Değişimcilerin adayı Şanlıurfa'da büyük yankı uyandırdı

TAKİP ET

Özgür Özel'in genel başkan olmasında sonra Türkiye geneli bu karar çok konuşuldu. Biz de Şanlıurfalılara 'Özgür Özel'in genel başkan olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz' sorusunu sorduk. Vatandaşlar yapılan seçimin doğru bir karar olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisinin (CHP) "İkinci Yüzyılda Birlik ve Demokrasi” sloganıyla düzenlenen 5 Kasım 2023 tarihindeki İlk turda seçimi kazanamayan Özgür Özel CHP 38. Olağan Kurultayı'nın ikinci tur oylamasında 812 oy alarak genel başkan seçildi.

Adaylığı belli olduğu günden itibaren; genç, dinamik ve halkın dilinden konuştuğu söylenen özgür Özel, değişimin en güçlü adayı olarak hem halk hem de siyasiler tarafından konuşuldu. 5 Kasım’da yapılan CHP 38. Olağan Kurultayı'nda,8. Genel başkan oldu. Biz de Urfa Değişim Ekibi olarak Şanlıurfalılara Özgür Özel ile ilgili fikirlerini sorduk. Genel olarak Özel’i başarılı bulan vatandaşlar Kemal Kılıçdaroğlu’nun da emeğinin yenildiğini kaydetti.

Özgür Özel, 2011'den beri TBMM'de Manisa milletvekilliğini yapmaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi'nin 24 Haziran 2015 tarihinden 3 Haziran 2023 tarihine kadar grup başkanvekili olarak CHP'nin TBMM'deki çalışmalarını yönlendirdi. 3 Haziran 2023 tarihinde parti grubu tarafından Cumhuriyet Halk Partisi TBMM grup başkanı olarak seçildi.

“YOLUMUZ, YOLUNUZ AÇIK OLSUN”

Özgür Özel genel başkan olduktan sonra “CHP'de genel başkanın demokratik seçimlerle değişebileceğini hep birlikte gösterdik. Bugün burada zafer CHP'den bir adayın, ekibin değil. Bugünkü zaferin galibi bütün CHP'lilerdir. Yolumuz, yolunuz açık olsun” diye konuştu.

“ATATÜRK'ÜN EMANETİNİ, BUGÜNE KADAR ONURLA TAŞIDIM”

13 yıl boyunca CHP genel başkanlığını yapan Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından, "Büyük Önderimiz Atatürk'ün emanetini, bugüne kadar onurla taşıdım. Bugün, kurultay delegelerimizin verdiği kararla genel başkanlık görevine veda ediyorum. Bugüne kadar mücadelemize omuz veren herkese teşekkür ederim. Genel Başkanlık görevine seçilen yeni Genel Başkanımız Özgür Özel'i kutluyor, başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

 

ÖZGÜR ÖZEL, DEĞİŞİM İÇİN İYİ BİR ADAY OLDU

Özgür Özel’in değişim adayı için doğru karar olduğunu söyleyen Adil Elmascan, “Özgür özel ‘in gelmesi CHP için çok güzel oldu. Eski CHP'de iyiydi ve konuşmaları gayet iyiydi ama biraz tavırları farklıydı. Bazen bazı konularda kendi fikirlerini ve düşüncelerini söylemiyorlardı. Bunun için Özgür Özel genel başkan olması güzel oldu. Özgür Özel değişim için iyi bir aday oldu. Kemal Kılıçdaroğlu konusunda ise onun için bu yeni karar hayırlı olur” dedi.

“ÖZGÜR ÖZEL'İN CHP’NİN GENEL BAŞKANINA GELMESİNİ OLUMLU GÖRÜYORUZ”

Kılıçdaroğlu’nun beyefendiliği ile ön planda olduğunu, Özgür Özel’in ise halk dilinden konuştuğunu ifade eden Veysi Karabulut, “Ben HEDEP'yi Selahattin Demirtaş'ı destekliyorum ama bir ülkede ne kadar siyaset çeşitlilik varsa o kadar iyi olur” diyerek şunları söyledi:

