Fiyatla birlikte alıcısı da düştü

TAKİP ET

Havaların serinlemesiyle birlikte isot fiyatlarında da düşüş yaşandı. Ancak havaların sıcak olmaması isotun kurutulmasını zorlaştırırken, alıcısı da fiyatla birlikte düştü.

Son yıllarda isot ekim alanlarının yerini pamuğa bırakmasıyla isot üretimi Şanlıurfa'da azaldı. Üretimin az olmasına paralel olarak fiyatta da artış yaşandı. İsot sezonunun geç başlaması ve fiyatının 3 buçuk TL'nin üzerine çıkması isotun acısını ceplere yansıttı. Fiyatının yüksek olmasından dolayı vatandaşların birçoğu isotu kurutarak kışlık hazırlığı yapmaktan uzaklaştı.

 

Sıcak havalarda isot hal pazarına uğramadı

Sıcak hava isteyen isot, tarladan direkt olarak üreticiye ulaşıyordu. İsotun hal pazarına uğramaması ve komisyoncuların aradan çıkarılmasına rağmen fiyat düşmeyince, kurutmalıklar için uygun havalar değerlendirilemedi. Vatandaşların birçoğu her yıl yaptığı isotu bu yıl kurutamazken, kimi vatandaşlar da mecbur kalarak fiyatları aldırmadı.

 

Fiyat düşmeye devam ediyor

Hava sıcaklıklarının düşmesi ile isot fiyatları da düşmeye başladı. 3 buçuk TL olan isotun fiyatı, 1 buçuk TL'nin altına düştü. Fiyatın düşmesiyle isot hal pazarında da görülmeye başladı. Sezonun ilk günlerinde hal pazarına girmeyen isotun alıcısı fazla kalmayınca artık hal pazarına getirilerek satılıyor.

 

Fiyatıyla birlikte alıcısı da düştü

Hava sıcaklıklarının düşmesi nedeniyle isot kurutmalıkları da zor duruma geldi. Yağışlı ve serin havalarda isot kurutamayan vatandaşlar da isot almaktan vazgeçti. Daha önce fiyatı nedeniyle isot alamayan vatandaşlar bu kez hava durumu nedeniyle alamıyor. Bu nedenle fiyat düştü ama isota rağbet de kalmadı.  

Mehmet Küçük / Urfa değişim

hava sıcaklıkları sıcak hava isteyen isot Şanlıurfa isot haberler