Bıçak alımı ve bilemesi son güne bırakıldı

TAKİP ET

Kurban Bayramının gelmesiyle işini son güne bırakan vatandaşlar, bilemecilerin önlerinde kuyruklar oluşturdu. Bu konuya dikkat Çeken Bıçak ustası Mustafa Kamacı, bıçak fiyatları ve bıçak hakkında Değişim Gazetesi mikrofonlarına bilgiler verdi.

Kurban Bayramının gelmesiyle vatandaşlar, bayramdan bir gün önce ve bayramın birinci gününde bıçak ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor. Her Kurban Bayramından önce vatandaşların bileme ihtiyaçlarını giderdiğini belirten Mustafa Kamacı, ''bileme ihtiyacı olan bilemesini yaptırıyor, bıçak eksiği olan bıçak alıyor'' dedi.

Kurban Bayramı öncesinde yani dün bıçak bilemecilerinin önünde kuyruklar oluştu. Vatandaşlar hayvana eziyet olmaması için ya yeni bıçak aldı ya da bıçaklarını keskinleştirdi.

Bunun yanı sıra vatandaşların bileme işlerini son güne bırakmasından ötürü bilemecilerin üstünde yoğunluk oluştuğunu, bundan dolayı bilemecilerin bıçakları düzgün bileyemediğini belirten Kamacı, bu konuya ise dikkat çekti.

VATANDAŞLAR İŞLERİNİ SON GÜNE BIRAKIYOR
Kamacı, vatandaşların kurban kesimi için işlerini son güne bıraktığını, bu yüzden ustaların üstünde yoğunluk oluştuğunu belirtirken, bunu her Kurban Bayramı'nda yaşadıklarını söyledi.
Kamacı, ''işlerini son güne bırakan vatandaşların yoğunluk arasında bilemeleri düzgün çıkmıyor, her iki tarafta sıkıntıya giriyor'' dedi.

USTALARIN ÜSTÜNDE YOĞUNLUK VAR
Şanlıurfa'da faaliyet gösteren bıçak ustaları, bayrama hazırlık yapan vatandaşların ve kasapların kurbanda kullanacağı bıçakları bileyerek keskinleştiriyor. Bayramın son gününde ellerinde yoğunluk oluşan ustalar, vatandaşlardan gelen bıçakları yetiştirmek için çaba harcıyor.

BIÇAKLARI İŞİN EHLİNDEN ALMAK LAZIM
Bıçak bileme ustası olan Mustafa Kamacı, yoğunluğun başladığını belirtirken, yeni bıçak almak isteyen vatandaşlara bilgi verdi.
Kamacı, bıçak alırken işin ehli olan ustalardan alınmasını belirtirken '' 40 yıllık ustayla yeni işe başlamış bir usta aynı olmaz'' dedi.

BIÇAK ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ!
Bıçak alırken çeliğine ve bilemesine dikkat edilmesini belirten Kamacı, Çelik bıçakların kaliteli olduğunu, çeliğe göre fiyatın değiştiğini ve bıçağın bilemesine dikkat edilmesi gerektiğini söylerken, sözlerine şöyle devam etti: 

Hayvanın azap görmemesi için bilemelere dikkat etmemiz gerekiyor. Yeni işe başlamış bir ustayla, 40 yıllık ustalar bir olamaz bundan dolayı işin ehli ve erbabı olan bilemecilere gidin'' dedi.

FİYATLAR 50 TL İLE 150 TL ARASINDA DEĞİŞİYOR
Fiyatlar hakkında bilgi veren Kamacı, ''50 TL'ye de var, 100 TL'ye de var, 150 TL'ye de var. Örneğin bizim kendi el yapımımız olan bıçaklar 150 TL'ye satılıyor'' diyerek kalitesine göre düşük olan bıçakların da olduğunu söyledi.

BİLEME FİYATLARI EKONOMİDEN NASİBİNİ ALDI
Geçen yıl 5 TL'den bilemelerin yapıldığını belirten Kamacı, ''Geçen yıl 5 TL'den yapılan bilemeler bu yıl 7,5 TL 'den yapılıyor dedi.

Bıçak alımı bilemesi son güne Kurban Bayramının kuyruklar oluşturdu Değişim Gazetesi