Geçen yıldan ders aldılar; bu yıl izin vermediler

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesine bağlı Süleymaniye Mahallesi'nde yerleşim alanlarına yakın kurbanlık satış noktalarının kurulmasına mahalleli karşı çıktı. Önceki yıllarda rahatsızlık verdiğini belirten mahallelilerin şikayeti üzerine zabıta ekipleri kurbanlık satış alanının yerini değiştirdi.

Her yıl kurban bayramına az bir süre kala, hayvan pazarına gidemeyen vatandaşlar için birçok mahallede kurbanlık satış yerleri kuruluyor. Ancak kurbanlık satış noktalarının yerleşim alanlarına yakın kurulması, mahallelilerin tepkisine neden oluyor. Havaların da sıcak olmasıyla kurbanlık satış noktaları hem çevre kirliliğine, hem de etrafa kötü kokunun saçılmasına neden oluyor.

 

Mahalleliler geçen yıl yaşanılan sorunu, bu yıl yaşamak istemedi

Kurban bayramına sayılı günler kala, Şanlıurfa'nın birçok yerinde de kurban satış noktası kuruldu. Ancak bazı kurbanlık satış noktalarının yerleşim alanlarının yakınında bulunması vatandaşların tepkisine neden oldu. Haliliye ilçesine bağlı Süleymaniye Mahallesi'nde de geçtiğimiz yıl kurbanlık satış yeri hanelere yakın alanda kurulmuştu. Bu nedenle sıcak havaların da etkisiyle mahalleli, kötü koku ve artan sineklerin artması sorunuyla karşı karşıya kalmıştı. Bu nedenle vatandaşlar, geçen yıl ile aynı alanda kurbanlık satış noktasının kurulmasına tepki gösterdi.

 

Şikayetler arttı; zabıta ekipleri kurbanlık satış alanını taşıdı

Süleymaniye Mahallesi'nde kurbanlık satış noktasının kurulmasıyla geçen yıl ile aynı sorunu yaşayacaklarını düşünen vatandaşlar, şikayetlerini mahalle muhtarlığına iletti. Şikayetler üzerine Mahalle Muhtarı Salih Dağ, mahallelilerin taleplerini belediye yetkililerine iletti. Bunun üzerine alanda inceleme yapan zabıta ekipleri, kurbanlık satış noktasının yerleşim alanına yakın olduğunu tespit etti ve satış noktası daha uzak bir alana taşındı.

 

'Kötü kokudan ve artan sineklerden dolayı pencerelerimizi açamıyorduk'

Önceki yıllarda kurbanlık satış noktalarının kendi evlerine yakın olmasından dolayı birçok kez sorun yaşadıklarını belirten vatandaşlar, “Geçen yıl kurbanlık satış noktaları bizlere sıkıntılı anlar yaşattı. Özellikle sinek konusunda evlerimizin kapı ve pencerelerini açamaz olduk. Bununla birlikte geceleri uyuyamaz hale geliyorduk. Etrafa saçılan kötü kokular bizi adeta perişan etti. Yani 10 günlük satışın yapılması bizi oldukça mağdur etti. Bu yıl da aynı sorunu yaşamak istemedik. Aynı konunun gündeme gelmesiyle birlikte bu kez de bölgede satış noktalarına kurbanlıklar gelmeden şikayetlerimizi ilettik. Şikayetlerimiz üzerine mağduriyetin yaşanmaması için kurbanlık satış alanları yerleşimden daha uzak bir yere taşındı." ifadelerini kullandılar.



Bülent Karaca / Urfa Değişim

geçen yıl ders aldılar; bu yıl izin vermediler haliliye ilçesine bağlı süleymaniye mahallesi kurbanlık satış noktaları mahalle muhtarı salih dağ kurbanlık satış alanları Şanlıurfa haberler