“Biz Özgür Özel'in CHP’nin genel başkanına gelmesini olumlu görüyoruz. Kötü bir insan değil kendine göre bir kişiliği var. İnşallah hem CHP hem de Türkiye için iyi bir kararı olur. Kılıçdaroğlu beyefendiliği ile ön plandaydı, Özgür Özel ise halk dilinden konuşuyor. O yüzden Özgür Özel’i biz Recep Tayyip Erdoğan'a rakip olarak görüyoruz. Ben HEDEP'yi Selahattin Demirtaş'ı destekliyorum ama bir ülkede ne kadar siyaset çeşitlilik varsa o kadar iyi olur. Değişim sadece CHP için değil Türkiye için önemlidir. Onlar için değişim nasıl bir şeyse bu değişimi halka yansıtmaları lazım. Yani bu değişim halka yansıtıldığı zaman daha olumlu sonuçlar elde edilir. “

 

“SADECE ÖZGÜR ÖZEL DEĞİL TÜRKİYE'DE HİÇ KİMSE DEĞİŞİM YAPAMAZ”

Türkiye’nin karışık bir yapıda olduğunu bu yüzden gelen kişilerin değişim yapamayacağını dile getiren Mehmet Saik Canbek, Şanlıurfa’da Mahmut Tanal’ın; Urfa’nın sorunlarını sürekli gündeme taşıdığını söyleyerek ,“Sadece Özgür Özel değil Türkiye'de kimse değişim yapamaz. Çünkü öyle karışık bir ortamdayız ki her tarafımız savaş içinde, kimin ne yaptığı belirsiz her tarafta mültecide dolmuş. Mültecilerin hangi amaçla buraya geldi bile belirsiz. Sadece tek dileğimiz İnşallah her şey iyi olur. Kemal Kılıçdaroğlu konusunda ise diyecek bir şey yok çünkü yerel seçimleri kazanamadı. Bunu da hak etti o yüzden genel başkanlık seçimini kaybetti. Özgür Özel yeni genel başkan oldu. O yüzden yarın ne yapacak onu bilemiyoruz onun için zamanla Özgür Özel'i tanıyıp göreceğiz.

“SADECE AK PARTİ VE HEDEP GÖRÜNÜYOR”

 CHP, Şanlıurfa’da çalışmaları yok maalesef. Eskinde de çalışmalar fazla yoktu şu anda yok. Sadece AK parti görünüyor bir de HEDEP görünüyor. Bu partiler dışında görünür de bir parti yok. Mahmut Tanal İstanbul vekiliyken Şanlıurfa'da bulunan vekillerden daha fazla Urfa'nın sorunu gündeme taşıyordu. Urfa’yı çok iyi savunuyordu yani bu yüzden adamın çalışmalarını inkâr edemeyiz. Tek temennimiz bundan sonra da eskiden olduğu gibi Urfa’yı sorunlarını çözmek için savunmasıdır" dedi.

“ÖZGÜR ÖZEL, GEÇ ALINMIŞ BİR KARAR”

Özgür Özel’in genel başkan olmasının geç alınmış bir kara olduğunu bildiren Ahmet Bayındır, “Özgür Özel'in Kemal Kılıçdaroğlu'ndan sonra güzel bir seçim olduğunu düşünüyorum. Hatta geç kalınmış bir karar olarak görüyorum. Özgür Özel ile beraber daha iyi olacak diye umuyoruz. Değişim konusunda kaygılarımız var ama umudumuzu da yitirmiyoruz. Kemal Kılıçdaroğlu baya uzattı.Bu kadar yenilgiden sonra bir değişiklik olması gerekiyordu. Sonucu güzel oldu ama biraz Kılıçdaroğlu’nun onun gitmesi sıkıntılı oldu. Umarım bu karar Türkiye için daha iyi olur. Ben Gaziantep’ten geldim orada CHP'den ziyade AK parti ağırlıklı. CHP daha öncesinden çok ağırlıktaydı. Şu an çalışmalarını çok hissettirmiyorlar ama genel itibariyle Gaziantep’te AK parti var” açıklamasında bulundu.

