Eyyübiyeliler sorunlarını bir bir açıkladı

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın en kalabalık ilçelerinden biri olan Eyyübiye'de, vatandaşlar yapılan yatırım ve hizmetleri yetersiz bularak yetkilere eleştirilerde bulundu.

Türkiye’nin en kalabalık ve büyük şehirlerden olan Şanlıurfa; tarım arazileriyle, tarihin sıfır noktası olması özelliğiyle ve peygamberler şehri özelliği ile hem ülke içinde yaşayan vatandaşlar tarafından hem de yurt dışından gelen turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Bu özellikleriyle beraber önemlilik derecesi açısından yapılan hizmet ve yatırımların ne kadar önemli olduğuna işaret ediyor.

Şanlıurfa’nın merkezinde yer alan Eyyübiye ilçesi hem nüfus yoğunluğu hem de yüz ölçümü büyüklüğü nedeniyle dikkatleri üzerine çekiyor. Ayrıca Eyyübiye, mevsimlik göçün fazla olduğu ilçelerden arasında yer alıyor. Bundan dolayı Eyyübiye’de yaşayan vatandaşlar, yapılan hizmetlerin yetersiz olduğunu, ilçede temizlik başta olmak üzere; yeşil alan, ilaçlama, park ve bahçelerde ki bakımsızlık ve doğal gaz yapımı sonrasında harabeye dönen sokakları ve ilçenin genel sorunlarını Urfa Değişim mikrofonlarına anlattılar.

“EYYÜBİYE’DEKİ ÇALIŞMALARDAN MEMNUN DEĞİLİZ”

Eyyubiye’de yatırım ve hizmet eksikliğinin yaşandığını, yapılan çalışmaların yetersiz olduğunu vurgulayan Abdullah keskin, “Eyyübiye’deki çalışmalardan memnun değiliz çünkü herhangi bir çalışma söz konusu değil. Özellikle temizlik konusunda Eyyübiye’de çok sıkıntılar var. Eyyübiye belediyesi olarak birçok konuda yatırım ve hizmette eksikliği var. Eyyübiye'de doğalgaz yeni yeni gelmeye başladı ama genelde doğalgaz yok. Park ve bahçe konusunda eksiklikler var. Özellikle temizlik konusunda büyük sıkıntılar var çünkü evlerimiz böceklerle dolu. Herhangi bir ilaçlama bunun için yapılmıyor” dedi.

“ÇALIŞAN VE HİZMET EDEN KİŞİLERE OY VERİYORUZ”

31 Mart seçimleriyle ilgili konuşan Keskin, oylarını gelecek kişiye bağlı olarak değişeceğini kaydederek, “Oyumuzu ise şu an için kimi vereceğimizi düşünüyoruz durumlara bakıp ona göre bir karar vereceğiz. Bir de gelecek kişiye bağlı oyumuz. Çalışan, yatırım yapan ve hizmet eden insanlara biz oyumuzu her zaman veririz. Belediye olarak Ahmet Bahçıvan altyapıyı yaptı, Ahmet Eşref Fakı baba geldi üst düzenlemeyi yaptı. Ondan sonra çalışmalar durdu. Hiç kimse Şanlıurfa'ya herhangi bir şey katmadı” şeklinde konuştu.

DENETİM, KONTROL VE GÜVENLİK EKSİKLİĞİ VAR

Eyyubiye’de denetim eksikliğinin olduğunun altını çizen Mehmet Turgut, “Sokaklar harabe halinde kimse bir şey yapmıyor” diyerek eleştirilerde bulundu:

“Türkiye'de 8 çeşit hayat vardır kaymış, mantar, normal ve lüks hayat vardır. Biz de şu an orta hayatı yaşıyoruz. Çalışmalardan memnun değiliz özellikle parkların hallerini görüyorsunuz. Keçi yeri midir insan yeri midir belli değil. Keçilerle beraber yaşıyoruz. Denetim, kontrol ve güvenlik eksikliği var. Özellikle sokaklarda doğalgaz yapmaya başlanıldı ama 6-7 aydır öylece duruyor. Sokaklar harabe halinde kimse bir şey yapmıyor. Biz belediyeden bozulan yerler tekrar yapılmasını istiyoruz. Çünkü doğru dürüst sokakta yürüyemiyoruz. Bütün yapılması gereken hizmetleri istiyoruz ama herhangi bir hizmet ve yatırım yapılmıyor” ifadelerini kullandı.

“SEÇİMLERDE İSE TEKRAR MEHMET KUŞU DÜŞÜNÜYORUZ”

Yapılan çalışmalardan memnun olduklarını dile getiren İbrahim Halil keskin, “Biz şu an için Eyyübiye'de ki çalışmalardan memnunuz. Çünkü eskide doğalgaz yoktu şu anda doğalgaz var. Genel olarak da yapılan hizmetler tatmin edecek durumda. Seçimlerde ise tekrar Mehmet Kuşu düşünüyoruz. Çünkü biz Mehmet kuştan memnunuz ve gerekli çalışmaları yaptı. Yol, park ve doğalgaz çalışmalarını yaptı. Gençlere yönelik, gençlik merkezleri ve etüt merkezleri yapıyor bu yüzden her alanda hizmet ve yatırım var” ifadelerini kullandı.

“İMAM KESKİN BUĞDAY PAZARI BİZİM EN BÜYÜK SORUNUMUZ”

Diğer belediyelere yapılan çalışmaların Eyyubiye’de yapılmadığını söyleyen esnaf Orhan Çiçek, Eyyubiye’de var olan sorunları sıraladı:

“Karaköprü ve sırrında yapılan çalışmalar Eyyübiye'de yok maalesef. Eyyübiye şu anda 2. Konumda. Özellikle İmam Keskin buğday pazarı bizim en büyük sorunumuz. 2023 yılında hala buğday pazarı merkezi konumda. Bizler onun tozundan, dumanından ve gürültü sesinden rahatsız oluyoruz. Buğday pazarının il dışına çıkarılması gerekir. Mesela sadece buğday pazarının sorunumuz yok. Okul sorunu da çok var. Sınıflarda 50-60 öğrenci var. Bu durumda benim çocuğum nasıl okul okuyacak? Liselilerin hepsini tek bir yere toplamışlar. Okullar dağın başında yapılmış. Dağ başında okul yapılmaz ki? Çocuklar dağ başındaki okula gidince zamanla okuldan bıkarlar.

DAĞ BAŞINA OKUL YAPILMAZ!

Dağ başına okul yapmak yerine buğday pazarı yerine okul, kadın destek merkezleri yapılabilir. Sadece Eyyübiye belediyesi ile bitmiyor Büyükşehir Belediyesi ’de bu konuda gerekli adımlar atması gerekir. Millet bahçesi Akçakale yolu üzerinde yapıldı. Benim çocuğum nasıl gitsin oraya? Park sayısı daha fazla artırması lazım.”

“DEĞİŞİM İSTİYORUZ”

Yerel seçimlerle ilgili konuşan Çiçek değişim istediğini dikkat çekerek

“Mehmet Kuş’un da iyi hizmetleri var bunu inkâr edemeyiz. Elektrik ve su konusunda hizmetleri vardır.31 Mart yerel seçimlerinde ise biz değişim istiyoruz” dedi.

Şanlıurfa Eyyübiye