesken tuttuklarının altını çizen mahalleliler, parkların daha güvenli bir hale getirilmesini istediler.

Konu ile ilgili şikayetlerini dile getiren vatandaşlar, “Bu alanda bulunan parklar oldukça uzun bir alana sahip. Yaşları 16 ila 18 arasında değişen gençlerden oluşan gruplar, bu parklardaki salıncakları adeta işgal ediyor, küçük çocukların oyun alanını kullanmalarına müsaade etmiyorlar. Aynı zamanda parkta madde bağımlısı olduğuna inandığımız çok sayıda gencin çocuklarımızı kötü yönde etkilemelerinden çekiniyoruz." ifadelerini kullandılar.

Bülent Karaca / Urfa Değişim

haliliye ilçesine bağlı devteşti mahallesi aileler parkları kullanmaktan çekiniyor parklarda güvenlik sorunu haberler Şanlıurfa