Doğan, "Hilvan'ımızın potansiyelinin farkındayız"

TAKİP ET

Ankara'da devam eden tanıtım günlerine katılan Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan, Urfa Değişim gazetesi ve Söz Ajansın bulunduğu standı ziyaret etti. Urfa Değişim Gazetesi ve Söz Ajans mikrofonlarına konuşan Doğan, Hilvan ilçesinin kültür ve tarım anlamında potansiyelinin fazla olduğunu söyleyerek, ' Hilvan ilçemiz verimliliği bitmeyen bir ilçedir. Sulamanın artmasıyla birlikte ilçede refah seviyesinin de artacağını bekliyoruz' dedi.

Şanlıurfa Vakfının organizasyonunu yaptığı Ankara’da bulunan tüm Şanlıurfa Derneklerinin desteğiyle; Şanlıurfa Valiliği, Büyükşehir ve tüm ilçe Belediyeleri, Kaymakamlıklar, STK’lar ve Şanlıurfalı Sanayicilerin katılımıyla devam eden tanıtım günlerinin 2. gününde de misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.  İlk gün yaklaşık 50 bin misafirin katılım gösterdiği tanıtım günlerine katılan tüm ilçeler Şanlıurfa’nın yöresel lezzetleri, tarihi ve kültürel güzelliklerini tanıttı. Urfa tanıtım günlerine katılan ilçelerden biri olan Hilvan, misafirlerini standında ağırladı. Gelen misafirlerle tek tek ilgilenen Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan,  daha sonra Urfa Değişim Gazetesi ve Söz Ajansın bulunduğu basın standına bir ziyarette bulundu.

DOĞAN, “GÜZEL YURDUMUZUN HER TARAFI BİR CENNET”

Ziyarette Hilvan ilçesiyle ilgili bilgiler veren Kaymakam Doğan, Hilvan ilçesinin Urfa tanıtım günlerinde yerini aldığını belirterek tanıtımın önemli olduğunu söyledi. Kaymakam Doğan, “Güzel yurdumuzun her tarafı bir cennet. Başkentimiz 81 ile tanıtım noktasında ev sahipliği yapıyor. Şimdide Şanlıurfa’mıza ev sahipliği yapıyor. Bizde diğer 13 ilçemiz gibi Hilvan ilçesi olarak Hilvan’ımızı tanıtmak için buradayız. Ankaralı hemşerilerimizi standımıza ve Urfa tanıtım günlerinin yapıldığı millet bahçemize bekliyoruz. Peygamberler şehri, kültür şehri, inanç turizminin olduğu bir yer. Tarlasında isotunun acı ancak insanlarının gönülleri sesi kalbi tatlı bir yer. Yaklaşık 2 seneyi aşkın bir zamandır görev yapmanın mutluluğu içerisindeyim. Şanlıurfa huzurun başkenti, Şanlıurfa gönüllerinin başkentidir. Şanlıurfa tanıtım günlerinde emekleri geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

“HİLVAN İLÇEMİZİN REFAH SEVİYESİ ARTACAKTIR”

İlin ve ilçenin tanıtımı için burada olduklarını belirten Kaymakam Doğan, “ Hilvan, Şanlıurfa’da öncelikle bademin %20 si üretiliyor. Bademin yanı sıra fıstık, isot, mısır, pamuk ve incir mevcut. Memleketim Ankara’da yetişmeyen birçok ürün Hilvan’ımızda yetişiyor. Verimliliği bitmeyen bir ilçedir. Zaten baraja da sıfırız. Tarımsal sulamanın artmasıyla birlikte ürün çeşidimizin de çoğalmasıyla verimliliğimiz artacaktır. Refahımızın artmasıyla birlikte gelir düzeyimizde de artışlar olacaktır” diye konuştu.

Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan