Bayramlık elbiseler ateş pahası!

TAKİP ET

Ramazan Bayramı'na kısa bir süre kala vatandaşlar bayram telaşına girdi. Yaşanan ekonomi sıkıntılardan dolayı hayatını idame etmekte güçlük çeken vatandaşlar bu Ramazan Bayramında bayramlık almakta zorlanıyor. Bayramlık elbiseler ise adeta ateş pahasına döndü. Etiket fiyatlarını gören vatandaşlar sadece bakakalıyorlar.

Yüksek enflasyon giyim sektörünü olumsuz etkiledi. Her bayramda yoğunluğun yaşandığı Haşimiye’de bu sene yüksek fiyat nedeniyle elbise satan esnaflar, zor günler yaşıyor. Aynı şekilde elbise alamayan vatandaş ise çocuklarına elbise alamamanın üzüntüsüyle çarşıdan ayrılıyor.

Hayat pahalılığının her geçen gün arttığı günümüzde elbise fiyatları adeta ateş pahası haline geldi. Ayakkabıdan pantolona kadar birçok giyim eşyası yüksek maliyet istiyor. Dar gelirli vatandaşlar ise elbise alamamanın üzüntüsünü yaşıyor.

Gazetemizin mikrofonlarına konuşan esnaflar eski bayramları mumla aradıklarını vatandaşların bayramlık almakta güçlük çektiğini vurguladı.

“ETİKETE BAKAKALIYORLAR”

Balıklıgöl platosunda giyimci olan Osman Kızgın, hayat pahalılığından dolayı vatandaşların bayramlık alamadığını gelen müşterilerin etiket fiyatlarını gördüğünde elini cebine atmaya korktuğunu ifade etti.

Kızgın, “Bayrama kısa bir süre kala vatandaşlar elbise alamıyor. Fiyatlar geçen yıllara göre pahalı.

Gelen vatandaşlar etiket fiyatına bakıp gidiyor. Çünkü insanların alım gücü kalmamış. Eskiden bayrama 10 gün kala vatandaşlar burada sıraya girerdi. Fakat vatandaşlar şimdi sadece görmeye geliyor elbiseleri. Eskiden hediye olarak insanlar mont ayakkabı alıyordu. Şimdi insanlar kendilerine bile yetemiyor. Bu pahalılıktan dolayı bizlerde iş yapamıyoruz. Ondan dolayı ne alan memnun ne satan. İki arada bir derede kalmış durumdayız” sitem etti.

KİMSE BAYRAMLIKLARA BÜTCE AYIRMAMIŞ GİBİ

Yükselen enflasyondan dolayı hayatın her alanında zamlar ile boğuştuklarını ifade eden Cihan Karaman, “Şu anda yazlıklar yeni yeni gelmeye başladı. Bayram seferberliği başladı. Vatandaşlar bayramlık almaya geliyor. Ama sadece almaya geliyorlar ,fiyatlar yüksek olduğu için kimse bir şey alamıyor.  Pantolon fiyatı 250 TL kazak fiyatları 300 TL ondan dolayı vatandaşların alım gücü kalmamış. Vatandaş daha çok temel ihtiyaç ürünlerine yönelim gösteriyorlar. Kimse elbiseye fazla bütçe ayıramıyor” şeklinde konuştu.

ELİ BOŞ DÖNDÜ!

Bayramlık elbise almaya gelen Bedir Taşkıran isminde bir genç yaşanılan zamlardan dolayı bayramlık alamadığını söyleyerek adeta yürekleri acıttı. Bedir Taşkıran “Eskiye göre bayramlık alamıyoruz. Zaten durumlarımız yok. Yaşanan ekonomi sıkıntılardan dolayı artık hiçbir şey alamıyoruz” ifadesini kullandı.

“ALIM GÜCÜ DÜŞÜK”

Alım gücünün düşük olmasından dolayı ne esnafın ne de müşterinin memnun olmadığını belirten İzzet Karaman, “Vallahi fiyatlar ucuzda olsa da pahalı olsa da esnaf olarak çok kötü durumdayız. Alım gücü çok düşük. Vatandaşlar gelip elbise fiyatı sorup gidiyor. Kimse elini cebine atamıyor. Eskiden dükkandaki müşterilerden adım atacak yer bulamazdık, şimdi ise elemanlar ile birbirimize çarpıyoruz. Hayat şartlar gerçekten çok zorlaştı” dedi.

Ramazan Bayramı Bayramlık elbiseler