Böceğin faydasını video ile anlattı

TAKİP ET

Şanlıurfa'da son günlerde artan bölgede Kara Fatma olarak adlandırılan böceklerin artması endişeye neden olurken, çiftçiler bu tür böceklerin ne kadar faydalı olduğunu video ile anlattı.

Önceki yıllara oranla daha fazla yağış alan Şanlıurfa'da böcekler de arttı. Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa genelinde böcek istilasının yaşanması vatandaşları endişelendirdi. Ziraat Mühendisleri tarafından ise bu tür böceklerin zararının olmadığı, aksine faydasının olduğu bilgisi paylaşıldı.

Böceklerin zararlı haşerelere karşı fayda sağlandığı bilgisi paylaşılsa da söz konusu böcekler halen gündemde yer almaya devam ediyor. Vatandaşlar da artan böceklere karşı belediyelerin ilaçlama çalışmalarını artırmasını istiyor.

Videoya çekerek böceğin sağladığı faydaları anlattı

Kara Fatma olarak adlandırılan böceklerin zararlı haşerelere karşı fayda sağladığını belirten bir çiftçi, söz konusu durumu görüntüleyerek anlattı. Kara Fatma türü böceklerinin, ağaçlara zarar veren tırtır olarak adlandırılan böceklerle beslendiği belirlendi. Zararlı böceklerin bitmesi durumunda Kara Fatmaların kenti terk edeceği de vurgulandı.



 

böceğin faydasını video ile anlattı Şanlıurfada son günlerde artan bölgede kara fatma olarak adlandırılan böcek zararlı haşerelere karşı fayda sağladığını belirten bir çiftçi böcek istilasının yaşanması vatandaşları endişelendirdi