Dolu yağışı fıstık ağaçlarına büyük zarar verdi

TAKİP ET

Dün Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde etkili olan dolu yağışı nedeniyle meyve verme aşamasına gelen fıstık ağaçları, büyük zarar gördü. Bozova Ziraat Odası tarafından da yapılan açıklamada çiftçilerin zararının en az yüzde 30 olduğu belirtildi.

Bozova ilçesine bağlı Akmağara ve çevresindeki kırsal mahallelerde dün etkili olan dolu nedeniyle fıstık ağaçları büyük zarar gördü. Fıstık üreticileri yağışın ardından dolu yağışının etkisini görünce sonu ödeyeceği kredi borçlarının nasıl ödeyeceklerini düşünmeye başladılar.

 



Daha önce de Yaylak mahallesi ve çevresinde etkili olan dolu, birçok çiftçinin zarar etmesine neden olmuştu. Bozova Ziraat Odası Başkanı Fuat Almas ise bölge çiftçisinin zararının en az yüzde 30 olduğunu belirtmişti. Almas, dolu yağışı nedeniyle olumsuz etkilenen çiftçilerin zararını kapatacak şekilde destek verilmesi gerektiğini belirtti.

 

Sosyal medyada bir açıklama yapan Ziraat Odası Başkanı Fuat Almas, “Zaten zor bir şekilde ayakta duran çiftçilerimizi bir de afet vurdu. Şimdi çiftçilerimiz sahiplenme zamanıdır.” ifadelerine yer verdi.



Akmağara’da hasar yüzde 30 ile yüzde 50 arasında değişiyor

Başkan Almas, Akmağara Mahallesine giderek bölgede hasar tespiti yaptı. Mahalle muhtarı Zeynel Halhalli ile birlikte hasar tespiti yapan Başkan Almas, bölgede bazı bölgelerde hasarın yüzde 30 civarında olduğunu bazı bölgelerde ise yüzde 50 olduğunu kaydetti. Oda olarak çiftçilerimizin yanında olacaklarını belirtti.



Urfa Değişim / Özal Haber

dolu yağışı fıstık ağaçlarına büyük zarar verdi Şanlıurfa’nın bozova ilçesinde etkili olan dolu yağışı bozova ilçesine bağlı akmağara ve çevresindeki dolu yağışının etkisini görünce bozova ziraat odası başkanı fuat almas