Basına yansıyan görüntüler ziyaretçileri geri çevirdi

TAKİP ET

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem ve hemen ardından Şanlıurfa'yı etkisi altına alan sel görüntüleri yerli ve yabancı turistlerin Urfa'ya bakışını değiştirdi. Haberlerde gördükleri görüntülerden dolayı Urfa'ya gelirken tereddütle geldiklerinin altını çizdi.

6 Şubat’ta meydana gelen ve 11ilimizi etkileyen depremin ardından Şanlıurfa’da 15 Mart’ta yaşanan sel felaketi Türkiye’nin odağını Şanlıurfa’ya çevirmişti. Depremde 170 kişi ve selde 16 kişi olmak üzere toplamda 186 kişi hayatını kaybetti.

Kentin merkezinde bulunan Köprülü Abide Kavşağı'nın suyla dolmasından dolayı 7 kişinin cansız bedenine, Tandoğan Mahallesi'nde bulunan Yavuzlar Apartmanı'nın bodrum katındaki dairede, 5 kişinin cansız bedenlerine, kırsal bölgede sel sularının dolduğu evde 1 kişinin cansız bedenine, Eyyübiye ilçesinde sel sonucu bodrum katı suyla dolan bir alışveriş merkezinde 1 kişinin cansız bedenine, Sel felaketinde yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan 1 kişi ve sel sularına kapılarak kaybolan tır şoförü Emin Ergün’ın cesedi olmak üzere 16 kişi Şanlıurfa’da torağa verildi. 

Farklı şehirlerden geldiklerini aktaran ziyaretçiler basına yansıyan görüntülerden dolayı çok korktuklarını ve bugün gelirken bile eski Urfa’yı göremeyecekleri düşüncesiyle geldiklerini söyledi.

“BENİ URFA’YA İTEN ETKEN MANEVİYATI OLDU”

Balıklıgöl’ün maneviyatı için Diyarbakır’dan geldiğini söyleyen Zeliha Sekmen, "En çok Balıklıgöl’ü sevdim daha önce de buraya gelmiştim fakat çok değişmiş temizlik konusunda daha iyiye gidilmiş. Buranın maneviyatı gerçekten çok yüksek, geldik ibadetlerimizi yaptık. Ben şehrin tabelasını gördüğüm gibi heyecanlanmaya başladım. Bu kutsal topraklara ayak basmak Hz. İbrahim'in ateşe atıldığı yerde bulunmak benim için çok mutluluk verici bir şey. Asıl beni buraya iten etken maneviyatıdır. Bundan önce Göbeklitepe'yi ziyaret ettik oranın da gerçekten kendine has özellikleri tarihi yapıları var. Bizden önce gelmiş geçmiş kavimlerin yaşantısı beni çok etkiledi” dedi.

“BASINA YANSIYAN GÖRÜNTÜLERDEN DOLAYI ÇOK KORKTUM”

Şanlıurfa’da meydana gelen deprem ve sel felaketinin kendisini çok etkilediğini ve görüntülerde gördüklerinden dolayı Şanlıurfa’ya gelirken korkarak geldiğini aktaran Sekmen sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Televizyonlarda Urfa'da yaşanan seli izlediğimiz zaman selin şiddeti o kadar büyüktü ki ben Şanlıurfa’yı bu halde göreceğimi düşünmüyordum. Ben sudan çok korkuyorum Şanlıurfa'da olan o büyük dalgalar ve içerisinde çıkan yılanlar basına o kadar yansıdı ki bizler Şanlıurfa'ya gelirken tereddüt ve korkuyla geldik. İzlediğim haberde bir hanım kızımızın çeyizi komple sular altında kalmıştı o benim zihnime kazındı onu ben asla zihnimden atamam. Gerçekten o durum o kadar kötüydü ki insanların balçık içerisinde canlarını kurtarmaya çalışması, evini barkını kaybeden insanların çaresizliği ve en önemlisi de yakınlarını kaybeden insanların yasını ben asla unutamam” diyerek duygulandı.

“GÖRÜNTÜLER GELECEK OLAN ZİYARETÇİLERİN ÖNÜNÜ KAPATTI”

Aslen Urfalı olduğunu fakat eşinin görevi için yıllardan beridir Mardin’de görev yaptığını belirten Fatma Mercan Gürpınar basına yansıyan görüntülerden dolayı Urfa’ya gelen ziyaretçilerin geri gittiğini söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben aslen Halfetiliyim Mardin'de yaşıyorum. Tatil için buraya geldik. Urfa’mız her badireye rağmen yıkılmaz. Deprem de olsa sel de olsa Urfa’mız kalıcılığından ödün vermez. Tabi, deprem ve sel Urfa’yı çok olumsuz etkiledi televizyonlarda insanlara sanki Urfa yıkılmış gibi lanse edildi ve belki de Urfa'ya gelecek olan ziyaretçilerin önünü kesti” şeklinde konuştu.

“URFA’NIN SICAKLARI İNSANI TERLETİYOR”

Arkadaşının düğünü için Şanlıurfa’ya geldiğini vurgulayan Burak Sekmen, "Balıklıgöl’ün diğer yerlere göre çok güzel bir maneviyat değeri var. Duyduğumuza göre bundan 2 gün önce havalar çok daha sıcaktı havalar iki gündür biraz serin ama yine de bu sıcaklar insanı terletiyor. Ben burada okul okudum, arkadaşımın düğünü vardı annemle birlikte düğüne geldik. Şanlıurfa gerçekten çok güzel bir yer” dedi.

“DEPREM VE SEL HER NE KADAR OLUMSUZLUK YARATSA DA ŞANLIURFA ÇOK GÜZEL”

Balıklıgöl’ü herkese tavsiye ettiğini söyleyen Firdevs Akbıyık, "Şanlıurfa'ya daha yeni geldik ilk rotamız Balıklıgöl oldu. Balıklıgöl'ü gerçekten çok güzel buldum. Balıklıgöl’ü herkese tavsiye ediyorum. Yurt dışına veya başka bir yere gitmesinler gelip bu tarih kokan taşları görsünler Balıklıgöl’ü görsünler. Sizin de bildiğiniz üzere Şanlıurfa 2 büyük olayı atlattı. Önce deprem hemen ardından selin olması Şanlıurfa için her ne kadar olumsuzluk yaratsa da ona rağmen Şanlıurfa çok güzel bir memleket. Balıklıgöl'ün o suyunun kapkara olmasını televizyonlardan izledim çok üzüldüm Allah o günleri bir daha yaşatmasın. Hem devlet olarak hem millet olarak da çok yıprandık. Birkaç gün daha Şanlıurfa’yı gezeceğiz. Şu anda çarşıyı gezdik, Balıklıgöl'e geldik, isotlarımızı aldık tatilimiz bittikten sonra da memlekete döneceğiz” ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş Şanlıurfa yerli ve yabancı turistler