Eskisinden daha çarpık yaptılar

TAKİP ET

Daha önce çarpık olmasından dolayı yayaların daha rahat kullanması için düzeltilmesi istenen kaldırım, yenilendi ama eskisinden daha çarpık bir hale getirildi.

Çarpık kentleşmenin yoğun olduğu Şanlıurfa'da birçok bölgede plansız bir şekilde yapılan yapılar engel çıkarıyor. Gerek kaldırımlar gerekse yolların gelişigüzel ölçüsüz bir şekilde yapılması, vatandaşlara zor anlar yaşatırken, kentin de daha fazla çarpık hale gelmesine neden oluyor.

 

Yeni yapılar da çarpıklığa neden oluyor

Şanlıurfa'nın çarpık kentleşmeden kurtarılacağını sürekli belirten yetkililer, her geçen gün artan çarpıklığı görmezden geliyor. Özellikle Haliliye ve Eyyübiye ilçelerinde bulunan mahallelerde ve kenar semtler olarak adlandırılan birçok mahallede çarpık kentleşme önlenemiyor, daha fazla çarpık yapılaşmalar oluşturuluyor. Çarpık kentleşme sorunundan bir türlü kurtulamayan Şanlıurfa'da, önlem alınacağı söylemlerine rağmen yeni oluşturulan yapılar da ölçüsüz ve çarpık bir şekilde yapılmaya devam ediyor. Bu durum ise engeller çıkarmaya devam ediyor.

 

SSK Caddesinde kaldırım eskisinde daha kötü yapıldı

Daha önce dar ve düzensi olmasından dolayı kullanışlı olmayan Eyyübiye ilçesine bağlı SSK Caddesindeki kaldırım, vatandaşlar tarafından düzenlenmek ve genişletilmek isteniyordu. Söz konusu kaldırım geçtiğimiz günlerde DEDAŞ'ın bölgede çalışma yapması sonucu yıktırıldı. Ancak yeniden yapılan kaldırım eskisinden daha fazla düzensiz oldu. Çöküntülerin olduğu alanları bile düzeltmeyen ekipler, kaldırımın kullanışlı olup olmadığını bile göz önünde bulundurmadı.

 



Kaldırımın ortasına aydınlatma direği konuldu

Kentin birçok bölgesinde kaldırımların ortasında direk ve tabelaların bulunması tepkilere neden olmasına rağmen aynı hatalar yapılmaya devam ediyor. Yıktırılan ve yeniden yapılan SSK Caddesindeki kaldırımın ortasına aydınlatma direkleri taktırıldı. Bu nedenle kaldırım vatandaşlar tarafından kullanamaz hale geldi.

 

Tekerlekli sandalye geçerken, trafik tıkanıyor

Sürekli trafiğin tıkandığı caddede kaldırımlar tekerlekli sandalye kullanan engellilere uygun yapılmadı. Kaldırımın ortasına direklerin konulmasından dolayı engelliler tekerlekli sandalyeyle kaldırımdan geçemiyor. Bu nedenle engelliler kaldırım yerine yolu kullanmak zorunda kalıyor. Öyle ki yolun dar olmasından dolayı engellilerin tekerlekli sandalye ile geçmeleri sonucu araçların geçeceği yer kalmıyor. Bu nedenle araçlar engelli vatandaşların geçişini beklerken, trafik tıkanarak uzun araç kuyrukları oluşuyor.

 



Vatandaşlar da tepki gösterdi

SSK Caddesinde plansız çalışmalar nedeniyle sorunların yaşandığını belirten vatandaşlar, "Söz konusu cadde dar, kaldırım daha fazla dar. Bu cadde en fazla yoğun olan caddelerden biridir. Biz en azından yayaların ve engellilerin rahat bir şekilde kullanabileceği bir kaldırımın yapılmasını istiyorduk. Ancak kaldırım yıktırıldı, tekrar yapıldı ama eskisinden daha kullanılamaz hale geldi. Kaldırımdan zaten yayalar rahat geçemiyordu, ortasına bir de direkler koydular. Vatandaşlar zorlukla geçiyor, engelliler artık kaldırımı hiç kullanamıyor. Bu çalışmalar çok plansız bir şekilde yapılıyor. Halbuki planlı yapılsaydı, aydınlatma direkleri kaldırımın kenarına yapılırdı. Bu sorun sadece bu caddede değil, birçok bölgede yaşanıyor." ifadelerini kullandılar.



Abdulselam Yavuz

eskisinden daha çarpık yaptılar yeni yapılar da çarpıklığa neden oluyor ssk caddesinde kaldırım eskisinde daha kötü yapıldı kaldırımın ortasına aydınlatma direği konuldu tekerlekli sandalye geçerken trafik tıkanıyor vatandaşlar da tepki gösterdi