AK Parti'nin kalesi Şanlıurfa'da Ekrem İmamoğlu'na destek!

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından yapılan yargılamada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verilirken, AK Parti'nin kalesi olan Şanlıurfa'da gazetemize konuşan bazı vatandaşlar İmamoğlu'na haksızlık yapıldığını kaydetti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak cezası verilmişti.

AK Parti’ye olan destekleriyle bilinen Şanlıurfalı vatandaşlar bu kez Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen cezanın etik olmadığını söyleyerek “kürsüde herkes küfür, hakaret ediyor. Yapmayan var mı? Bu yapılanlar AK Parti’ye oy kaybettirmekten başka bir şey değildir. Mecliste yumruklar havada uçarken bir şey olmuyor da sadece ahmak denildiği için mi ceza veriliyor, bu hiç etik olmadı.” diyerek yaşanan duruma tepki gösterdiler.

'YSK üyelerine hakaret' suçlamasıyla Başkan İmamoğlu’na siyaset yasağı konulmasının ardından 'Altılı Masa' liderleri ve çok sayıda vatandaş Saraçhane'de 'destek toplantısında' bir araya geldi.

Verilen karar tüm Türkiye’nin gündeminden düşmediği gibi Şanlıurfalıları da gündeminden düşmedi.

“AYRIM KAFASINDAN ÇIKILMALI, TÜRKİYE İÇİN ÇALIŞILMALI”

Türkiye’de her alanda olduğu gibi birlik ve beraberliğin olması gerektiğine dikkat çeken Mustafa Balcı  “İmamoğlu da Türkiye'nin evladı Erdoğan da Türkiye'nin evladı, siyaset için birbirlerinden ayağına dolanmamalı bu ötekileştirme ve ayrım yapmak kafasından çıkmaları gerekiyor. Türkiye için bir şeyler yapmaları gerekiyor. Vallahi ben televizyonu açtığımda gerçekten utanıyorum mecliste tekme tokatlar havada uçuyor, hakaretle,  laflar, küfürler diz boyu, sizler siyasetçisiniz en çok gündemde siz varsınız sizin insanlara örnek olmanız gerekirken siz köstek oluyorsunuz.” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZ SİYASETÇİLERİ TAKLİT EDİYOR”

Siyasetçiler tarafından yapılan olumsuz hareket ve davranışların çocuklar tarafından da örnek alındığını söyleyen Balcı sözlerini şöyle sürdürdü: “Televizyonda birbirlerine tehditler, hakaretler savuruyorlar 4-5 yaşındaki çocuklarımız kalkıp bu sefer aynı şeyi söylüyorlar. Bir parti diğer partiye düşmanı gibi bakıyor. Türkiye için birlik için gidip birleşin ve Türkiye'yi kalkındırmaya bakın, belediye seçimlerinde yine aynı haksızlık yapıldı, yine adam bileğinin gücüyle kazandı. Bugün yine aynı şeyi yapılıyor. Bu tür söylemler bir belediye başkanına, Cumhurbaşkanına milletvekillerine hiç yakışmayan sözler, bu sözler bence rafa kaldırılmalı, onlardan rica ediyorum. Türkiye'miz için birlik olup çalışsınlar o ne demiş  bu ne demiş söylemlerinden vazgeçsinler.” ifadelerini kullandı.

“SADECE AHMAK DEDİ DİYE 2 YILDAN FAZLA CEZA VERİLMESİ ÇOK SAÇMA”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yapılanların haksızlık olduğunu kaydeden Mahmut  Hatipoğlu: “ Sadece ahmak dedi diye 2 yıldan fazla ceza verilmesi, bana göre çok saçma geliyor. Bazen öyle laflar görüyoruz ki bu edilen laf hiçbir şey değil, kimse ceza almıyor ama hakim gidip 2 yıl falan veriyor ve o hakimin de AK Parti ile sosyal medyada zaten resimleri falan çıktı bu yapılanların şahsen çok haksızlık olduğunu düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

“HERKESİN BİLDİĞİ GİBİ SİYASİ BİR KARARDI”

Tüm siyasetçilerin aynı şekilde küfür ve hakaret ettiklerini ve hatta aynı zamanda bir kurumu yada bir yeri temsil ettiklerinin farkında olmadıklarını anlatan Ahmet Suruçlu şunları söyledi: “Bu konu herkesin bildiği gibi siyasi bir karardı. Cumhurbaşkanı da aynı kelimeleri kullanıyordur, İçişleri Bakanı da milletvekilleri de kullanıyor diyeceğim şu ki bu kelimeleri kullanmayan siyasetçi yoktur. Bu yapılan yerinde bir karar değildi. Türkiye'deki siyasette zaten kim ağzına ne geliyorsa onu söylüyor. Oturduğu konumda Belediye Başkanı olsun, İçişleri Bakanı, olsun Milletvekili olsun, STK başkanı olsun her şeyi tamamen unutup daha konuşmayı bilmeyen Çocuklar gibi ağzına geleni söylüyorlar. Oysa ki bilmiyorlar bir kurumu, bir yeri temsil ediyorlar. Bu yapılanlar eğer görmemezlikten geliniyorsa Ekrem İmamoğlu’nun da söyledikleri görmemezlikten gelinebilir.” dedi.

“SİYASİ KARAR OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

İmamoğlu hakkında verilen kararın siyasi olduğunu ifade eden Ahmet Ersin Hatipoğlu ise, “yapılan bir siyasi karar olduğu için ve haksızlık olduğunu düşündüğüm için çok fazla kurcalamamak gerek aslında, yani burada niyet de belli, yapılan sadece seçimi kazanmaması için yapıldı. AK Parti'ye oy kaybettirecek o kadar çok şey var ki say say bitmez. Fakat Urfalılar akıllanmaz ve oyların yüzde 60'ını AK Parti'ye kullanırlar.” diye konuştu.

KADER TOPAL/ URFA DEĞİŞİM

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Yüksek Seçim Kurulu