Buzhane, turizme kapılarını açtı

TAKİP ET

Şanlıurfa'da eski buz fabrikası olarak bilinen ve son yıllarda atıl durumda olan mekan, yenilenen haliyle turizme kazandırılarak hizmete açıldı.

Atıl durumdaki buz fabrikasını 4 ay gibi bir sürede restore ederek gastronomi turizmine kazandıran işletmeci Mustafa Yüzübeyaz, mekanın restorasyon sonrasında şimdiki hali ile misafirlerinin beğenisini kazandığını söyledi.



Mekanın açılışında yoğun ilgiyle karşılaştıklarını belirten İşletmeci Mustafa Yüzübeyaz, mekanın orijinal halinin restore edildiğini ve mekanın adının bile değişmediğini belirterek, Göbeklitepe yılında Şanlıurfa turizmine katkı sağlayacaklarını söyledi.



Yüzübeyaz, mikrofonlarımıza yaptığı açıklamada buzhane ile ilgili şöyle konuştu: “Bulunduğumuz mekân Şanlıurfa'da buz fabrikası olarak bilinen bir mekân. Burası atıl bir haldeydi. Biz bu mekanı geçtiğimiz yıl içerisinde 4 ay süresince restorasyonunu gerçekleştirerek Şanlıurfa turizmine kattık.  Sayın Cumhurbaşkanımızın 2019 yılını Göbeklitepe Yılı ilan etmesiyle birlikte bizler de turizm alanında elimizi taşın altına koyarak bu mekanı Şanlıurfa turizmine kattık. Bu mekanın en büyük özelliği, orijinalliğini koruyarak restorasyonunu gerçekleştirdik.

Bu mekanımızda özellikle 2019 yılı içerisinde gerçekleştireceğimiz programlarla, ilimizin tanıtımına katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Mekanımızın ismini de değiştirmedik ve buzhane olarak orijinal kalmasını sağladık. İlimize hayırlı hizmetler yapmayı Allah nasip eylesin.”

Bülent Karaca / Urfa Değişim Gazetesi

 

buz fabrikası Şanlıurfa haberler son dakika