Cephe onarımında ilkel çalışma

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın en yoğun caddelerinden biri olan Sarayönü caddesinde ilkel yöntemle cephe onarımının yapılması tepkilere neden oldu. Yoğunluğun yaşandığı saatlerde bina cephesinin onarımını zabıtalar da önlemedi.

Eyyübiye ilçesine bağlı Sarayönü caddesi, kentin en yoğun alanlarından bir olmasına rağmen cephe düzenlemesi zamansız ve ilkel çalışma yöntemleriyle yapıldı. Cephe betonarmenin onarılması için molozlar caddeye dökülürken, yetkililerin buna müsaade etmesi vatandaşların tepkilerine neden oldu.

 



İşçilerin çalışma yöntemleri de endişeye neden oldu

Söz konusu binanın cephesindeki betonarmeyi söken işçiler hiçbir önlem almadan çalışmalarını sürdürdü. İskelenin kurulmadığı, çadırın çekilmediği binada cephe onarımını yapan işçinin balkon duvarına çıkarak üstündeki parçaları sökmeye çalışması, olası kazalara davetiye çıkarırken, bu çalışma yöntemi endişelere de neden oldu. Öyle ki kırılan beton parçaların yüksekten düşerek ne tür kazalara yol açacağı belirsizliğini korurken, işçiler hem kemer hem de kask kullanmadı.

 



Sadece şerit çekildi

Caddenin en yoğun olduğu saatlerde önlem alınmadan gelişigüzel yapılan çalışmada sadece bir bölüme şerit çekildi. Söz konusu düzensiz çalışmaya tepki gösteren vatandaşlar, “Burası kentin en yoğun olan caddelerinden biridir. Sökülen beton parçaları aşağı atılıyor. Buraya sadece şerit çekilmiş ama başka önlem yok. Beton parçalarının düşmesi anında bir yere çarparak uzağa uçması olası kazalara da davetiye çıkarıyor. Bir kişinin başına taş düşmesi durumunda kim hesap verecek! Bu tür çalışmaların yapıldığı saatler yoğunluğun olmadığı gece saatleri önlem çerçevesinde yapılmalıdır. Belediye yetkilileri çalışmaların bu şekilde yapılmasına izin vermemeli.” ifadelerini kullandılar.    





Urfa Değişim

cephe onarımında ilkel çalışma Şanlıurfa’nın en yoğun caddelerinden sarayönü caddesinde ilkel yöntemle cephe onarımı yoğunluğun yaşandığı saatlerde eyyübiye ilçesine bağlı sarayönü caddesi İşçilerin çalışma yöntemleri de endişeye neden oldu