Eyyübiye'de gerçekleşen yıkım tozu dumana kattı

TAKİP ET

6 Şubat depremlerinin ardından ağır hasarlı binaların yıkımları gecikmeli bir şekilde sürerken, alınmayan güvenlik önlemleri vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Bu kontrolsüz yıkımlardan biride Eyyübiye'nin Yusuf Paşa mahallesinde meydana geldi.

6 Şubat depremlerinin ardından uzun bir süre geçmesine rağmen bazı ağır hasarlı binaların yıkımları yapılmadı. Yıkımı yapılan binalarda ise yıkım esnasında güvenlik önlemleri yetersiz şekilde alındığı görüldü. Özellikle bina yıkım esnasında tazyikli su ile binaya su atılmaması sokağın toz duman altında kalmasına neden oldu.

Geçtiğimiz aylarda Şanlıurfa’nın Bahçelievler güzergâhında, kontrollü yıkım sırasında Öncel apartmanın yanında bulunan sağlam halde olan Cevheri apartmanın üzerine yıkılmasıydı. Olaydan sonra evinin orda olduğunu söyleyen CHP Şanlıurfa milletvekili 2. sıra adayı Müslüm Akalın, ‘’Burada işlemi, liyakati bulunmayan kimseler tarfından yapılan bir işlem değerlendiriyoruz. Sorumluları tespit edip haklarında gerekli işlemin yapılmasını temin edeceğiz. Ama çok üzgünüz bizim 40 yıllık evimizin bu şekilde, kötü bir şekilde, yanlış bir şekilde işlem yapılması sonucunda, yıkılması sonucunda gerçekten çok üzüldük’’ açıklamasını yapmıştı.

Olayların arasından birkaç ay geçmesine rağmen, Eyyübiye ilçesine bağlı Yusuf paşa mahallesinde, ağır hasarlı binanın yıkımı gerçekleştirilirken çekilen görüntülerde emniyet şeridi ile yapılan güvenlik önlemi yetersiz kalırken etrafa yükselen toz dumanı ise tepkilere yol açtı.

Yıkım esnasında tazyikli su ile kontrol altına alınması geren enkaz tozlarının, komik bir şekilde musluk suyuyla yapılması eleştirilere neden oldu. Bölgede bulunan esnafların işyerleri toz altında kaldı.

Tozlar yandaki işyerleri ve evlere dağılırken vatandaşların ise yaşadığı zor anlar kamera görüntülerine yansıdı.

Eyyübiye ağır hasarlı binalar Yusuf Paşa mahallesi