CHP'deki koltuk kavgası, 6'lı masaya da yansıdı 

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Başkanlığında yaşanan koltuk kavgası 6'lı masaya da yansıdı. 6'lı masa bugüne kadar kentte iki defa bir araya geldi. Demokrat Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Polat, CHP İl Başkanı'n değişmesiyle görüşmelerin aksadığını ifade etti.

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem vaadiyle bir araya gelen CHP, İYİ Parti, DP, Saadet, Gelecek ve DEVA Partisi’nin oluşturduğu 6'lı masanın Millet İttifakı’nın genel başkanları çalışmalarını ve yuvarlak masa etrafında toplanıp memleket sorunlarına çözüm arama hız kesmeden devam ederken, bazı illerde 6’lı masanın İl Başkanlarının bir araya gelmemesi ve yaşadıkları ilin sorunlarını gündeme getirmemesi muhalefette olan güveni sarsıyor.

Özellikle yaşanan ekonomi sorunlardan dolayı tutunacak dal arayan seçmenin muhalefete bel bağlaması ve muhalefetinde kendi içerisinde adeta kaos yaşaması seçmeni kara kara düşündürmeye sevk ediyor.

Millet İttifakı’nı oluşturan 6'lı masanın, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem vaadiyle 13 Şubat 2022 tarihinde başlattığı görüşmeler ara verilmeden devam ediyor.

Genel başkanların bir araya gelmesi seçmene güven verirken bazı illerde Millet İttifakı’nın il başkanlarının bir araya gelmemesi, vatandaşın Millet İttifakı’na olan güveni azaltıyor.

URFA’DA 6’LI MASADA ÇATLAK MI VAR!
Muhalefetin yetersiz kaldığı, yeteri kadar milletvekili ve yerel seçimlerde belediyelerde başkanlık seçimlerinin kazanmadığı illerin başında gelen Şanlıurfa’da 6’lı masa il başkanlarının bir araya gelmemesi seçmen kanadında güvenle karşılanmıyor.

Eğitimden, sağlığa, ekonomiden, turizme ve daha birçok sorunun çıplak gözle görüldüğü Şanlıurfa’da Millet İttifakı’nın il başkanlarının bir araya gelmemesi, iktidar partisinin ekmeğine yağ sürüyor.
Millet İttifakı’nın Şanlıurfa il başkanlarının bir araya gelmemesi ve muhalefettin çalışmaları hakkında Urfa Değişim Gazetesine konuşan Demokrat Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Polat, muhalefetin hem Şanlıurfa’da hem Türkiye’de yetersiz olduğunu ve 6’lı masanın il başkanlarının Urfa’da yeteri kadar bir araya gelmediğini, bunların sebebi de Cumhuriyet Halk Partisi’nin İl Başkanı Ferhat Karadağ’ın görüşmeye cevap vermediğinden kaynaklandığını aktardı.

KARADAĞ BİZE DÖNÜŞ YAPMADI!
Başkan Polat ” Hayrettin Cidir’in görevden alınmasıyla yerine gelen Ferhat Bey’e söyledik Urfa’nın sorunları var dedik vatandaşın sesi olmamız lazım dedik. 6’lı masa bir araya gelsek belki bürokrasi üzerinde baskı kurup Urfa’nın sorunlarını daha çabuk çözeriz dedik ama maalesef bizim CHP İl Başkanımız daha bize dönüş yapmadı. Orada bir sıkıntı meydana geldi. Bu sıkıntının sebebi de CHP’deki il başkanıdır. Bu durumdan dolayı bizde yeteri kadar bir araya gelmedik. Ve Urfa’nın sorunlarının üzerine daha fazla gidemedik. Ama umudumuz kendisi bu yanlıştan döner ve çağrımıza kulak verir” dedi.

MUHALEFET TÜRKİYE’DE DE YETERSİZ 
Başkan Polat, Şanlıurfa’da muhalefettin yetersiz olmasının yanı sıra Türkiye siyasetinde de muhalefetin yetersiz kaldığını ve bu yüzden Ak Parti’nin 20 yıl boyunca iktidar da olduğunu ifade etti.
Polat, “Öncelikle muhalefet  bende bir muhalefet partisi  il başkanıyım. Gerçekten muhalefet hem Şanlıurfa’da hem de Türkiye’de yetersiz.  Eğer bugün bir rahmetli Demirel, bir rahmetli Özal olsaydı bugün Ak Parti 20 yıl iktidar olmazdı. Yaşanan sorunları ve iktidarın yanlış politikalarını muhalefet anlatabilseydi bunlar sokağa içine çıkamazdı.” dedi 

İKİ DEFA BİR ARAYA GELDİK!
6’lı masanın Şanlıurfa il başkanları olarak iki defa bir araya geldiklerini bunlardan bir tanesinin İYİ Parti Şanlıurfa il başkanlığı ev sahipliğinde diğeri de CHP Şanlıurfa eski il başkanı Hayrettin Cidir ev sahipliğinde olduğunu aktaran Başkan Polat, “Urfa’da 6’lı masa Parti İl Başkanlardan biri olarak sorunları tespit ettik ve bu sorunları kendilerine anlatmaya çalıştık. Onlarda tamam dedi kabul etti. 

ORTAK PAYDALARDA BULUŞTUK
İlk önce İYİ Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı ev sahipliği yaptı. Urfa’nın sorunlarını konuştuk. 
Daha sonra CHP Şanlıurfa eski il başkanı Hayrettin Cidir ile başkan olduğu dönemde bir araya geldik. 
Onların ev sahipliğinde Urfa’nın sorunlarını gündeme getirmeye çalıştık.” şeklinde konuştu.


AK PARTİ 20 YILI HEBA ETTİ!
İktidar partisi olan Ak Parti’nin 20 iktidar olduğu zaman diliminde bir şey yapmadığını söyleyen Demokrat Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Polat, Ak Parti’nin ülkeyi 5 basamak geri götürdüğünü ileri sürdü.

Başkan Polat, “ Bu uzun süreli iktidar ne Atatürk’e ne Demirel’e ne İnönü’ye nasip olmadı. Milli gelir olaraktan 2002’de 10 bin doların üzerindeydi. Türkiye 1923’de bir tek üniversiteye sahipken   elektrik bile yokken sadece İzmir’de ve İstanbul’da vardı. Böyle bir Türkiye’yi 2002 ‘ye kadar büyük paralar harcayarak dışa bağımlılığı kurtarmaya çalışıldı.
Ve Dünya’da gelişmiş ilk 20 ülkeden 16. Büyük sanayi ülkesi olarak ,2002’de Ak Parti’ye teslim ettik.
Ak Parti 20 yılımızı heba etti. 4 milyon dolara yakın para topladı ve şu anda 1 trilyon 179 milyar borç yaptı. Cumhuriyetin tüm kazanımlarını bütün şeker fabrikalarını, Telekom olsun, TÜPRAŞ olsun bunların hepsinin 80 milyar dolara sattı. 1 şeker fabrikası, 1 gübre fabrikası yapamadı. Ve Türkiye’yi 5 basamak geri götürdü. Şu anda Türkiye gelişmiş ülkeler arasında çıktı, İran şu anda 17 gelişmiş ülke olarak önümüze geçti.” Dedi.

Haber Mehmet/ KIRVAR 

Sondakika CHP DEVA Gelecek Uysal demokrat parti