Bayram gününde indirimi göremediler!

TAKİP ET

Şanlıurfa'da Kurban Bayramı yaşanırken alışverişini yapmayan vatandaşlar giyimcilere koştu. Bayram öncesi fiyatları yüksek bulan vatandaşlar bayram sonrası da indirim beklerken aynı manzara ile karşılaştı.

Gazetemize konuşan vatandaşlar bayram öncesi fiyatları yüksek bulduklarını ve alışverişlerini bayramın 2. 3. Günlerini bıraktıklarını söyleyen vatandaşlar fiyatların daha da yükseldiğini ifade etti.

“NE UMDUK NE BULDUK”

Şanlıurfa’da işsiz olduğunu söyleyen ve bayram öncesi fiyatları yüksek bulduğu için alışverişini daha sonraya bırakan Mustafa Akgün fiyatların günden güne yükseldiğini ifade etti.

Mustafa Akgün bayram öncesi alışveriş yapmamasının pişmanlığını şu sözler ile dile getirdi: ”Fiyatlar eskiye göre çok pahalı alacak bir şey bulamıyoruz. Eskiden bayramlarda 2 üç çeşit elbise alırdık şimdi bir pantolon bir tişört bir gömlek alıp çıkıyoruz.

Eskiden 1000 liraya her parçadan 2 adet alırdım şimdi ise bir üst bir alt alıp ensemizi kaşıyıp dükkândan çıkıyoruz. Zaten işsizlik sıkıntısıyla uğraşıyoruz işsiz güçsüz dolaşıyoruz fiyatlarda böyle oldu mu ne yapacağımızı anlayamadık. Allah sonumuzu hayır etsin inşallah. Eski bayramları mumla arıyoruz ne tadı var şimdi ki bayramların ne tuzu kaldı. Kuru kuru bayram kutluyoruz.”

“HER ŞEY ATEŞ PAHASI”

Bayram öncesi insanların akın akın gelip hiçbir şey alamadığını söyleyen mağaza müdürü Orhan Akyıldız bayramın 2.ve 3. Günleri de müşterilerin hiçbir şey alamadıklarını söyledi.

Orhan Akyıldız, “Geçen yıla göre fiyatlar 100 yüz artış gösterdi. Yükselen enflasyon ve artış gösteren kur fiyatlar giyim sektörünü ciddi şekilde vurdu. Artık müşteriler eskiye göre alışveriş yapamıyor. Eskiden insanlar gelip poşetleri doldurup giderlerdi şimdi ise herkes 2 parça alıp gidiyor bizlerde bu durumdan memnun değiliz.  Geçen yıl kot pantolonlar 280 TL iken şimdi 350 TL’ydi tişörtler geçen yıl 120 TL iken bu yıl 230 TL her şey anlayacağınız ateş pahası kimse eline aldığını giyemiyor.” dedi.

“BEN ALDIM DİĞERLERİ ALAMADI”

Maddi durumu kötü olan ailelerin bayram alışverişi yapamadığını söyleyen Necla Çiftçi bayram sonrası da fiyatların daha da yükseldiğin vurguladı.

Necla Çiftçi, “Ben bayram alışverişi yapabildim ama alamayan çok insan var. Her şey almış başını gitmiş dolar yükseldi. Kimse bayram hazırlığını tam yapamadı. Herkes geçen bayramlıklarıyla bu bayramı geçirmek istiyor. Bayram havası yok artık insanlarda. İnsanlar bayram kutlayıp evine gitme telaşı içeresinde kimse halinden memnun değil. Asgari ücret ile çalışan bir insanın 3 çocuğu varsa 1 aylık maaşını harcamaya çalışsa bence bayramlıklara yetmez. Ondan dolayı bir aileden 2 3 kişi bayramlık alıyor diğerleri eskileri giymeyi tercih ediyor.” İfadelerini kullandı.

“İNSANLAR UCUZA KAÇIYOR”

Ayakkabı mağazası müdürü Nihat Sarılı fiyatların bayram öncesine göre fazla artış gösterdiğini ve kimsenin istediği ayakkabıyı alamadığını insanların ucuza kaçtığını belirtti.

Nihat Sarılı, ”Geçen yıllara baktığımız zaman insanların fazla gelmediğini fark ettik. İnsanlar artık bayramlara eski kıymeti vermiyor mı diyelim yoksa alım gücü düştüğü için kimse alışveriş yapmıyor mı diyelim. Bir şeyler var ama bilemiyoruz.  Geçen yıllara göre fiyatlar yüzde 200 artış gösterdi. Kimse istediğini alamıyor herkes düşük fiyattaki ürünlere yönelim gösteriyorlar” şeklinde konuştu.

Bayram gününde Şanlıurfa Şanlıurfa haberleri Bayram öncesi alışverişini yapmayan