Aşevinin kazanları depremzedeler için kaynıyor!

TAKİP ET

İhtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere her gün 3 çeşit sıcak yemek çıkaran Şanlıurfa Aşevi deprem döneminde de her gün 100 bin kişiye yetecek kadar yemek çıkarmak için yoğun çaba sarf etti. Öte yandan Başkan Mehmet Emin Demirkol, kuru gıda için hayırseverlerden destek istedi.

Şanlıurfa'da 1993 yılında gönüllü vatandaşlar tarafından kurulan ve o günden bugüne kadar dul, sakat, yetim, asker olan vatandaşlar ara vermeden yardım eden Şanlıurfa Aşevi yaşanan deprem felaketinden adından sıkça bahseden kuruluşlardan biri oldu.

6 Şubat sabahı Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremin etkisini Şanlıurfa’ya da göstermesi birçok kişinin evinden uzaklaşmasına neden olurken mağdur olan ve ihtiyaç sahibi insanların imdadına Şanlıurfa Aşevi Derneği yetişti.

Daha önce yoksul ve kimsesiz vatandaşlara günde bir kez yemek çıkaran ve yardım ellerini uzatan Şanlıurfa Aşevi bu sefer büyük bir ilke imza atarak kentte depremden zarar gören vatandaşların sığındığı liman oldu adeta.

Mehmet Emin Demirkol başkanlığında faaliyetlerini sürdüren Şanlıurfa Aşevi, depremin yaşandığı günden bu yana depremzedeler için günde 100 bin adet tabak yemek çıkarmaya devam ediyor.

Depremin yaşandığı günden bu yana akşam 9’a kadar yemek çıkarmaya çalışıyoruz. Deprem sabahı hemen kazanları kaynatıp duyurularımızı yapıp çorbalarımızı hazırladık. 30 yıldan beri veren el ile alan el arasında köprü görevi yapan Şanlıurfa Aşevi Derneği, Hayırseverlerin desteğiyle her geçen gün hem büyüyor hem de acil zamanlarda varlığını daha fazla göstermeye çalışıyor.

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli yaşanan deprem Şanlıurfa’da da feci şekilde etkisini gösterdi. Şanlıurfa’da 340 kişinin ölümüne ve 257 binanın yıkılmasına neden olan depremin yaraları sarılmaya devam ediyor.

Tüm ülkeyi derinden etkileyen deprem birçok derneği de yardım eli uzatmaları için harekete geçirdi. Şanlıurfa’da bir ilke imza atan Şanlıurfa Aşevi Derneği Şanlıurfa Büyükşehir, Şanlıurfa Valiliği ilçe belediyeleri için yemek pişirip vatandaşları ulaşması için sabah 6’dan akşam 9’a kadar yoğun mesai harcıyor.

Daha öncede günde bir öğün yemek çıkaran gönüllü aşçıların görev yaptığı kurum, sıcak yemeğin yanında ihtiyaç sahiplerine giyecek yardımı da dağıtıyor. Şanlıurfa Aşevi Derneği aralarında yetim, öksüz, dul, mahkûm ve asker yakınlarının bulunduğu 10 bin üzerinde ihtiyaç sahibine, umut oluyor.

Deprem sonrası yaptığı faaliyetleri Urfa Değişim Gazetesinin mikrofonlarına değerlendiren Şanlıurfa Aşevi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Demirkol, Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilçe belediyelere depremden etkilenen vatandaşlar için yemek hazırladıklarını ifade etti.

“İLK DEPREM SABAHI İŞE KOYULDUK”

Depremin yaşandığı 6 Şubat sabahı depremden etkilenen vatandaşlara sıcak yemek yetiştirmek için kollarını sıvadıklarını aktaran Başkan Demirkol, 6 Şubat’tan beri her gün 100 bin tabak yemek çıkardıklarını söyledi.

Başkan Demirkol, “Valiliğin kurduğu kriz masası koordinatları doğrultusunda yemeklerimizi yapıp ihtiyaç yerlerine ulaştırmaya çalışıyoruz. Tüm belediyelere ve valiliğe çorba pişirip veriyoruz. Onlarda ulaşabildikleri yerlere kadar götürüyorlar. Deprem gününden beri durumu iyi olan vatandaşlar ellerinden geleni yapıp yardımlarını esirgemediler. Biz günde 100 bin tabağın üzerinde yemek üretmeye çalışıyoruz” dedi.

“HAYIRSEVERLER İLK GÜNDEN İMDADIMIZA KOŞTU”

Hayırseverler tarafından yapılan yardımlar ile kazanların kaynadığını belirten Başkan Demirkol, deprem sabahında hayırseverin ellerinden geleni yaptığını dile getirdi.

Başkan Demirkol, “Sabahları özellikle çorba, öğleden sonra da günün yemeğini veriyoruz. Bizler yardımları saydığım kurumlara dağıtıyoruz. Onlarda vatandaşlara götürüyorlar. Şu anda kuru gıdamız tükenmek üzere hayırseverler inşallah çağrımızı duyarlar.” şeklinde konuştu.

“BU FELAKETİ BİRLİKTE ATLATACAĞIZ”

Yaşanan ve Asrın Felaketi olarak nitelendirilen 7.7 şiddetindeki depremin yaralarını tüm ülke olarak hep beraber saracaklarını söyleyen Başkan Demirkol, ”Daha öncede ihtiyaç sahiplerine yemek yardımında bulunuyorduk, depremden sonra tabak sayısını artırarak bu faciayı hep birlikte atlatmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Umuyoruz ki bir daha böyle durumlar ile karşılaşmamız.” ifadelerini kullandı.

Mehmet Kırvar / Urfa Değişim

Şanlıurfa Aşevi Başkan Mehmet Emin Demirkol Şanlıurfa Aşevi Derneği