Bu Kaldırımlar Medeniyetler şehrine yakışmıyor

TAKİP ET

2019 Göbeklitepe yılı ilan edilen Şanlıurfa da Özellikle kalabalıkların yaşandığı yıldız meydanında bulunan bozuk kaldırımlar Şanlıurfa'nın imajını zedeliyor. Çevre esnafı kaldırımların neden yapılmadığını merak ediyor.

2019 Göbeklitepe yılının ilan edildiği Şanlıurfa da, özellikle kalabalıkların daha yoğun yaşandığı Yıldız meydanında belediye tarafından sökülen kaldırımların yenilenmeden bırakılması vatandaşların dikkatini çekti.

Yenileme çalışmalarının yapılacağını söyleyen yetkililerin uzun zamandan beri Ulucami’nin arkasında kalan ve 12 Eylül caddesinin yıldız meydanı ile bağlandığı yolda bulunan kaldırım taşlarının söküldükten sonra bir daha düzenlenmediğine dikkat çeken çevre esnafı, kaldırımların neden düzenlenmediğini merak ettiklerini söylediler.



Dünyanın en eski medeniyetinin Şanlıurfa da olduğuna dikkat çeken çevre esnafları; “2019 Göbeklitepe yılı boş yere ilan edilmedi. Şanlıurfa, geçmişi dünya üzerinde bilinen 12 bin yıllık bir tarihe sahip.

Bazı rivayetlere göre Hazret – i dem ile Hazret – İ Havva’nın Harran da tarım yaptıkları bile söylenmekte. Yanı sıra manevi özelliği oldukça yüksek olan ve her fırsatta birçok insanın ziyaretçinin geldiği Şanlıurfa’mızda hala vatandaşlar olarak ne yazık ki bozuk yollar ve tamamlanmayan kaldırımları konuşuyoruz.



Oysaki her fırsatta tarihi ve turistik değerlerimize sahip Gaziantep ilini yargılamaktan başka bir şey yaptığımız yok. Oysaki Gaziantep, belediyecilik işini çoktan düzenlemiş ve şimdi ise dünyanın insanlarını nasıl olurda Gaziantep’e çekerim gibi düşünceler içerisine girmişler.

Fakat ne yazık ki bizde ise halen belediyelerin yapacağız diye bozduğu fakat bir türlü yapmadığı kaldırımları konuşmak zorunda kalıyoruz. Birçok insan bu kaldırımlarda ilerlemekte zorlanıyor. Birçoğu ayağını burkarak neredeyse kırılmasına bile neden oluyor.     



Gerçek mandada düşünecek olursak Göbeklitepe yılı Şanlıurfa’mız için çok önemli bir şans ve bizler Urfalılar olarak buy ılı çok çok iyi değerlendirmemiz lazım. Tüm kurumlarımız ile elimizi taşın altına koyarak dünyanın her yerinden gelmesini sağlamak istediğimiz turistler için bu turizm alanını daha iyi kullana biliriz.

Bu nedenle ilk etapta önceliğimiz Şanlıurfa şehir genelinde doğru ve daha hızlı belediyecilik hizmetlerinin etkin bir şekilde yapılmasını sağlayacak kişilerin ilk etapta harekete geçerek bu kaldırımlar ve benzeri yerlerin bir an önce düzeltilmesini sağlamaları gerekmekte. 

Defalarca yetkili mercilere sorduğumuz halde tatmin edici cevaplar alamıyoruz. Şanlıurfa gibi enbiyalar ve evliyalar şehrine bu gibi sıradan görüntüler hiç yakışmıyor. Yetkililerin bu alanda bulunan bozuk kaldırımları bir an önce yapmalarını istiyoruz.” şeklinde konuştular.

 

Şanlıurfa eyyübiye haberler son dakika