Fatura vatandaşa kesildi! Zamlar kemer sıktırdı

TAKİP ET

Seçimlerin sona ermesiyle birlikte zamlar peşi sıra gelmeye başladı. Döviz kurlarında yaşanan dalgalanmaların faturası yine vatandaşa patladı.

Yüksek enflasyon nedeniyle alım gücü düşen vatandaşlar, seçimler sonrasında oluşan zamlara ateş püskürdü. Döviz kurları ve altında rekor seviyeler dalgalanmayla birlikte vatandaşlara adeta kemer sıktırdı. Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Urfalılar ise zamların kendilerine değil kemer, iç organlarını dahi sıktırdığını ifade ettiler.

Benzin, toplu ulaşım, telefon modellerine, sigaraya, gıda ürünlerine ve son olarak ekmeğe gelen zamların ardından vatandaşlar isyan ederek “Zamlar durdurulsun” dedi.

Son zamanlarda yaşanan sorunlardan ülkenin yaşanması mümkün olmayan bir ülke haline geldiğini aktaran vatandaşlar, çocuklarının geleceğinden endişeli olduklarını belirtti. Ülkede başarısız bir mücadelenin tohumlarının atıldığını savunarak, halkı bıktırmaya yönelik politika izlendiğini ve ülkede ekonomik çalkantıların olduğu dönemden geçildiğini söylediler.

Mikrofonlarımıza konuşan vatandaşlar üst üste gelen zamlara isyan ederek, Akşam yatıyoruz sabah yeni bir zamla uyanıyoruz. Artık zamlardan bıktık, usandık. Evimize ekmek götüremiyoruz diyerek sitem ettiler.

“SON İKİ YILDIR SATTIĞIMIZIN YERİNİ DOLDURAMIYORUZ”

Askeri malzeme satan esnaf Salih Tiken gelen zamlar yüzünden sattıklarının yerini dolduramadığından şikâyet ederek şunları söyledi: "Ben burada askeri malzeme satıyorum zamlar herkesi etkilediği gibi maalesef bizleri de etkiliyor. En küçük sebeplerden bir tanesi müşteri potansiyelimiz çok düşüyor ürünler pahalı olduğu için kimse bir şey alamıyor hal böyle olunca bu durumdan Tabii ki bizlerde etkileniyoruz. Son iki yıldır sattığımız hiçbir ürünün yerini dolduramıyoruz, çünkü günbegün her şeye zam geliyor. Bir şey satarken iki kez düşünüyoruz 5 liraya aldığım ürünü 6 liraya satıyorum 20 gün sonra 5 liraya aldığım ürünü 7,5-8 liraya alıyorum tabi böylelikle zarar ediyoruz” dedi

“ZAMLAR VATANDAŞA KEMER SIKTIRDI”

Zamların kendilerine kemer sıktırdığını aktaran Tiken sözlerine daha sonra şu şekilde devam etti: “Kemer sıkmaktan başka yapabileceğimiz hiçbir şey kalmadı. Doların fiyatı zaten 25-26'yı buldu bu saatten sonra da düşmesi imkânsız gibi bir şey Allah milletin yar ve yardımcısı olsun” ifadelerini kullandı.

“ARTIK ZAMLARA DA ALIŞTIK”

Vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çektiğine değinen Bekir Sevdiren, "Kimseye bir şey diyemiyoruz çünkü her gün yeni bir zam geliyor, bugün bize bir veriyorsa yarın bizden 3 alıyor. Ben tek başıma yaşadığım için geçinebiliyorum fakat büyük bir aileyi düşündüğümüzde onlar nasıl geçiniyor merak ediyorum. Çünkü biliyorsunuz evin kirası oluyor, faturalar oluyor, çocukların ihtiyaçları veya bizim ihtiyaçlarımız olduğunda masraflar başını alıp gidiyor. Şöyle baktığımda bizim insanlar da artık zamları alıştı. Bugün en basitinden düşünelim yemek içmek bir ihtiyaç bunlar olmadan yaşam sürdürülemez en basitinden bir ekmeğin fiyatı 7 lira 10 lira arasında değişiyor 10 kişilik bir aileye sadece sabah kahvaltıda yiyebileceği 10 ekmek 100 liraya mal oluyor adam sadece bu 10 ekmekle mi duyacak. Gerçekten zamlar bizleri baya etkiledi” şeklinde konuştu.

“KARIN TOKLUĞUNA ÇALIŞACAĞIZ”

5 Kişilik bir ailede tek başına çalışarak onlara bakmak zorunda olduğunun altını çizen Barış Han şunları söyledi: "Zamlar malum, artık zamlara alıştık diyelim Allah sonumuzu hayır etsin. 5 kişilik bir aileyiz sadece ben çalışıyorum geçinmek gerçekten çok zor hele ki bu dönemin şartlarında bayağı zor. Biz Türk milleti olarak her şeye çabuk alıştığımız ve kabullendiğimiz için bu durumu da kabulleneceğiz elbet bu durumda bir gün bitecek. Bizler neler neler atlattık inşallah bunu da atlatacağız. Zamlar için savaşabileceğimiz, mücadele edebileceğimiz kimse yok mecburen boyun eğip karın tokluğuna çalışacağız” diyerek isyan etti.

Bekir Sevdiren Döviz kurları Barış Han