Fiyatlar ucuzlayınca kışlık hazırlıkları hızlandı

TAKİP ET

Sebze ve meyve fiyatlarındaki düşüş, Şanlıurfalı vatandaşların erken kış erzak hazırlıklarına başlamalarına neden oldu.

Sebze fiyatlarındaki gerileme, vatandaşların cebine yaradı. Vatandaşlar, şimdiden kışlık kurutma telaşına girdi. Kurutmalıklar, sebzenin cinsine göre 3 gün ile 15 gün arasında değişen sürede kurutularak satışa hazır hale getiriliyor.

Kışlık kurutmalık sebzelerin yoğun ilgi gördüğünü söyleyen esnaflar, birçok vatandaşın bu kışlıkları evlerinde hazırladıklarını birçoğunun ise fiyatları uygun olan kurutulmuş sebzeleri hazır olarak almayı tercih ettiklerini söyledi.

Satıcılar, en fazla talebin kurutularak hazır hale getirilen Acur sebzesine olduğunu ve ardından dolmalık kabağın geldiğini belirtti. 



Kışlık kuru sebzenin mutfaklarda ayrı bir öneme sahip olduğunu belirten vatandaşlar ise “Son zamanlarda sebze ve meyve fiyatlarında gerileme söz konusu. Bu nedenle herkes bu defa erken önlem alarak kışlık kurutmalık hazırlıklarını şimdiden tamamlamanın peşinde. Fiyatların her an ne olacağı belli olmuyor. Şanlıurfa’mızın mutfak kültürü oldukça zengin ve damak tadına çok önem veren bir kitleye sahip. Kış mevsiminde özellikle kuru dolma olarak severek tükettiğimiz kurutmalık sebzeler, vazgeçilmezlerimiz arasında yer almakta.

Kuru biber ve acur başta olmak üzere birçok kalemde kurutulmuş sebzeleri son zamanlarda perakende almaya başladık. Normal şartlarda evde hanımlarımız bu işlemi kendileri yapıyor. Fakat son zamanlarda gerek isot yapımı, gerekse salça yapımı hanımlarımızın bu kurutmalıklara yeterince zaman ayırmalarını engelliyor. Bizler de bu kurutmalık sebzeleri perakende almak zorunda kalıyoruz” şeklinde konuştular. 

Bülent Karaca / Urfa Değişim

kışlık kuru sebze sebze ve meyve fiyatları fiyatlar ucuzlayınca kışlık hazırlıkları hızlandı Şanlıurfalı vatandaşlar Şanlıurfa