“KILIÇDAROĞLU'NA ÜZÜLDÜM, ÇÜNKÜ KENDİSİNE ALIŞMIŞTIK”

Şanlıurfa’da çalışmaların yetersiz olduğunu vurgulayan, Hüseyin Çoban, “Siyasetle ilgilenmediğim için Özgür Özel konusunda fazla bir şey söyleyemiyorum. Sadece şunu söylemek istiyorum İnşallah yararlı bir insan olur. Kılıçdaroğlu'na ise üzüldüm çünkü kendisine alışmıştık. CHP'nin genel başkanlığında Kemal Kılıçdaroğlu'nun devam etmesini isterim. Ben Şanlıurfa’da CHP'nin çalışmalarını göremiyorum diğer partilerden ise AK parti çalışıyor. Şunu da söylemek istiyorum; Şanlıurfa’da belediyeler mahallelerde pek fazla çalışmıyor. Bundan dolayı gerekli çalışmalar yapılmıyor. Eyüp kent Mahallesi'nde oturuyorum yetkili kişiler gelip oradaki sokakları gördüğü zaman görürler mahallenin hâlini” diye konuştu.

 

“ÖZGÜR ÖZEL’İ BAŞARI BULUYORUM”

Özgür Özel’in başarılı bulan fakat CHP’nin halkın içine fazla çıkmadığını, halkın sorunlarını dinlemediğini kaydeden, Bozan Avcı Kıran, “Özgür Özel’i başarı buluyorum. Çünkü hem genç hem de dinamik. Bu yüzden sistemi daha güzel götürür. Polemiklere de izin vermeyecek bir kişiliğe sahip ve korkusuz cesaretli bir insan. Ben şahsen Özgür Özel'i beğeniyorum. Kemal Kılıçdaroğlu da düzgün kendisine çok beğeniyordum. Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye'ye gelmiş geçmiş en iyi siyasetçilerden bir tanesidir. Kendisi Türkiye çok faydası olan bir insan oldu.

“CHP, ŞANLIURFA'DA PEK KENDİSİNİ GÖSTERMEYEN BİR PARTİ”

 Özgür Özel ise hem genç hem de daha iyi bir ekiple çalışarak Türkiye için daha faydalı bir isim olacak. CHP Şanlıurfa'da pek kendisini göstermeyen bir parti o yüzden Şanlıurfa'da CHP ile ilgili bir ışık görünmüyor. Kendini halka tanıtma konusunda eksikleri var. Halkın içine pek fazla çıkmıyor. CHP genel olarak Güneydoğu ve doğuda kendini göstermeyen halkın içine çıkmayan bir parti. İnşallah Özgür Özel halkın içine çıkıp halka dokunur” dedi.

“KILIÇDAROĞLU'NUN ÇOK EMEĞİ VARDI VE BU EMEĞİNİ YEDİLER”

Özgür Özel’în iyi biri olduğunu fakat Kemal Kılıçdarğolu’nun emeğinin yenildiğini düşünen Abdullah Doğan, “Özgür Özel iyi bir insan ama Kemal Kılıçdaroğlu'na yazık oldu. Çünkü Kılıçdaroğlu'nun çok emeği vardı ve bu emeğini yediler. Kılıçdaroğlu'na Alevi dediler ve her ismi kendisine taktılar. Bu yüzden onun seçimi kaybetmesine çok üzüldüm. Urfa'da CHP'nin herhangi bir çalışması yok. Halbuki Şanlıurfa'ya gelip mahalle mahalle gezip halkın dertlerini ve sorunlarını dinlerlerse seçimi kazanırlar ama konuşan yok. Korkuyorlar buraya gelmekten ama korkulacak bir şey yok ve öyle bir şey de olamaz” şeklinde konuştu.

“ÖZGÜR ÖZEL, GENÇTİR ONUN İÇİN GENÇLERDE UMUT VARDIR”

Değişim her zaman olumlu sonuçlar doğurduğunun altını çizen Hüseyin Eren, “Özgür Özel'in gelmesi Türkiye için hayırlı olur. Gelen kişiler hep aynı oluyor. Hiçbir değişiklik olmuyor. Dilerim gençler bir değişiklik yaparlar. Değişim her zaman güzeldir. Bu yüzden başka kişileri denemek gayet iyi bir karar. Özgür Özel de gençtir onun için gençlerde bir umut vardır. CHP'nin değil hepsini çalışması Urfa'da yok. Sadece CHP değil, AK Parti'nin de çalışması yok. Biz 2023'te yaşıyoruz bugün istediğimiz konumda hala değiliz. Her konuda yerdeyiz maalesef. Hangi parti gelirse gelsin vaatleri hepsi sözde kalıyor” ifadelerini kullanarak eleştirilerini yöneticilere yöneltti.

Şanlıurfa Özgür Özel kemalkılıçdaroğlu