AK Parti, Urfa'da neden kaybetti?

TAKİP ET

Ak Parti'nin hem Türkiye geneli oylarının düşmesi hem de Şanlıurfa'da seçimleri kaybetmesinin nedenlerini Urfalı vatandaşlar açıkladı. Vatandaşlar hayat pahalılığını ve hizmetlerin yapılmadığını sebep olarak gösterirken, Ak Parti'nin artık halkın iradesini kaybettiğini belirtti.

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde Türkiye sandık başına gitti. Yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi yüzde 37.77 ile birinci parti olurken AK Parti yüzde 35,49 ile ikinci sırada yer aldı. CHP ülke genelinde 35 ilde başkanlık kazanırken AK Parti 24 ilde seçim kazandı. AK Parti’yi sırasıyla DEM, MHP ve YRP takip etti.

Şanlıurfa’da gerçekleşen seçimlerde ise Yeniden Refah Partisi yüzde 38,87 ile Büyükşehiri kazanırken AKP yüzde 33.64 ile ikinci sırada kalarak Büyükşehir Belediye Başkanlığını kaybetti. İlçelerde ise DEM Parti 7 ilçede zaferle çıkarken AK Parti sadece 4 ilde zaferle ayrıldı. Hilvan’da seçimi DEM Parti kazanmasına rağmen yenilenmesine karar verildi.

Urfalı vatandaşlar AK Parti’ye bu seçimde oy vermemesinin nedeni olarak hayat pahalılığı ve belediye başkanlarının ile gereken hizmetleri yapma noktasında sınıfta kaldığını söyledi.

“AK PARTİ HALKIN İRADESİNİ KAYBETTİ”

AK Parti’nin verdiği sözlerini yerine getirmediğini ve halkın iradesini kaybettiğini açıklayan İbrahim Kaçar, “AK Parti'nin Şanlıurfa'da kaybetmesi kendi içerisinde olan bir şey. Ben yıllardan beridir Ak Parti oy veren bir insanım ama bu sene bir değişiklik olmasını istedim. Hem mali olarak hem kentsel olarak bir değişim istiyorduk. AK Parti 7 ilçeyi DEM partiye kaptırmadı zaten DEM Parti yıllardır Şanlıurfa'da güçlü olan bir partidir. Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa'da kazandı ve bu kazanımların devamı da gelecek. AK Parti Şanlıurfa'da hem belediye olarak kaybetti hem de halkı kaybetti. AK Parti verdiği sözleri yerine getirmeyerek halkın iradesini kaybetti” dedi.

“HİZMET GÖRMEDİK”

AK Parti’de hizmetlerin olmadığını bu yüzden de Şanlıurfa’da seçimleri kaybettiğini kaydeden Ömer Nahya, “Ben AK Partili olduğum halde yine AK Parti'ye vermedim çünkü Türkiye’de hizmet görmedik. 5 yıldır belediyenin hiçbir hizmeti olmadı. Hizmet olmadığından dolayı biz de oyumuzu ondan yana kullanmadık. Biz kim hizmet yaparsa oyumuzu veririz. Kasım Gülpınar seçimi kazandı ve kendisi yiğit delikanlı bir insandır. Gülpınar'ın seçim sürecinde yaptığı konuşmalardan dolayı kendisine oy verdim. AK Parti Şanlıurfa'nın ilçelerinde çalışmadığı için oylarını kaybetti. Biz bu saatten sonra hep hizmet bekliyoruz artık” açıklamasında bulundu.

“KASIM GÜLPINAR'IN ZEYNEL ABİDİN BEYAZGÜL’DEN BİR FARKI YOK”

Oyunu kullanmadığını ve Kasım Gülpınar’ın eskiden AK Parti milletvekili olduğunu hatırlatan Haşim Çetin, “Ben seçimlerle ilgilenmiyorum ve oyumu da kullanmadım. Adayların hepsi birbirinden kötü. Emekliye 10 bin TL maaş veriyor. AK Parti bilmiyor mu? Bu maaşla emekli sana oy vermez. Kasım Gülpınar'da Zeynel Abidin Beyazgül’den bir farkı yok çünkü eski bir AK partili kendisi” diye konuştu.

“İCRAAT GÖSTERMEDİ”

AK Parti’ni Şanlıurfa’da kaybetme nedenlerine değinen Halil Yetkin, “AK Parti Şanlıurfa'da neden kaybetti?  Çünkü icraat göstermedi. Milleti aç ve susuz bıraktı. Bir koli yumurtayı 100 -120 liradan millete vermeye başladı. Bir emekli memurun maaşını asgari ücretten daha aşağı düşürdü. Halk dikbaş tok karın mutlu hayat ister. Bizde bu var mı? Yok. Ben kendime şu an elbise aldım ama o elbiseyi ne hallerde aldım. Çoluk çocuğuma bir şey giydiremiyorum. Bir tek maaşa talim oluyorsa ve bu maaş da burnumdan fitil fitil getiriliyorsa AK Parti'den kaybetmesin. Gelen herkes başımın tacı ama genel ağam giden paşam. Millet Ak Parti'ye oy vermedi ama Ak Parti'nin eski milletvekiline verdi, değişen ne olacak?  İnşallah başarılı olup icraat gösterirler. Kim memleketin üstüne taş üstüne taş bırakırsa biz onlara saygı duyarız” ifadelerine yer verdi.

Ak Parti Türkiye geneli Şanlıurfa