Başkan Öncel: "Lavaboları hâkim, savcı odası yapmışlar"

TAKİP ET

Şanlıurfa'da yetersiz kalan adliye binasına çözüm olarak yapılan ek odalar yetersiz kalınca lavaboların tadilattan geçirilerek savcı ve hâkim odası olarak yapılması bunun yanı sıra adliyenin şehrin dört bir yanda olması nedeniyle avukatların adliyeler arasında gidip gelmesine dikkat çeken Baro Başkanı Abdullah Öncel çözüm önerileri sundu.

Şanlıurfa’da yetersiz kalan adliye binası gün geçtikçe sorun haline gelmeye devam ediyor. Şanlıurfa’da toplam 4 ayrı yerde bulunan adliye binası, avukatlar, hakimler ve savcıları sıkıntıya düşürmeye devam ediyor.

Son yıllarda yapılması planlanan yeni adliye binasının, temel kazısının yapılıp bırakılması ise dikkat çeken hususlardan birisi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Baro Başkanı Abdullah Öncel, ekonomik şartlardan dolayı yapılmayan yeni Adliye’nin yerine çözüm önerisi sunarken bazı hususlara ise dikkat çekti.

Başkan Öncel Adliye binasının içindeki prefabrik yapıların çözüm olmayacağını belirtirken, çözüm önerileri sundukları halde bir adım atılmadığını belirtti.

Özellikle Avukatların 4 ayrı yerde olan adliye binasından dolayı adliyelere gidip gelmelerinde sıkıntı yaşadığını ifade Başkan Öncel, bazı lavaboların tadilattan geçirilerek Hâkim, savcı odaları yapıldığını ileri sürdü.

Çocukların yeni adliye binasının kazılmış olan bölmesinde havuz niyetine kullandıkları görülürken, Başkan Öncel bu konuya dikkat çekerek çocukların boğulma tehlikesiyle baş başa olduğunu söyledi.

Adliye binasındaki eksikliklere değinen Baro Başkanı Abdullah Öncel, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Urfa'da bu problem uzun süredir var. Bu problemin çözümü için biz defalarca çağrı yaptık. Çağrımız şuydu adliyenin yanında Adliye’ye tahsil edilmiş bir yer vardı, bu arsada kazı işlemleri de başladı, ihaleye de çıktı maalesef Türkiye'deki ekonomik şartlardan dolayı sanırım müteahhit bu mevcut koşullarda yürütemeyeceğini anlayınca işi terk etti, bıraktı.

‘’BATAKLIK HALİNE GELMİŞ DURUMDA’’

Oranın fotoğraflarını da görmüşsünüzdür orası yüzme havuzu haline geldi. Üzülerek söylüyorum ki orada çocuklar her an boğulma tehlikesiyle karşı karşıya, bir önlem alınmadı, orası gördüğünüz gibi bataklık halinde hem bizim sağlığımızı hem adliyedeki memurların, hakimlerin ve savcıların sağlığını tehlikeye atıyor. Oradan her türlü haşerat çıkıyor. Sorunun çözümü çok basit, yan tarafta çıraklık eğitim merkezi var onun da yan tarafında çok büyük bir okul Kompleksi var, bu okul kompleksi ile birlikte değerlendirdiğiniz zaman Şanlıurfa adliyesinin hem kısa hem orta vadede sorunun giderilebileceği aşikâr. Gerek valilik gerek Milli Eğitim Müdürlüğüne bizim defalarca talepte bulunmanıza rağmen o arkada bulunan okulun ve çıraklık eğitim merkezinin Adliye’ye tahsil edilmesi yönünde bir türlü çözüm üretilmedi ve Maalesef bu sorun hala devam ediyor, devam edecek gibi de gözüküyor.

‘’AYNI ODALARI KULLANMAK ZORUNDA KALIYORLAR’’

İkişer savcı, ikişer hâkim aynı odayı kullanmak zorunda kalıyorlar, defalarca dehliz gibi odalar yapıldı, salonların tamamına prefabrik yapılmak suretiyle hâkim ve savcı odaları, kalemler, duruşma salonları yapıldı bunun çözüm olmayacağını net bir şekilde ifade etmek isterim. Yine söylüyorum kısa vadede bir an önce bu sorunun çözümüne kavuşturulması isteniyorsa yol yöntem çok net.

‘’LAVABOLARI HÂKİM VE SAVCI ODASI OLARAK KULLANILDIĞINI BİLİYORUZ’’

Koridordaki bazı lavaboların tadilat yapmak üzere kalem veya hâkim ve savcı odası kullanıldığı gördük bu işler acısı bir durum, hemen adliyenin dışına prefabrik ön büro ile birlikte diğer kalem teşkilatının kurulduğunu da biliyoruz” dedi.

Şanlıurfa adliye binası Baro Başkanı Abdullah Öncel