Başkan Tokmak: Konut dengesizliğine son vermek istiyoruz

TAKİP ET

Aldığı göçlerle birlikte nüfusu yaklaşık 3 milyona dayanan Şanlıurfa'da ev bulmak artık hayal oldu. Üst üste gelen zamlardan nasibini alan ev fiyatlarının yanında konut eksikliğinin de yaşanması Urfalıları her geçen gün mağdur ediyor.

Kahramanmaraş merkezli iki yıkıcı büyük depremin ardından hasar alan evler teker teker yıkılmaya başlandı. Konut ihtiyacının olduğu Şanlıurfa’da depremden etkilenen çevre illerden gelen vatandaşlarında artması Şanlıurfa’da ciddi manada konut eksikliği sorunlarına neden oldu.

Şanlıurfa’da konut yapımının hız kesmesi ve hızlı nüfus artışı nedeniyle öğrenciler başta olmak üzere, yeni evli çiftler ve depremden etkilenen depremzedeler dâhil kiralık ev bulmakta zorlanıyor.

Şanlıurfa’da ciddi manada konut eksikliğinin yaşandığını belirten Şanlıurfa Tüm Emlakçılar Odası Başkanı Selahattin Tokmak Emlakçılar Odası olarak yeni bir proje geliştirdiklerini anlattı. Konut dengesizliğini ortadan kaldırmak istediklerini belirten Tokmak “Emlakçılar Odası tarafından öncelikle esnaflarımızın konut ihtiyacını daha sonra vatandaşlarımızın konut dengesizliğini ortadan kaldırmak için çalışmalarımıza başladık”  dedi.

Şanlıurfa’da depremde en çok etkilenen bölgeler arasında yer alan Haliliye ilçesine bağlı Bahçelievler Mahallesi’nde çok sayıda bina hasar alırken 2000’in üzerinde binanın yıkılacağı bildirildi.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Şanlıurfa'da, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Eyyübiye ilçesi Batıkent mahallesinde temeli atılan kalıcı afet konutlarının inşaatları devam ediyor. Batıkent Mahallesi'nde yapımına başlanan 19 bloklu 366 konutun inşaatı ise hızla yükseliyor.

“ŞANLIURFA'DA KONUT ÜZERİNDE ÇOK BÜYÜK SIKINTILAR YAŞANIYOR” 

Şanlıurfa’daki konut dengesizliklerini ortadan kaldırmak istediklerini belirten Şanlıurfa Tüm Emlakçılar Odası Başkanı Selahattin Tokmak şunları kaydetti, “Öncelikle tüm vatandaşlarımıza faydalı olabilecek için yeni bir proje geliştirdik. Şanlıurfa'da bilindiği üzere konut üzerinde çok büyük sıkıntılar yaşanıyor. Hem kira alımlarında hem de konut satın almalarda ciddi sorunlar çıkıyor. Bizler de arz talep dengesini ortadan kaldırmak adına geçtiğimiz ay itibariyle yeni bir proje kurdu” dedi.

“ESNAFIMIZ İÇİN YENİ PROJELER GELİŞTİRDİK”

Yapılacak olan proje içerikleri hakkında bilgiler veren Başkan Tokmak, “Kurmuş olduğumuz Yapı kooperatifi öncelikle esnaflarımıza yönelik olacak. Geçtiğimiz günlerde esnaflarımızla da özel bir mekânda toplantı gerçekleştirdik. Yapılan bu toplantıda kooperatifimizin içeriği hakkında esnaflarımızı bilgilendirdik. Esnaflarımız da bu konuyu çok iyi buldular ve bizlere destekleri fazlasıyla oldu. Bizim tek amacımız Şanlıurfa'da konutlarda arz talep dengesini oluşturmak” şeklinde konuştu.

“HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMUŞKEN BİZ BÖYLE BİR PROJE DÜŞÜNMESEYDİK OLMAZDI”

Şanlıurfa’da ki sorunların başında konut eksikliği probleminin yaşandığını aktaran Başkan Tokmak sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Sizin de bildiğiniz üzere konut fiyatları aldı başını gitti ve insanlarımızın konutlara ulaşması kolay olmuyor. O yüzden bizler de böyle düşündük, madem TOKİ devreye girdi devlet elini taşın altına koydu TOKİ bir yandan yapıyor, belediyelerimiz bir yandan çalışmalarını sürdürüyor, bizler de bir meslek örgütü olarak bu konuda elimizi taşın altına koymaya karar verip vatandaşlara hizmet noktasında yapıp kooperatifini kurup fazla konut üreterek bu yapıyı bu arz talep dengesini yeniden oluşturmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

ÖNCELİK ESNAFIMIZIN DAHA SONRA VATANDAŞIMIZ İÇİNDE DEVAM ETTİRECEĞİZ”

“Projenin daha sonra vatandaşlara da yönelik olabileceğini duyuran Başkan Tokmak, “Yakın bir tarihte inşallah tarla tahsisi yapacağız. Kayıtlarını almaya başladık öncelikle esnaf ve sanatkârlara yönelik bir uygulama olacak tabi ki bu kapsam değişebilir, o artık arsa talebimiz ile alakalı bir durum belki herkese hitap edecek şekilde projemizi ilerletiriz. Az önce de söylediğim gibi şu anda önceliğimiz esnafımızın kooperatifimizden faydalanmasıdır” sözlerine yer verdi.

Şanlıurfa Şanlıurfa Tüm Emlakçılar Odası Başkanı Selahattin Tokmak