Çimler kurudu; oturulamaz hale geldi

TAKİP ET

Şanlıurfalıların piknik yapmak için en fazla tercih ettikleri alanlardan biri olan Bozova-Çatak tesisleri, bakımsızlıktan oturulamaz hale geldi.

Sıcak ve kurak mevsime sahip olan Şanlıurfa'da vatandaşlar piknik yapmak için serin alanları tercih ediyor. Bu durumda Büyükşehir Belediyesi tarafından son yıllarda artırılan mesire gibi piknik alanlar, vatandaşları sevindirirken, bu alanların yeterince korunmaması ve temizlenmemesi ise üzüyor.

Bozova ilçesinde bulunan Çatak tesisleri de Fırat Nehrinin yakınında bulunduğundan dolayı piknik yapmak için en fazla tercih edilen mekanlardan biridir. Ancak Çatak tesislerinin bakımsız kalması otların kurumasına neden oldu ve söz konusu tesiste bulunan mesire alanı, oturulamaz hale geldi.

2017 yılında açılışı yapılan ve bir cazibe merkezi olacağı belirtilen Çatak tesislerinde bulunan mesire alanındaki çimenlerin kuruması vatandaşların da tepkisine neden oldu.

'Yazık oluyor bu alanlara'

Şanlıurfa genelinde yeşil alanların yapıldığını ancak korunmaması sonucu yapılan yatırımların boşa gittiğini belirten vatandaşlar, yetkililerin bu alanlara daha fazla özen göstermeleri gerektiğini belirttiler.

 

Çimler kurudu; oturulamaz hale geldi sıcak ve kurak mevsime sahip olan Şanlıurfa vatandaşlar piknik yapmak için serin alanları tercih ediyor fırat nehrinin yakınında bulunduğundan dolayı