Ekmek zammı kafaları karıştırdı!

TAKİP ET

Temel gıda ihtiyaçları arasında yer alan ve en çok tüketilen ekmeğe dün itibariyle zam geldi. Ekmek zammını kimi vatandaşlar normal karşılarken kimileri ise tarım kentine de zam gelmesinin yanlış olduğunu ifade etti.

Uzun süredir un fiyatlarından yakınan Urfalı fırıncılar kısa sürede ekmek fiyatlarına zam yapılmadığı takdirde birçok fırıncı fırınlarını kapatacaklarını söylemesinden kısa bir süre sonra dün itibariyle ekmeğe zam geldi.

Şanlıurfa Fırıncılar Odasına yapılan toplantıdan sonra ekmek fiyatlarına 50 KR zam yapıldı. Ekmek fiyatlarının yanında yemek pişirme ücretleri eklendi.

Urfa Değişim Gazetesi mikrofonlarına konuşan vatandaşlardan yapılan zamma tepki gösterirken bazıları da anlayışla karşıladı.

MERSİNDE EKMEK URFA’DAN UCUZ 
Mersin’e tatile gittiğini söyleyen Halim Çeter oradaki ekmek fiyatlarının 1.75 KR olduğunu söyleyen ve tarımın başkenti olan Şanlıurfa’da ekmeğin 3 TL olmasının kabul edilemeyecek cinsten olduğunu belirtti. 

EKMEK 5 LİRA OLSUN!
Ekmek fiyatlarına yapılan zammı normal bulduğunu söyleyen Mahmut Benzek ekmek fiyatlarının 5 TL olması gerektiğini belirtti. Mahmut Benzet sözlerini şöyle sürdürdü. Normaldir 5 TL olması lazım her şeye zam geldi adam odun alıyor zamlıdır adam işçi yevmiyesi zamlıdır adam zararına mı çalıştırsın”

TELEFON FİYATLARI 30-40 BİN LİRA EKMEĞE ZAM NORMALDIR
Odun ve un fiyatlarının yükselmesinden dolayı ekmek fiyatlarına zam yapılması gerektiğini vurgulayan Emin Kak, “Ekmek fiyatlarının artmasını çok abarttılar şimdi ekmekte büyük bir emek var. Buğdaydan tutunda elimize geçene kadar fırıncı dünyanın en zor mesleklerinden birinin fırıncı olduğunu diyebilirim. Yani bu zor meslekte büyük bir emekle bize sunulan bu nimetin pahalı olduğuna ben bir şey diyemem.  Yanı bugün bir cep telefonu 30-40 bin lirayı gerçekte, ekmeğe yapılan bu zam zaten fırıncı vatandaşı biz bazen televizyonda izliyoruz.

Un fiyatları 300-500 TL arası astronomik rakamlarla una zam gelmiş adam zar zor o iş yerini kapatmamak için direniyor. Yani fırıncı esnafına bir şey diyemem yani gayet doğaldır. Bugün mazota 1 yıl içinde yüzde 280 zam geldi. Ekmek 3 liraysa bu yüksek bir fiyat değil, bu sadece spekülasyondur.
Yani şöyle bir şey var mazot üzerine yapılan zamlar hepsi bütün gıda ürünleri ve bütün her şeyi kapsamaktadır. Şimdi örnek veriyorum çiftçi tarlasını neyle suluyor sonuçta mazotla yani bunun üzerine ekmek 3 lira olursa herhangi bir şey olacağını zannetmiyorum. çok bir zam gelmedi 50 kuruşluk buda gayet normaldir. Unada zam geliyor buğdaya da zam geliyor” dedi.
 

Ekmek fiyatları Temel gıda