Baret, kemer, şerit yok; sorumsuzluk var

TAKİP ET

Şanlıurfa'da hastane inşaatında çalışan işçiler, hiçbir güvenlik önlemi almadığı gibi sokaktan geçen vatandaşların da canını tehlikeye attılar. İşçiler, baret de emniyet kemeri de takmadan çalıştılar.

Türkiye'de her yıl yüzlerce kişi iş kazası sonucu hayatını kaybetmesine rağmen birçok çalışmada iş kazalarına karşı önlem alınmamaya devam ediyor. Şanlıurfa'da özel bir hastane ek binasının inşaatında da çalışan işçiler hiçbir güvenlik önlemi almadan çalıştılar.

İnşaatı devam eden binanın altıncı katına asansörle malzeme taşıyan işçiler hiçbir güvenlik önlemi almadı. Öyle ki demirleri halata bağlayarak altıncı kata çıkaran işçiler, malzemelerin yukarıda olmasına rağmen kafalarında baret olmadan izlediler. Önlem almadan canlarını hiçe sayan işçiler olası bir kazada meydana gelecek faciayı bile aldırmadılar. Korunmasız inşaatta metrelerce yüksekte bulunan işçiler emniyet kemeri takmadıkları gibi taşınan malzemelerin altında duran işçiler de kafalarına koruyucu baret takmadan tehlikeye davetiye çıkardılar.



Sokaktan geçenlerin canı da tehlikeye girdi

İş kazalarına karşı kendi canlarını düşünmeyerek tehlikeye davetiye çıkaran işçiler, yoldan geçen vatandaşlar için de neden oldukları tehlikenin farkına bile varmadılar. Çalışma alanı dahilinde güvenlik şeritleri çekilmedi, vatandaşlar da çalışmalar arasında yürüdü. Öyle ki kendilerine yönelik olan tehlikelere aldırış etmeyen işçiler ve diğer sorumlular, sokakta güvenlik şeridi oluşturmak yerine vatandaşların canını hiçe saydılar.

 

Şanlıurfa haberler son dakika iş güvenliği