Genişletilmesi gerekirken, daraltılıyor

TAKİP ET

Trafik yoğunluğunun en fazla olduğu alanlardan biri olan 18 Mart Caddesinde araç yolunun genişletilmesi gerekirken, tam tersine kaldırım yapılarak yol daraltılıyor.

Şanlıurfa'da birçok çalışmanın plansız bir şekilde yapılması nedeniyle sorunların azaltılması yerine giderek artıyor. Gelişigüzel yapılan çalışmalar nedeniyle bazı alanlarda yayaların kullanması için kaldırım bulunmazken, bazı alanlarda da ihtiyaç duyulmadığı halde  kaldırımlar genişletiliyor.



Özellikle işyerlerinin yoğun olarak görüldüğü ve alışveriş merkezinin de yakınında bulunduğu 18 Mart Caddesi Şanlıurfa'nın en yoğun trafik akışının yaşandığı alanlar arasında bulunuyor. Yoğunluk nedeniyle her gün trafik burada sıkışarak durma noktasına gelirken, burada caddenin daha da genişletilmesi ihtiyacını doğuruyor. Ancak buna rağmen alanda yolun yerine kaldırım genişletiliyor. Fazla kullanılmayan kaldırımın gereğinden fazla genişletilmesi nedeniyle araç yolunun daraltılması vatandaşlar tarafından da tepki çekti. Öyle ki duruma tepki gösteren vatandaşlar, "Bu cadde en fazla trafik akışı olan bir caddedir. Burada trafik her gün tıkanırken, kaldırım genişletiliyor, yol daraltılıyor. Kaldırımın bu kadar genişlemesine gerek yok. Çünkü kaldırım fazla kullanılmıyor. Burada yolun payı kaldırıma verilecek, sonra kaldırımın kenarına araçlar park edilecek. Bu da demek oluyor ki yol iki araç kadar daha dar olacak." ifadelerini kullandı.  

Hüseyin Küçükoğlu / Urfa Değişim



 

18 mart caddesi trafik yoğunluğu Şanlıurfa haberler son dakika