Akaryakıt zamları kontak kapattırdı

TAKİP ET

Akaryakıt fiyatlarında yaşanan zamların ardı arkası kesilmiyor. Neredeyse her gün zamlanan akaryakıt fiyatları hem pompacıyı hem de sürücüyü mutsuz ediyor.

Son dönemde akaryakıta üst üste gelen zamlara bir yenisi daha eklendi. Geçtiğimiz cuma günü motorine 1 lira 55 kuruş, salı günü benzine 2 lira,  oto gaza ise 24 kuruş zam gelmesinin ardından şimdi de motorinin fiyatı arttı.

Akaryakıtta katma değer vergisi (KDV) oranı yüzde 18’den yüzde 20’ye yükseltildi. Böylece, dolar kurundaki artış nedeniyle hızla artan akaryakıt fiyatları kimi vatandaşa kontak kapatırken kimi vatandaşa da araçlarını sattırdı.

Özellikle motorine gelen okkalı zamlar durmak bilmiyor. Urfa’da vatandaşların öfkelenmesine neden olan akaryakıt zamları duracak gibi değil.

Şanlıurfa’da araçlarına ancak 200 ile 400 lira arası günlük akaryakıt aldıklarını belirten müşteriler zamlar isyan ederken bir pompacı vatandaş ise zamlara tepki olarak şarkı besteledi.

BİR ŞEYE HER GÜN ZAM YAPILIR MI?

Kredi çekerek akaryakıt deposunu doldurduğunu aktaran Şükrü Kaya şu ifadelere yer verdi: “Özellikle bu zamların sonucu için bunlara müstahak olmuş diyorum. En büyük müstahaklığı da Şanlıurfa'ya söylemek istiyorum. Düşünebiliyor musunuz, şu anda kredi çekerek akaryakıt yüklemeye çalışıyorum. Ne olacak bu halimiz inanın ki bilmiyorum. İktidara yüzde yetmiş oy çıkaran Urfalılara müstahak olmuş ama ne yazık ki kuru ile yaş hep birlikte yanıyoruz. Zamlar geliyor ama zamları neye bağlayacağımızı bilemiyoruz. Hani bir kanıt olsa deriz ki bundan kaynaklı zamlar geliyor ama maalesef onu da bulamıyoruz. Eskiden depoyu 400 liraya dolduruyordum, dün depoyu 2000 liraya doldurdum bakın bugün depom yine boş doldurmaya geldim. İşimiz akaryakıtla döndüğü için maalesef arabayı boş bırakamıyoruz. Bir şeye her gün zam gelir mi? bizler artık zamları takip edemiyoruz. Zaten müşteriler 200-300 liraya artık akaryakıt alıyor. Öyle depoyu dolduruyorum demek artık hayal oldu. Zam haberi duyuldu mu vatandaşlar kuyruk oluyor herhalde bunlarda o kuyruklara bakarak her gün zam yapalım da kuyruklar olsun düşüncesine giriyor” dedi.

“BİZ SADECE ZAMLAR İÇİN Mİ ÇALIŞACAĞIZ, ZAMLAR BİZDEN DUMAN KALDIRMIŞ”

Akaryakıttan dolayı çoğu gün kontak kapattığını söyleyen Hasan Şahin zamlara öfkelenerek, ‘Ne günahımız vardı da başımıza bunlar geliyor’ diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Akaryakıt zamları bizden duman kaldırmış, tüm gün çalışıyoruz ancak akaryakıt için çalışıyoruz. Eskiden gittiğim köy yolunu 20 liraya 30 liraya gidiyordum sonra 60 liraya çıktı 70 oldu şimdi 140 liraya köye gidiyorum. 35 Kilometre git gel 140 lira yakıyorum akaryakıtın düşeceğini söylüyorlar fakat ben inanmıyorum çünkü bir defa yükselen şey bir daha düşmez. Yükleyebildiğimiz kadar yüklemeye çalışırız baktık ki olmuyor kontağı kapatıp evimizde otururuz. Çoğu gün zaten merkeze bile gelemiyorum, bir hastalık oldu mu yâda önemli bir işimiz oldu mu onun için geliyoruz. Bu kadar vicdansızlık yapılmaz ki her Allah’ın günü zam nedir ya, biz sadece zamlar için mi çalışacağız” diyerek sitem etti.

“ARTIK ARABAYLA GEZMEK HAYAL OLDU”

Arabayla gezmenin artık hayal olduğunu aktaran Şaban Geyik, “Akaryakıta üst üste zamlar geliyor, eğer böyle giderse durum gerçekten kötü olacak. Artık insanlar araca binmeye korkuyor tabii gidişatımız hiç iyi değil. Şu anda ancak 200 liraya alabildim bugün dışarıdan geldim arkadaşlarımla biraz gezeyim dedim. Maalesef şehir dışı artık bize hayal oldu arabayla gidebilmek için ancak Urfa'nın içerisinde birkaç tur attıktan sonra bu akaryakıtımızda bitecek. Eskiden 200-300 liraya depoyu dolduruyordum ve istediğimiz şekilde gezebiliyorduk, tabii kullanım şekline göre akaryakıtımız gidiyordu fakat şimdi 200- 300 lira artık akaryakıt için hiçbir şey 200 liraya buradan Gaziantep'e Diyarbakır'a Adıyaman'a rahatlıkla gidebiliyorduk fakat şu anda ben Bahçelievler'den Karaköprü'ye 200 liraya gidemiyorum” şeklinde konuştu.

“ZAMLARA BESTE İLE KARŞILIK VERDİ”

Akaryakıta gelen zamlar onların kafasını karıştırdı. Her gün yeni bir tablo ile karşılaşan pompacı bir vatandaşta zamlara dikkat çekerek şarkı besteledi. İşte o bestenin sözleri: “Yalan dolanlı şehir her yanın rüşvet kokar, karnın obur mu obur doymuyorsun Ankara karnen obur mu obur doymak bilmez  Ankara…

Ankara Ankara doymuyorsun Ankara, sarayın var köşkün var sana dört mevsim bahar büyülenme Ankara senden büyük Allah var” sözlerine yer verdi.

Akaryakıt fiyatları Şaban Geyik