Çocuklar için serinlemenin tek adresi

TAKİP ET

Halilürrahman ve Balıklıgöl'den gelen suyun geçtiği Hasan Paşa Camisi avlusunda bulunan kanal, bu yıl da çocukların serinleme mekanı haline geldi. Çocuklar, kanalın tehlikeli bölgelerine de aldırmıyor.

Havaların ısınmaya başlamasıyla Hasan Paşa Camisi Şanlıurfalı çocukların mekanı haline geliyor. 8 ila 13 yaşları arasında olan çocuklar, mekan haline getirdikleri Balıklıgöl Platosunda bulunan Hasan Paşa Camii avlusunda bulunan kanalda tehlikelere aldırış etmeden suya giriyorlar.

Bu yıl da havaların ısınmaya başlamasıyla çocuklar soluğu Hasan Paşa Camisinin serin suyunda buldu. Balıklıgöl ile bağlantısı bulunan kanalda oynayan çocuklar, kanalın bulunduğu alanlarda tehlikeli geçişlerin ve derin alanların olması olası bir boğulma olayına davetiye çıkartıyor. Son günlerde sıcak havaların kendilerini bunalttığını söyleyen çocuklar, kanalda gönüllerince eğlendiklerini söyleyerek, “Şanlıurfa'da hava sıcaklıkları artmaya başladı. Bizler de bu sıcak havalarda çok bunalıyoruz. İlimizde girebileceğimiz bizlere göre çok sayıda havuz yok. Olan havuzlar ise ücretli. Bizler de serinlemek için mecburen Hasanpaşa Camisi içerisinde bulunan kanala giriyoruz. Tehlikeli olduğunu biliyoruz fakat başka serinleyebileceğimiz yer yok” ifadelerini kullandılar.

 

hasan paşa camisi Şanlıurfalı çocukların mekanı haberler son dakika su kanalı Şanlıurfa