Bu Ramazan sofralarda yer almayacak gibi!

TAKİP ET

Ramazan ayının başlamasına 2 gün kala vatandaşlar, sahurluk ve iftariyelik hazırlıklarını da tamamlama telaşına düştü. Ancak iftarın vazgeçilmezi olan hurma, fiyatından dolayı bu Ramazan'da sofralarda pek yer almayacak gibi.

Ramazan ayında iftar sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan hurmalar bu yıl fiyatını adeta ikiye katladı. Vatandaşların Ramazan ayında sofralarının başköşesinde yer verdiği iftariyelik hurmalar, bu yıl kalitesine göre değişen fiyatlarla alıcısını arıyor. Şanlıurfalı esnaflar Dolar kurundaki farklılıkların hurma fiyatlarını etkilediğini ve geçtiğimiz yıla oranla hurma fiyatlarının adeta ikiye katlandığını söylediler. Kilogram fiyatı hurmanın kalitesine göre 15 ila 75 TL arasında değiştiğini belirten satıcılar, “Ramazan ayının vazgeçilmez lezzetleri arasında adeta başköşede yer alan hurma, bu yıl fiyatını ikiye katladı. Geçtiğimiz yıl kilogram fiyatı 10 TL ila 45 TL arasında değişen hurma fiyatları, bu yıl Dolardaki farklılıklar nedeniyle alım gücümüzü zayıflattı. Bir de buna satış ve pazarlama eklenince bu durum bizler için adeta bir risk oluşturdu." diye konuştular.







Vatandaşların bu durumda harcama yapamadıklarına dikkat çeken esnaflar, "Piyasaların durumu ortada. İnsanlar Ramazan alışverişlerini rahat bir şekilde yapamıyor. Sebze fiyatları başta olmak üzere birçok ürün yüksek fiyatlar nedeniyle alınamıyor. Bunlara ek olarak Ramazan ayının vazgeçilmezi hurma fiyatları eklenince insanlar tezgâhlara yaklaşamıyor. Bizler de satışlarımızda risk alamıyoruz. Bu nedenle sınırlı miktarda getirdiğimiz hurmaları satışa sunuyoruz. Fakat buna rağmen ne yazık ki satışlarda problem yaşıyoruz. Bu yıl hurmalarımızı kendimiz tüketeceğiz” şeklinde konuştular. 





 

bu ramazan sofralarda yer almayacak gibi! vatandaşlar sahurluk ve iftariyelik hazırlıklarını da tamamlama telaşına düştü ramazan ayının vazgeçilmez lezzetleri arasında dolardaki farklılıklar nedeniyle alım gücümüzü zayıflattı alım gücümüzü zayıflattı