Bozuk yollar; kötü koku; tepki...

TAKİP ET

Mahalleliler, bozuk yol ve kaldırımlardan dert yanarken, temizlenmediğinden dolayı dereden kötü kokunun saçılmasıyla çileden çıktı. Duruma tepki gösteren mahalleliler, yetkililerden çözüm istedi.

Haliliye Belediyesi'ne bağlı Ertuğrul Gazi Mahallesinde dere yatağının yakınında ikamet eden vatandaşlar, cadde üzerinde bulunan yolda oluşan bozulmaların araçlara zarar vermesinin yanı sıra okullarda bulunan öğrencilere de zor anlar yaşattığını belirttiler.



Kilitli parke taşı döşenen caddede birçok alanda çökmeler olduğunu ve bu çökmelerle birlikte vatandaşların caddede özellikle akşam saatlerinde düşme tehlikesi yaşadıklarına dikkat çeken Mahalleli İbrahim Kırmızıtoprak, çevrede bulunan okula giden öğrencilerin de zor anlar yaşadıklarını söyledi.

Kış mevsiminde yaşanan yoğun yağışlar nedeniyle yollarda çökmeler olduğuna dikkat çeken Kırmızıtoprak, “Mahallemiz ve caddemiz kentin en gözde merkezlerinden biridir. Dolayısıyla bizler de mahallemizde alt ve üst yapı sorunlarının olmasını istemiyoruz. Kışın yaşanan yoğun yağışlar nedeniyle kilitli parke taşlarının birçoğunun çöktüğünü gördük. Her duyarlı vatandaş gibi belediyeye sorunumuzu ilettik fakat şu ana kadar caddemizde herhangi bir çalışmaya rastlayamadık. Bölgemizde iki adet okul bulunmakta, bu okullarda okuyan öğrenciler ulaşım esnasında çeşitli tehlikeler atlatmakta. Aynı zamanda caddenin bozuk olması nedeniyle araçlarda da hasarlar oluşuyor. Bu nedenle bizler caddede ikamet edenler olarak belediyeye başvuruda bulunduk. Fakat ne yazık ki sorunumuz dikkate alınmadı.” dedi.



Kirli dere sivrisinek yatağı

Caddenin yakınında bulunan dere yatağında temizlik çalışmalarının yapılmaması nedeniyle yosun tuttuğunu sözlerine ekleyen İbrahim Kırmızıtoprak, sivrisinek istilasının bölgeyi adeta sardığını belirterek şöyle devam etti: “Kirli su atıklarının tahliye edildiği dere yatağında hiçbir temizlik çalışması yapılmıyor. Sivrisinekler adeta bölgede cirit atıyor. İlaçlama çalışmaları yetersiz. Akşamları özellikle balkonlarımızda oturmak ve uyumak adeta imkânsız. Dere yatağında temizlik ve bakım çalışmaları yapılmadığından dolayı yosunlar oluşmuş durumda. Bir an önce bakım çalışmalarının yapılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.



Mehmet Halhalli / Urfa Değişim

 

ertuğrul gazi mahallesi kirli su atıkları Şanlıurfa haberler son dakika