Başkan Çakmak'ın çalışmaları tam not aldı

TAKİP ET

Siverek'in buram buram tarih kokan sokakları belediye başkanı Ayşe Çakmak'ın girişimleriyle renk bulurken vatandaşın da içini ferahlatıyor.

Siverek’in ilk kadın belediye başkanı olan Ayşe Çakmak adeta kadın eliyle dokunduğu yerlere kalıcı eserler bırakıyor. Hem şehir merkezinde hem de kırsalda çalışmaları devam eden başkan Çakmak’ın sokak sağlamlaştırma çalışmaları vatandaşlar tarafından çok beğenildi. 

Hasan Çelebi Mahallesi’ndeki restorasyonu tamamlanan sokaklar daha sonra Arnavut taşı ile döşendi. Özellikle kış aylarında yollarının bozuk olmasından dolayı biriken yağmur sularının koku yaptığını söyleyen mahalle sakinleri bu tür çalışmaların daha da artması gerektiğini söyledi.
“AYNI PERFORMANSI İŞ KONUSUNDA DA BEKLİYORUZ”
Yapılan sokak sağlamlaştırma çalışmasını çok beğendiğini fakat iş imkanlarının kısıtlı olmasından dolayı bu sokaklarda vakit geçiremediğini söyleyen Mehmet Aras: “Buralar tabi güzel oldu. Ben çok beğendim yeni olan her şey güzeldir. İnşallah bu tür çalışmalar daha da çoğalır. Yalnız böyle bir şey de var biz hep tarım işçisi olarak başka yerlere gittiğimiz için bu güzellikleri fazla görme imkânımız olmuyor. Sokaklar çok güzel olmuş gerçekten çok beğendim. Aynı performansı iş konusunda da olmasını isteriz.” dedi.
“BU SOKAKLAR ESKİDEN HEP ÇAMURDU” 
Daha sonra sözlerine şu şekilde devam eden Aras: “Bu sokaklar eskiden hep çamurdu. Sokaklardan geçmemiz zor oluyordu. Yere dökülen her pislik yerde kalıyordu yıkanamıyordu, çünkü yolları sağlam değildi ama şuan daha iyi oldu.” ifadelerini kullandı. 
“BU SOKAKLAR BİZİ ESKİ TARİHE GÖTÜRÜYOR”
Sokaklardan geçerken eski tarihlere gittiğini aktaran Sinan Norman: “Bu sokakların tarihini bilmiyorum fakat bu yapılan bakımla Siverek’in tarihi sokakları daha da yaşatılacak.  Şimdi bu çalışmalara diyecek bir şey yok. Her şey neyse hakkını vermek lazım bu yüzden bu çalışmayı beğendim. Bu sokaklardan geçerken eski günlerimize dönüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ayşe Çakmak Siverek Şanlıurfa