Fabrikayı aratmayan lise

TAKİP ET

Karaköprü GAP Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 8 alanda verdiği eğitimle bir fabrikadan farksız bir şekilde üretim yapıyor. Gençler bu okuldan ustabaşı olarak mezun oluyor. Mezun öğrenciler diplomaları ile hemen iş yeri açabiliyor.

Şanlıurfa Karaköprü GAP Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, adeta bir fabrika gibi çalışıyor. Şanlıurfa genelinde bulunan okullar başta olmak üzere birçok kamu kurumun mobilyadan metal işlerine, inşaattan motor bakımına kadar birçok alanda ihtiyacı karşılıyor. Burada eğitim gören öğrenciler ise okuldan ustabaşı olarak mezun olup diplomalarıyla iş yeri açabiliyorlar.

8 Alanda eğitim veren Karaköprü GAP Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2008 yılında eğitim öğretime başlamış ve kısa süre içerisinde eğitim ve üretim alanında adından söz ettirmeye başladı. Okul Müdürü Müslüm Baran, okulda eğitim gören öğrencilere aynı zamanda 650 TL okul harçlığı ödendiğine dikkat çekerek okul ile ilgili gazetemize bilgi verdi.



GAP Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Baran, “Okulumuz 2008-2009 eğitim- öğretim yılında eğitime başlamıştır. Şuan 8 alanda eğitim öğretime devam etmektedir. Alanlarımızı sıralayacak olursak, Bilişim Teknolojileri, Elektrik- Elektronik Teknolojileri, Tekstil Teknolojileri, Grafik ve Fotoğraf Alanı, Metal Teknolojileri, Motorlu Araçlar Teknolojisi, Mobilya ve İç Mekân Tasarım Teknolojileri ve İnşaat Teknolojileri Alanlarıdır. 625 erkek öğrenci ve 130 kız öğrenci olmak üzere toplam 755 öğrenci eğitim burada eğitim alıyor. Okulumuzda 5 alanda döner sermaye kapsamında faaliyet yürütülmektedir. 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında döner sermaye faaliyetleri kapsamında 5 bin 800 takım öğrenci sırası, 500 adet üçlü çerçeve, 418 adet öğretmen masası, 545 adet pano, 368 adet sınıf dolabı, 58 adet toplantı masası, 112 ana sınıf takımı, 22 Adet trafo bakım-onarımı yapıldı.” dedi.



2018 yılı okul cirosu, 1 milyon 600 bin TL

Üretim aşamasında adeta bir fabrikadan farksız çalıştığına dikkat çeken İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Canbek, 2018 yılı okul cirosu 1 milyon 600 bin TL olduğunu ve Şanlıurfa'da bulunan birçok kamu binasının ihtiyaçlarını Karaköprü GAP Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından karşılandığına dikkat çekti.



Müdür Yardımcısı Canbek, "Burada eğitim gören 63 öğrenciye ücret ödendi. Bir öğrenciye ödenen aylık ücret 650 TL olup bu miktar yıllık 7 bin 800 TL’ye denk gelmektedir. Tüm öğrencilerimize yapılan 1 yıllık ödeme ise 49 bin 100 olmuştur. Okulumuzun döner sermaye işletmesi kapsamında okulun her türlü bakım onarım işleri öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından yapılıyor. Örnek olarak okul ve pansiyon arasında yapılan merdiven, okul ana bina ve atölyelerdeki tüm koridorların duvar fayansları, okul girişi ve kantin alanının düzenlenmesi, öğretmenler odası ve tüm sınıflarımızın donanım ve eksiklikleri öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından yapılıyor." diye konuştu.



Okul pansiyonunda 300 erkek öğrenci

Fabrikayı aratmayan okul pansiyonunda 300 erkek öğrencinin kaldığını ve pansiyonun adeta bir üniversite pansiyonundan farksız olduğunu belirten İbrahim Canbek, “Öğrencilerimiz için hafta içi 4 gün boyunca saat 18.00 ile 20:40 arasında Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) düzenlenmekte, gündüz öğrenim gören öğrencilerimiz için ise hafta sonu eğitimler veriliyor. Okulumuz, okullar arası futsal, badminton, voleybol turnuvalarına katılmakta ve öğrencilerimize sportif alanlarda öğretmenlerimiz tarafından kurslar düzenleniyor. Drama kulübümüz öğrencilerimizle hazırlamış olduğu tiyatro gösterilerini konferans salonunda öğrencilerimize sunmaktadır.” şeklinde konuştu.



Sportif faaliyetlerde de iddialı

Karaköprü GAP Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin sosyal faaliyetlerde de adından söz ettirdiğini belirten Canbek, “Okulumuz sosyal ve kültürel faaliyetler konusunda da adından söz ettirmektedir. Sportif alanda dereceleri bulunan okulumuzda Kick Boks’ta kız öğrencimiz ilçe birincisi olmuştur.

Aynı zamanda Okulumuzda satranç, halk oyunları kursları verilmektedir. Grafik ve fotoğraf alanımız yıl içerisinde öğrenci çalışmalarında oluşan tabloları okul sergi alanında ve bazen AVM’lerde sergilemektedir." ifadelerini kullandı.



Yurt Dışında Staj İmkânı

İbrahim Canbek, başarılara imza atan okulun öğrencilerinin yurt dışında staj imkânına sahip olduklarını belirterek şöyle konuştu: “2018 yılında ‘Öğrencilerimiz Avrupa’nın 4 Ülkesinde Staj Yapıyor, okulumuz Çağ atlıyor’ projemizin tüm akışları tamamlanmış olup 2019 yılında MOOC For Financial Literacy  (Uzaktan Eğitim ile Finansal Okur Yazarlık) Projemizle İtalya, Portekiz ve Litvanya’da öğrencilerimiz eğitim alacak. Projemizin ilk akışı 8 öğrenci ve 2 öğretmenle 25 Şubat 2019’da Portekiz’in Braga kentinde başlıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığının desteklediği 'Ben de Üretebilirim' adlı projemiz öğrencilerimizin el becerilerini geliştirmek adına devam etmektedir.”

Haber:Murat Doğan/Mehmet Halhalli