Cilt bakımı yapacaklar dikkat! Uzmanlar uyarıyor

TAKİP ET

Güzel görünmek isteyen her kadın için yaz ayları bir kâbus olarak biliniyor. Kuruyan ciltte kusurlu olarak görünen makyaj, sadece kadınları değil herkesi rahatsız ediyor. Şanlıurfa'nın kavurucu sıcaklarında kesinlikle ağır makyaj önermeyen güzellik merkezi uzmanı Fatma Nur Kahraman güneş kremi kullanmanın da önemine dikkat çekti. 

Özellikle yaz aylarında kuruyan ciltler herkese zor anlar yaşatıyor. Yaz aylarının gelişi ile birlikte cildiniz için uyguladığınız rutin bakımları değiştirmeniz gerekir. Özellikle sıcak hava koşullarına ve güneşin zararlı etkilerine karşı bazı önlemler alarak sıcak yaz günlerinde kuruyan ve nemini kaybeden cildiniz için nem dengesini sağlayabilecek bakım rutinleri oluşturabilirsiniz.

Yıl boyunca, farklı mevsimlerde düzenli olarak güneşten gelen zararlı ışınlara maruz kalıyoruz. Özellikle yaz aylarında ve öğle saatlerinde, güneşin en yoğun olduğu dönemlerde dışarıda bulunuyorsanız cildinizin yanması da kaçınılmaz olabilir. Güneş koruyuculardan destek alarak cildinizin yanmasına engel olabilirsiniz.
Şanlıurfa’da kışın sert soğuklardan yazın ise kavurucu sıcaklardan gelen etkilerle ciltte kalıcı hasarların oluştuğuna değinen güzellik merkezi uzmanı Fatma Nur Kahraman yaz aylarında ciltlere çok dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi. 

“GELEN MÜŞTERİLERİMİZE İLK ÖNCE ANALİZLER YAPMAMIZ GEREKİYOR”
Cilt bakımı yapmak için gelen müşterilerinin ilk önce hangi aşamalardan geçmesi gerektiğini söyleyen güzellik merkezi uzmanı Kahraman “Öncelikle buraya gelen müşterilerimize cilt katmanlarından başlayarak nasıl bir cilt bakımı yapılacağını teyit ettiriyoruz. Cilt bakımında ilk yapmamız gereken cildi analiz etmek, cilde hangi ürün uygun hangi ürün uygun değil bunu çözüp gelen müşterilerimizi memnun etmek. İşlem kısmına geçtiğimizde ise ilk önce danışanımızın cildini temizlememiz gerekiyor. Gözeneklerini kontrol edip hangi işlem uygunsa ona karar vermemiz gerekiyor ve daha sonra cilde hafif dokunuşlarla masaj yaparak cildi yumuşatmaya çalışıyoruz” dedi. 

“CİLT BAKIMI AYDA BİR YAPILMALI”
Cilt bakımının hangi aralıklara yapılması gerektiğini anlatan Kahraman “Cilt bakımının ayda bir muhakkak yapılmasını istiyoruz. Tabii bu süreçte sürekli güneş kremi kullanmaları şart çünkü cilt açılıyor gözenekler açıldığı için güneşten kendilerini korumaları gerekiyor. Maddi gücü olmayan insanlara evde doğal ürünlerden maskeler yapıp kullanmalarını tavsiye ediyoruz, çünkü gerçekten cildimiz bizi temsil ediyor ve cildimizin daha iyi olabilmesi için sürekli maskeleri kullanmamız ve cildimize bakmamız gerekiyor.  Danışmanlarımıza sadece yazın değil kışın ortasında kar yağarken bile güneş kremi kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Güneş kremi bizim için olmazsa olmazlarımız arasında yer alması gerekiyor. Güneşin zararlı ışınlarından ancak o şekilde cildimizi koruyabiliriz. Koruyamazsak eğer cildimiz hassaslaşıyor ve lekeler oluşmaya başlıyor” şeklinde konuştu. 

“ÖĞLE SATLERİNDE DIŞARI ÇIKMAYI TAVSİYE ETMİYORUZ”
Yaz aylarında mümkün olmadığı müddetçe öğle saatlerinde dışarı çıkılmaması gerektiği konusunda konuşan Kahraman “Vatandaşlarımızın özellikle öğle saatlerinde dışarı çıkmamalarını öneriyoruz. Az önce de dediğim gibi cilde bu işlemler uygulandıktan sonra cilt aşınıyor ve gözeneklerimiz de açıldığı için güneş bizi olumsuz derecede etkileyecektir.  Bu yüzden dışarı çıkmalarını önermiyoruz cildiniz o zaman kabuk bağlamayan bir yara gibi yaralarımızı nasıl temiz tutmazsak enfeksiyon kapıyorsa aynı şekilde cildimiz de öyle oluyor. Cilt aşınıyor ve lekelere neden oluyor” sözlerine yer verdi

“YAZ AYLARINDA FONDÖTEN VEYA AĞIR MAKYAJI KESİNLİKLE ÖNERMİYORUZ” 
Özellikle yaz aylarında yapılan ağır makyajlardan kaçınılması gerektiğini ifade eden Kahraman “Yaz aylarında fondöten veya ağır makyajı kesinlikle önermiyoruz. Yaz aylarında güneş direk etki ettiği için o makyajın zaten hiçbir anlamı kalmıyor ve cilt böylelikle kirleniyor. Yani bu bahsettiğim işlem, makyaj gözenekleri tıkıyor. Gözeneklerimiz tıkandığında ise yağ bezeleri ve siyah noktalar yüzümüzde belirmeye başlıyor. Bu yüzden yazın ağır makyajlardan uzak durmamız gerekiyor. Cildimizi hep temiz tutmalıyız sadece yıkayarak makyajı cildimizden atamayız o yüzden makyaj temizleme jelleri yüz yumuşatma kremleri bunlara çok önem vermeliyiz” dedi. 

“KAŞ, BOTOKS, PEELLİNGİ KESİNLİKLE ÖNERMİYORUZ”
Son dönemlerde yüzde yapılan botoks vb. iğneli işlemlerin arttığını ve ileriki süreçlerde tehlike doğurabileceğini söyleyen uzman Kahraman sözlerini şu şekilde sürdürdü “Son dönemlerde hepimizin gördüğü gibi insanlar Kaş olsun dudak olsun burun olsun sürekli buralarda bir değişiklik yapma peşinde ve biz bunları kesinlikle önermiyoruz. Kişi aynaya bakınca kendini çok kötü hissediyorsa veya doktorların tavsiyesi üzerine bir değişiklik gerekiyorsa bu işlemler yapılabilir fakat keyfi olarak burun estetiği, dudak dolgusu, Kaş peelingi bunları kesinlikle ne öneriyoruz ne de yapılmasını tavsiye ediyoruz. Bu konuda insanların bilinçli olmasını istiyoruz. Ciltlerine iğne veya başka cisimler koymasınlar” şeklinde konuştu.

Şanlıurfa güzellik merkezi uzmanı Fatma Nur Kahraman Cilt bakımı