Anne ve çocuklarının öldüğü kaza cinayet mi?

TAKİP ET

Şanlıurfa'da geçtiğimiz günlerde Hasan Çetin'in kullandığı otomobil sulama kanalına düştü. Kazada Özlem Çetin ve çocukları boğularak hayatını kaybederken yaşanan kaza hakkında konuşan aile fertleri, kazanın cinayet olduğunu ileri sürdü. Çiftler arasında şiddetli geçimsizlik olduğu Hasan Çetin'in eşini ailesinden birilerini öldürmekle tehdit ettiği iddia edildi. Özlem Çetin'in ailesi, damatlarının tutuklanmasını istiyor.

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Ulubağ Mahallesi'nde meydana gelen kazanın yankıları sürüyor.

Yedikuyu Mahallesinde yaşayan akrabalarını ziyarete giden Çetin ailesi fertlerinin içinde bulunduğu Hasan Çetin (38) yönetimindeki 31 B 7008 plakalı otomobil, kent merkezine dönüş yolunda stabilize yolda kontrolden çıkarak sulama kanalına devrildi.

Meydana gelen kazada sudan çıkarılan araçta İbrahim (4), Ecem (5), Müslüm ve Asmin Çetin'in (11) ve anne Özlem Çetin’in cansız bedenine ulaşılırken akıntıya kapılarak kaybolan kızı Aysun Çetin ise aramalara rağmen bulunamadı. Kazadan yaralı şekilde kurtulan baba ise savcılıkta verdiği ifadeden sonra serbest bırakıldı.

BABA “ÖNÜME KÖPEK ÇIKTI”

Meydana gelen kazada ufak yaralar ile kurtulan Hasan Çetin hastanede tedavi olduktan sonra taburcu edildi. Hasan Çetin’in polislere verdiği ifadede önüne köpek çıktığını ve köpeğe çarpmamak için manevra yaptığını söyledi.

Hasan Çetin polise verdiği ifade de "Stabilize yolda ilerlerken aniden önüme köpek çıktı. Köpeğe çarpmamak için manevra yapınca yolun da etkisiyle direksiyon kontrolünü kaybettim ve otomobil sulama kanalına düştü. Kendi imkanımla çıkarak yardım istedim" dedi.

Eşi ve çocuklarımın acı haberini alınca büyük üzüntü yaşadığını anlatan Çetin, ifadesinin ardından savcılıkça serbest bırakıldı.

ÖZLEM ÇETİN’İN AİLESİNDEN BÜYÜK İDDİALAR

Yaşanan kaza sonrası Urfa Değişim Gazetesine konuşan Özlem Çetin’in ailesi olayın kaza olmadığını kızların ve çocukların cinayete kurban gittiğini ileri sürdü.

Daha öncede aile içerisinde sorunların yaşandığını Özlem Çetin’in şiddete maruz kaldığını bunun için eşi Hasan Çetin’den boşanmak istediğini boşanmak istemeyen Hasan Çetin’in Özlem Çetin’i tehdit ettiğini söyleyen aile olayın daha ayrıntılı araştırılmasını ve Hasan Çetin’in tutuklanmasını istediklerini kaydetti.

BABA KORUR “DAHA ÖNCE KIZIMI TEHDİT ETTİ”

Özlem Çetin ve çocuklarının ölümüne ilişkin damadı Hasan Çetin’ini suçlayan kayınpeder Cuma Korur, daha önce kızının şiddete maruz kaldığını damadı Hasan Çetin’in kendi evini ateşe verdiğini söyleyerek damadı hakkında ağır ithamlarda bulundu.

Cuma Korur yaşanan olayla ilgili şunları söyledi: “Bu adam bundan 3 ay önce depremden 20 gün önce kızım onunla boşanmaya karar verdi. Kızıma eğer sen benimle boşanırsan ya babanı ya kardeşini öldürürüm diyor. Kızımı kandırıp köye götürüyor. Akşam saat 8’de köyden dönüyor. Verdiği ifadede diyor ki önüme köpek çıktı. Ham yola girmiş 70 metre ilerlemiş durmuş orada bir çoban görmüş çoban diyor orada 15 dakika kalmışlar aracın ışıkları yanmış daha sonra ortadan kaybolmuşlar. Çobanda aile arasına girmemek için konuşmuyor korkuyor. Savcılığa gittim davacı oldum adamı serbest bırakmışlar. Bu adamı nasıl serbest bırakmışlar bu adam 6 kişinin katili.”

