Alışveriş artık serin bir ortamda yapılıyor

TAKİP ET

Kavurucu sıcaklıkların etkili olduğu Şanlıurfa'da, semt pazarlarına kurulan soğutma sistemi ile esnaf ve vatandaşların serin bir ortamda alışveriş yapmaları sağlanıyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından sıcaklıkların 45 dereceyi aştığı Şanlıurfa'da, semt pazarı esnafının talebi üzerine soğutma sistemi kuruldu. Etkili olan sıcak havalarda, semt pazarlarında tezgâhlarda satışa sunulan sebze ve meyvelerin kısa sürede bozulması ve vatandaşların sıcaktan dolayı alışverişini akşam saatlerine bırakmasına karşı soğutma sistemi ile önlem alındı.

 

Belediye tarafından semt pazarının dört bir noktasında kurulan buharla soğutma sistemi ile sebze ve meyvelerin bozulması önlenirken, vatandaşların da serinlikte alışveriş yapmaları sağlandı.





 

Beyazgül: Tüm pazarlarda serinleme yöntemini uygulayacağız

Semt pazarını ziyaret eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, "Sıcakların 45 dereceyi bulduğu Şanlıurfa’da, semt pazarlarında soğutma sistemini kurduk. Vatandaşlara serin ortamda alışveriş yapmalarını sağladık. Satışa sunulan sebze ve meyvelerin de bu yöntem ile canlı kalması sağlanıyor. Bu uygulama, Türkiye’de bir ilktir ve bütün semt pazarlarında bu sistemi kuracağız.” dedi.

 

Şanlıurfa Semt Pazarcıları Dernek Başkanı Haci Keser, "Soğutma sistemi ile vatandaşlarımız rahat bir ortamda alışveriş yapıyor. Tezgâhlarda satışa sunulan ürünler de böylelikle taze kalıyor." şeklinde konuştu.

 

Semt pazarı esnafları ise "Soğutma sistemi çok güzel bir uygulama oldu. Sebze ve meyveler bozulmadan satılıyor. Vatandaşlar da serin ortamda rahat alışverişini yapıyor. Uygulamadan memnunuz." ifadelerini kullandılar.

 

alışveriş artık serin bir ortamda yapılıyor kavurucu sıcaklıkların etkili olduğu Şanlıurfa’da Şanlıurfa büyükşehir belediyesi talebi üzerine soğutma sistemi kuruldu etkili olan sıcak havalarda semt pazarlarında