Bu kez hedef, dünya şampiyonluğu!

TAKİP ET

Bilek Güreşi Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Sait Akdağ, Şanlıurfa'nın bilek güreşi ve vücut geliştirme branşında büyük başarılara imza attığını belirterek, Avrupa şampiyonluğundan sonra bu kez hedefin dünya şampiyonluğu olduğunu belirtti.

Şanlıurfa, sporda Avrupa ve dünyada rekora koşuyor. Özellikle bilek güreşi branşında 2 Avrupa şampiyonluğu kazanan Şanlıurfa, 1 Avrupa şampiyonluğunu ise vücut geliştirme branşında aldı. Bilek güreşinde hedeflerini büyüten Şanlıurfa, bu kez dünya şampiyonluğu için çalışıyor.  

Bilek güreşi ve vücut geliştirme ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Bilek Güreşi Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Sait Akdağ, "Biz göreve gelmeden önce de Şanlıurfa'nın bilek güreşinde çok büyük hizmetleri oldu. Özellikle Mehmet Ali Üzül Avrupa Şampiyonu ve yine Şehmus Gültekin de bu manada ilk bilek güreşini Şanlıurfa'da başlatıp daha sonra uluslararası arenada devam ettiren bir arkadaşımızdı. Tabi biz de bu işin başına geçince işlerin yapılma noktası daha doğrusu hizmetin daha kaliteli ve daha verimli olması noktasında çok katkılarımız oldu diye düşünüyorum. Daha önce Şanlıurfa’dan 10 kişilik sporcu grubu varken, zaman zaman 70 daha sonra 50’şer kişilik guruplarla birlikte biz federasyon olarak Türkiye yarışmalarına katılım gösterdik. Zaman zaman zorlansak da özellikle buradan oraya gençlerin Türkiye şampiyonasına götürülme noktasında, bir dönem kendi kulüplerimiz adına bir dönem Büyükşehir Belediyesi adına gittik. Son 3 yıldan beri ise Karaköprü Belediyesi adına, Avrupa ve Türkiye derecesi yapan kardeşlerimiz Karbel Karaköprü belediyespor adına müsabakalara katılım göstermektedirler." dedi.

 

'Şanlıurfa bilek güreşinde tüm branşların toplamı kadar ödül aldı'

Şanlıurfa'nın en fazla ödülü bilek güreşinden aldığının altını çizen Akdağ, "Bir ay önce Yunanistan'da yapılan Avrupa bilek güreşi şampiyonasına kafilenin ikinci başkanı olarak katılım gösterdik. Şanlıurfa’dan 6 sporcumuz vardı. 1 sporcumuz 4. oldu, bir sporcumuz ise Avrupa şampiyonu oldu. Bu başarı ülke genelinde ve dünya basınında da oldukça geniş yer aldı. Bu konuda bizlerden desteklerini esirgemeyen Sayın Valimiz Abdullah Erin’e ve yine Karaköprü Belediye Başkanı sayın Metin Baydilli’ye teşekkür ediyoruz. Şanlıurfa'nın bilek güreşinde, tüm branşların toplamı kadar madalya aldığını söyleyebilirim. Bunun istatistikleri ortada. Geçmişe bakınca Şanlıurfa, spor dalında çok sayıda başarıların altına imza atmış bir ildir. Özellikle milli takımlar bazında. Fakat bilek güreşi bazında bugüne kadar başarılar elde eden bir başka branş da yoktur. Bunu çok net söylüyorum. 3 Avrupa şampiyonumuzun 2’si bilek güreşi dalında, 1 tanesi ise vücut geliştirme dalında şampiyon olmuştur. Metin Çaycı, Mehmet Ali Üzül ve Emre Albaş isimli kardeşlerimiz Avrupa şampiyonu oldular." diye konuştu.

