Bağımlılığın toplum üzerindeki etkisini filme çektiler

TAKİP ET

Harran Üniversitesi ÜNİAK'lı öğrenciler, son zamanlarda hastalık haline gelen oyun bağımlılığı konusunda farkındalık oluşturmak için kısa film çektiler. Bağımlılığın gençler üzerindeki etkisini anlatan ve down sendromlu, lösemili ile engelli çocuklara armağan edilen kısa film, GALA gecesinde Şanlıurfalılarla buluşacak.

Teknolojinin gelişmesine paralel olarak son zamanlarda çıkan oyunlara bağımlılık, insanları gerçek hayattan koparıp sanal dünyaya çekerken, teknolojik bağımlılığın yayılması toplumu da tehdit ediyor. Birçok insan sanal oyunlara bağımlı hale gelirken, son zamanlarda bu oyunların etkisinde kalarak intihar eden çocukların sayısının artması da dikkat çekiyor. İnsanları etkisi altına alan bu oyunların hızla yayılması ise toplum için büyük bir tehlike olarak görülüyor.





 

Gala gecesinde kan bağışı kampanyası da başlatılacak

Harran Üniversitesi öğrencileri Murat Uyanıkoğlu ve Merve İyigün toplumu etkisi altına alan sanal oyunlar üzerine araştırma yaparak bununla ilgili kısa film çekimi yaptılar. Oyun bağımlılığının gençler üzerindeki etkisini konu alan kısa film lösemili, down sendromlu ve engelli çocuklara armağan edildi. Önce filmi internette yayınlamayı düşünen Öğrenciler, filmin daha geniş bir kitleye ulaşabilmesi için Gala gecesi yapmayı planladı. 24 Temmuz Çarşamba günü GAPTEM Konferans Salonunda düzenlenecek olan gecede, down sendromlu ve engelli çocuklar da yer alacak. Şanlıurfalıların katılım sağlamaları istendiği Gala gecesinde Kızılay için kan bağışı kampanyası da başlatılacak.



 



Uyanıkoğlu: Gençleri etkisi altına alan sanal oyunlar için farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz

'Bu film çok köklü geçecek' sloganıyla gerçekleştirilen proje ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan kısa filmin yönetmeni Murat Uyanıkoğlu, "Günümüz teknolojisi, insanları o kadar etkisi altına almış ki, gençlerin birçoğu birtakım oyunlara bağımlı hale gelmiş. Biz de gençlerin oyun bağımlılığına dikkat çekmek için Radyo Televizyon ve Sinema bölümü öğrencileri olarak bu konu ile ilgili farkındalık yaratmaya çalıştık. Bu nedenle oyun bağımlılığı üzerine kısa film çekmeye karar verdik. Bahsettiğimiz bu oyunları biz de oynadığımız için bu oyunlar ile ilgili daha fazla bilgi sahibiyiz. Bu nedenle senaryoyu yazmamız daha kolay oldu. Bu filmi internetten yayınlamayı düşündük. Ancak daha sonra bununla sınırlı kalmayarak, bu filmi daha geniş bir kitleye ulaştırmak için Gala gecesi düzenlemeye karar verdik. Bu Gala gecesinde diğer bir amacımız da down sendromlu, lösemili ve engelli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu belirtmektir." dedi.  



 



'Down sendromlu ve engelli kardeşlerimiz de o gecede bulunacaklar'

Uyanıkoğlu, "Bizim hedeflerimiz doğrultusunda down sendromlu ve lösemili kardeşlerimiz vardı. Bununla ilgili LÖSEV ile görüşme sağladık. Ancak lösemili kardeşlerimizin şu anda ağır kemoterapi aldıkları için bulaşıcı hastalık olması açısından toplum içine çıkamadıkları belirtildi. Diğer down sendromlu ve engelli kardeşlerimiz ise düzenlenecek Gala gecesinde bulunacaklar.

Filmimizin Gala gecesi 24 Temmuz 2019 tarihinde GAPTEM Konferans salonunda saat 18.00’da başlayacak. Tüm Şanlıurfalıları düzenleyeceğimiz Gala gecesine bekliyoruz." diye konuştu.



 



İyigün: Gençlerin oyun bağımlılığının önüne geçmeye çalışıyoruz

Son zamanlarda toplum hayatında yer alan oyunların hastalık haline geldiğini belirten Proje Sorumlusu Merve İyigün, "Bilindiği üzere oyun bağımlılığı son zamanlarda bir hastalık haline geldi. Bu hastalığın önüne geçebilme ve bununla ilgili farkındalık yaratmak için bu projeyi başlattık. Amacımız sosyal sorumluluk projesi dışında oyunun bağımlılığına da dikkat çekmektir. Bir farkındalık mesajı verebilirsek bu durum bizi memnun edecek. Gönüllü olan kişiler olarak bu projeyi başlattık. Amacımız zaten gençlerin oyun bağımlılığının önüne geçebilmektir." şeklinde konuştu.  



İyigün, "Biz oyun bağımlılığı üzerine çektiğimiz bu kısa filmi down sendromlu, lösemili ve engelli çocuklara armağan ediyoruz. Bu kısa filmimiz yaklaşık 6 dakika sürüyor. GALA gecemiz 2 saat sürecek, bu konuda tüm Şanlıurfalılardan ilgi ve katılım bekliyoruz. Biz bu gecenin düzenlenmesi için pes etme noktasına geldik ama yine de yılmadık. Bu konuda bize destek veren Büyükşehir Belediyesi, Kültür Turizm Daire Başkanlığı ve Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Daire Başkanlığına teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.  



Haber: Murat Doğan



bağımlılığın toplum üzerindeki etkisini filme çektiler harran Üniversitesi radyo televizyon ve sinema bölümü farkındalık oluşturmak için kısa film çektiler teknolojik bağımlılığın yayılması toplumu da tehdit ediyor gala gecesi yapmayı planladı