Düzensiz sulama, taşkınlara neden oldu

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde tarım arazilerinin sulanmasında yaşanan sorunlar taşkınlara neden oldu. Taban suyunun yükselmesi ile bölgede bulunan bazı evleri su bastı.

GAP ile geniş tarım arazileri suya kavuşurken, sulamada yaşanan hatalar ise zaman zaman sorunların meydana gelmesine neden oluyor. DSİ'nin sorumluluğunda olan bölgelerde boruların patlaması durumunda tarım arazilerinin bir kısmı suya gömülürken, diğer kısmına ise su ulaşmıyor. Sürekli sulama sorunu ile karşı karşıya kalan çiftçiler tepki gösterirken, bu kez hatalı sulama ve boruların patlaması sonucu bazı evler taşkınlara maruz kaldı.



Suruç ilçesine bağlı Uysallı Kırsal Mahallesi'nde tarım arazileri içinde bulunan bazı evler, pamuk ekinlerinin sulanması sonucu taşkınlara maruz kaldı. Sulama sularının dengeli bir şekilde dağılmaması sonucu taban suyunun yükselmesi, evlerin çevresini göle dönüştürdü. Su taşkınlarına maruz kalan ve evine rahat bir şekilde girip çıkamayan vatandaşlar, bu sorunların yetkililer tarafından çözülmesini istedi.

 

düzensiz sulama sele neden oldu gap ile geniş tarım arazileri suya kavuşurken sulamada yaşanan hatalar suruç ilçesine bağlı uysallı kırsal mahallesi