 

'Şu anki hedefimiz, dünya şampiyonluğu'

Hedeflerinin dünyada birincilik olduğunu belirten Sait Akdağ, "Ben kendi kendime Şanlıurfa’ya Avrupa şampiyonları getireceğim diye bir vaatte bulunmuştum. Çok şükür biz bunu başardık. Şu anda dünya 2.'miz var. Dünya 3.'müz var, Avrupa 1.'miz var, aynı şekilde Avrupa 2. ve 3.'müz var. Şu anda Şanlıurfa'da başaramadığımız bir tek dünya şampiyonluğumuz kaldı. İnşallah önümüzdeki Ağustos ayında Hırvatistan’da düzenlenecek olan dünya şampiyonasına Şanlıurfa’dan yine milli takım kafilesinde sporcularımız olacak. Özellikle Emre Albaş’tan Hırvatistan'da dünya şampiyonluğu bekliyoruz. Burada Emre Albaş’a ayrı bir parantez açmak istiyorum. Karaköprü Belediyespor adına bundan bir ay önce Yunanistan'da düzenlenen 21 yaş altı gençlerde, bir altın bir de bronz madalya almıştı. Yine büyükler kategorisinde de 2. olmuştu. Emre Albaş kardeşimiz, bir turnuvada 3 adet madalya aldı. Bu da tabi Şanlıurfa anlamında bir rekordu. Biz bu rekoru gerçekleştirdik." ifadelerini kullandı.

 

'Urfa'dan 70'e yakın bilek güreşi branşında sporcumuz çıktı'

"Şanlıurfa'da bilek güreşine bugüne kadar başından beri çok emeği geçen kardeşlerimiz var." diyen Akdağ, "Bizde bu vesile ile özellikle bilek güreşinin yayılması ve gelişmesi noktasında çok insanın katkısı var. Çok sayıda, çok insanın gerçek manada katkıları var. Ben hepsine ayrı ayrı teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Şanlıurfa'da bilek güreşi sporuna değinecek olursak, bilek güreşi amatör bir spor branşıdır. Malum olunduğu üzere Türkiye'de 62 federasyon bulunmakta. Bu federasyonlar arasında olimpik olan branşlar var. Buna ek olarak paralimpik branşlar ve amatör branşlar bulunmakta. Bunlardan vücut geliştirme ve bilek güreşi branşlarımız amatör bir branş. Tabi bir olimpik branş ile Avrupa şampiyonu olmak çok zor. Fakat bilek güreşini söyleyecek olursak, 6 ayda düzenli bir antrenman yaparsanız ve özellikle de gençlerinizde kuvvet varsa, bu kuvveti de doğru kullanırsanız derece yapmanız kaçınılmaz oluyor. Bu noktada da Şanlıurfa’da bilek güreşine çok meraklı olan kardeşlerimiz oldu. Yani genlerimizden kaynaklı olarak birçok kardeşimiz yani Şanlıurfa’da şu ana kadar 70’e yakın bilek güreşi konusunda milli sporcumuz çıktı. Bu sporcularımız milli olurken, ne gibi artılar ne gibi katkıları oldu diye soracak olursanız, bu kardeşlerimiz beden eğitimi spor okullarına milli kimliklerinden dolayı öncelikli olarak girdiler ve bu milli kimlikleri ile de okul okudukları süre içerisinde de devletten belli bir maaş aldılar. Dolayısıyla çok büyük artıları oldu. Bu noktada Şanlıurfa’da bilek güreşi gerçekten adından çok söz ettirdi. Özellikle de bu noktada bilek güreşi Şanlıurfa da hak ettiği yeri almıştır." şeklinde konuştu.     

Bülent Karaca / Urfa Değişim Gazetesi

Video yükleniyor

Şanlıurfa bilek güreşi bilek güreşi federasyonu genel başkan yardımcısı sait akdağ bu kez hedef dünya şampiyonluğu! avrupa şampiyonluğu Şanlıurfa haberler