“İLLEGAL İŞLER YAPIYORDU”

Kazada sağ kalan damadı Hasan Çetin hakkında sahte ehliyet ve silah kaçakçılığı yaptığına dair iddialar ortaya atan kayınpeder Cuma Korur, yaşanan kazanın sebebi kızının üstünde tapulu bulunan 3 ev olduğunu da kaydetti.

Cuma Korur, “Oruç ayının 15‘inde bu adam evini ateş verdi. Kızım davacı olmak için karakola gidiyor fakat yine kızımı tehdit edip kızımı vazgeçtirmeye çalışıyor. Bu adam her işi yapıyor sahte ehliyet çıkarıyor, silah kaçakçılığı yapıyor, uyuşturucu satıyor.  Ben adalete devlete güveniyorum eğer devlet gereğini yapmıyorsa ben başka ülkeye gideyim.

Kızımın üstünde 3 tapulu ev var kızıma demiş ki sen bana bu evleri vermesen senin başına bir felaket getireceğim demiş. Araştırın benim kızımın üstünde 3 tane tapulu ev var. Bu adam imam nikahıyla bir kadınla evlenmiş bana göre bu kadın bu adamı dolduruşa getirmiş ben ondan da davacıyım. Şehitlik karakoluna giderseniz darp raporları şikâyetçi olduğuna dair belgeler var yani. 3 ay kızımın kocasına uzaklaştırma verdiler daha sonra barıştılar” şeklinde konuştu.

HALASI OĞLU KAZAYI KASTİ YAPTIĞINI İLERİ SÜRDÜ

Özlem Çetin’in halasının oğlu Emrah Demir de yaşanan olayla ilgili Hasan Çetin’in olayı planladığını ve kazayı kasti yaptığını ileri sürdü.

Emrah Demir, “Hasan Çetin’in bir akrabası diyor ki Özlem arabayı sürüyordu. Eğer öyle olsaydı Hasan Çetin suya düşerdi. Ama bakıyorsunuz Hasan Çetin’in üstünde bir damla su yok.  Her şeyin projesini çizmiş kanalın açık olan yerine arabayı sürmüş. Zaten ramazan ayında evini ateşe de verdi.  Zaten araştırsalar Özlem Çetin’in ayağında yanık izi var. O zaman bile evi ateşe verip fırına gidiyor. Daha sonra Özlem Çetin’e diyor ki eğer ifadeyi benim üzerime verirsen senin ya babanı ya kardeşini öldüreceğiz diyor” dedi.

“KIZIMIN MALINA ÇÖKMEK İSTİYOR”

Kızının ciddi şekilde şiddete maruz kaldığını ve üstüne tapulu evlerden dolayı Hasan Çetin’in boşanmak istemediğini defalarca Özlem Çetin’e şiddet uyguladığını evleri üstüne almak için baskı yaptığını söyleyen Özlem Çetin’in annesi Adile Korur, “Kızıma sabahtan akşama kadar işkence ediyordu. Kızımdan uzak durmuyordu. Kızım boşanma davasını açtı. Kızımı korkutarak boşanmadan vazgeçtirdi. Daha sonra kızımın üstüne evlendi. Dost hayatıyla birisini getirdi.  Evlendiği kadınla birlikte kızımı dövüyorlardı. Diyordu malları bana vereceksin.  Eğer evleri üzerime yapmasan seni öldürürüm diyordu. Daha sonra kızımı alıp köye gidiyor. Dönüşte kendi yolu olmayan bir yerden geliyor. Kanalda açık olan bir yere arabayı sürükleyip oradan kaçıyor. Yolun anacaddesi olmasına rağmen neden o yoldan gidiyor. Verdiği ifade de bir fare çıktı önüme bir köpek çıktı önüme diyor. Bunun yaptığı resmen cinayet” ifadelerini kullandı.

“HASAN ÇETİN’İN KARDEŞİ İTİRAF ETTİ!”

Kaza gecesi Hasan Çetin’in kız kardeşinin kendisini arayıp cinayeti söylediğini belirten Özlem Çetin’in kardeşi Songül Bakış, “Olayın gecesi Hasan Çetin’in kız kardeşi beni aradı benim abim ablanla çocukları suya atmış dedi.  Ben polise telefonu götürdüm kriminale verin dedim. Bana ters cevap verdiler. Hayır telefonu kriminale veremeyiz dediler. Bizim yetkimiz dışında dediler. Telefonumun kriminale gönderilmesini istiyorum.  Kendi öz kız kardeşi bana abim yaptı dedi. Araçta Hasan Çetin’in telefonu yok. Sadece ablamın ve kızının telefonu araçta bulundu” açıklamasında bulundu.

Mehmet Kırvar - Mehmet Halhalli / Urfa Değişim

Şanlıurfa Hasan Çetin Özlem Çetin ve çocukları